Wie is Rachel Adams

Inleiding

Rachel Adams is een actrice uit Canada. Zij is geboren op 17 november 1978 in London in de provincie Ontario. Zij groeide op met haar ouders en haar jongere broer en zus. Rachel heeft al in heel wat films gespeeld. Wil je meer over de films en het privéleven van Rachel Adams weten lees dan verder.

Jeugd Rachel Adams

Rachel Adams heeft niet altijd actrice willen worden. In jaar jeugd was haar grote passie kunstschaatsen. Rachel heeft dat gedaan vanaf haar vierde jaar tot ongeveer haar twaalfde jaar. Hoewel zij een redelijk hoog niveau bereikte met het kunstschaatsen is zij op twaalf jarige leeftijd toch gestopt. Het trainen en het wedstrijdelement van het kunstschaatsen werden haar en haar ouders te veel. Een jaar later gaf zij zich op voor een zomerkamp met als thema het theater en een actrice in de dop was geboren. Rachel had op dat moment een nieuwe passie gevonden, namelijk acteren!

Theaterperikelen Rachel Adams

Rachel is vervolgens helemaal verzot op het theater. Op de hogeschool van Ontario volbrengt ze haar theateropleiding. Het is ook op die school dat Rachel al in theaterstukken speelt. Zij speelt op school en voor het kindertheater in Ontario.

Televisieseries en bioscoopfilms Rachel Adams

Niet alleen het theater trekt Rachel maar ook de filmbusiness boeit haar. Nadat Rachel eerst in een televisieserie genaamd Slings and Arrows speelt, maakt zij de overstap naar het witte doek. Haar eerste echte film is The Hot Chick in 2002. In 2004 komt de film Mean Girls uit en dit betekent voor Rachel haar grote doorbraak. In datzelfde jaar komt de film The Notebook uit waarin ze samen speelt met Ryan Gosling. Andere films die Rachel heeft gemaakt zijn onder andere: Wedding Crashers (in 2005 met Owen Wilson), The Family Store (in 2005 met Diane Keaton), The Lucky Ones (in 2008 met Tim Robbins), State of Play (in 2008 met Russell Crowe en Ben Affleck), Sherlock Holmes (in 2009 met Robert Downing Jr en Jude Law), The Time Travelers Wife (in 2009 met Eric Bana), Morning Glory (in 2010 met Diane Keaton en Harrison Ford). In Nederland komt Morning Glory uit medio januari 2011.

Privé en liefdesleven Rachel Adams

In het jaar 2006 heeft Rachel genoeg van haar leven als actrice en wil ze ermee stoppen. Rachel trekt zich terug en slaat in dat jaar diverse aanbiedingen voor films af (waaronder een rol in de Bondfilm Casino Royale en de film The Devil wears Prada). Na een periode van ongeveer een jaar is Rachel echter weer terug.

Wat betreft het liefdesleven van Rachel: tijdens het maken van de film The Notebook krijgt Rachel een relatie met haar tegenspeler in die film Ryan Gosling. In 2007, nadat zij weer aan het werk gaat, is de relatie tussen Rachel en Ryan over. Medio 2008 begint Rachel weer aan een relatie met Ryan. Deze relatie eindigt eind 2008.

Awards Rachel Adams

Rachel Adams heeft een aantal awards gewonnen waaronder een award voor haar rol in de film Mean Girls. Deze award krijgt zij voor best beginnende actrice. In het jaar 2005 wordt door MTV de kus tussen Alli (Rachel) en Noah (Ryan) in de film The Notebook uitgeroepen tot beste filmkus van dat moment.