Wie is Josh Lucas

Inleiding

Josh Lucas is misschien nog niet zo’n bekende acteur, maar hij heeft al in talloze films gespeeld. Hij werd geboren op 20 juni 1971 in Little Rock in Amerika en hij kreeg de naam Joshua Lucas Easy Dent Maurer. In zijn jeugd groeide hij op bij zijn ouders samen met zijn twee zussen en broer.

Josh Lucas en zijn jeugd

Veel tijd om ergens te wennen of vriendjes te maken had Josh niet in zijn jeugd. Zijn beide ouders waren verwoed demonstranten tegen kernwapens en zij reisden het hele land af om te demonstreren. Tijdens de tijd dat Josh de dertienjarige leeftijd had bereikt had hij al op meer dan 30 plekken gewoond. Uiteindelijk vestigde de familie Maurer zich in een plaatsje vlakbij Washington. Josh ging daar naar de middelbare school. Nadat hij daarvan af was stortte hij zich op het acteervak.

Josh Lucas en zijn televisieseries

Josh Lucas heeft in verschillende televisieseries gespeeld waaronder in Snowy River: the McGregor Saga, Life Goes on en Jake and the Fatman. In 2006 speelde hij een aflevering mee in de komedieserie Will & Grace.

Josh Lucas en zijn films

Josh Lucas heeft al in verschillende films gespeeld. Hierbij tref je een overzichtje aan: Restless (in 1998), You can count on me (in 1008), American Psycho (in 2000 met Christian Bale en Reese Whiterspoon), The Weight of Water (in 2000), A Beautiful Mind (in 2001 met Russell Crowe), Sweet Home Alabame (in 2002 met Reese Witherspoon), Hulk (in 2002 met Nick Nolte), Secondhand Lions (in 2003 met Robert Duvall), Around the Bend (in 2004 met Christopher Walken), Stealth (in 2005 Met Jessica Biel), An Unfinished Life (in 2005 met Morgan Freeman en Robert Redford), Glory Road (in 2006 met Jon Voight), Poseidon (in 2006 met Kurt Russell en Richard Dreyfuss), Management (in 2008), Stolen Lives (in 2009 door zijn eigen productiemaatschappij geproduceerd), Peacock (in 2010 met Susan Surandon), J. Edgar (in 2011 met Leonardo diCaprio).

Josh Lucas en zijn andere passies

Naast het acteren heeft Josh samen met zijn jongere broer Devin een productiebedrijf sinds 2006 met de naam 2 Bridges Productions. Is van plan om met zijn zus een restaurant te openen dat gezonder eten serveert. Naast deze bezigheden staat Josh Lucas ook met enige regelmaat in het theater. Zo stond hij op Broadway in het stuk Spalding Gray: Stories left to tell en The Glass Menagerie. Hij speelde daarnaast nog in de Manhattan Theater Club het stuk The Picture of Dorian Gray en het stuk What didn’t happen.

Josh Lucas en zijn awards

In 2001 speelde hij in de film A Beautiful Mind. Het jaar daarop werd de gehele cast genomineerd voor de Screen Actors Guild Award. In 2002 speelde hij in de film Sweet Home Alabama. Daarin speelde hij samen met Reese Whitherspoon de hoofdrol. Voor deze rol ontving hij in 2003 samen met Reese Whitherspoon de Teen Choice Award.

Josh Lucas en zijn privéleven

Momenteel is Josh Lucas single. In 2004 heeft hij een relatie gehad met de actrice Salma Hayek en in 2009 heeft hij een relatie gehad met de actrice Rachel Adams.