Wie is Keanu Reeves

Inleiding

Keanu Reeves is natuurlijk voornamelijk bekend geworden door de Matrix films. Maar Keanu Reeves heeft natuurlijk nog veel meer gedaan. Wil je meer over Keanu Reeves weten, lees dan verder in dit artikel.

Keanu Reeves vroege jaren

Keanu Reeves is geboren in Beiroet in Libanon op 2 september 1964. Keanu Reeves is een zoon van een Britse moeder en een Amerikaanse vader. Zijn vader komt uit Hawaï en Keanu heeft dan ook een naam gekregen die veel voorkomt in Hawaï. Keanu betekent namelijk “koele wind over de bergen”. Toen Keanu 2 jaar oud was gingen zijn ouders uit elkaar en zijn moeder verhuisde met de kinderen (hij heeft een zus met de naam Kim) naar Toronto in Canada. Keanu heeft officieel de Canadese nationaliteit, maar hij zou ook de Libanese of Britse nationaliteit kunnen aannemen.

Keanu Reeves en zijn jeugd

Nadat zijn moeder met de kinderen verhuisde naar Canada, is dat het land waar Keanu zijn jeugd doorbracht. In Toronto heeft hij verschillende opleidingen bezocht maar heeft er geen één afgemaakt.

Keanu Reeves en zijn films

Zoals eerder gesteld is Keanu tegenwoordig vooral bekend uit de sciencefictiefilms The Matrix. Keanu heeft echter veel meer – bekende en minder bekende – films gemaakt. Naast films bestemd voor de bioscoop heeft Kean Reeves ook in een aantal televisiefilms gespeeld en in een televisieserie met de naam Bill & Ted’s Excellent Adventure. De allereerste film waarin hij speelde en een redelijk grote rol had was in de film Youngblood in 1986 (samen met Rob Lowe). Zijn eerste grote succes was een jaar later met de film River’s Edge. Andere films waarin Keanu Reeves heeft gespeeld zijn: Dangerous Liaisons (in 1988 samen met John Malkovich en Michelle Pfeiffer), Point Break (in 1991 samen met Patrick Swayze), Much Ado About Nothing (in 1993 met Emma Thompson en Denzel Washington), Speed (in 1994 met Sandra Bullock), A Walk in the Clouds (in 1995), Chain Reaction (in 1996), The Devil’s Advocate (in 1997 met Al Pacino en Charlize Theron), Matrix (in 1999), The Replacements (in 2000) , Sweet November (in 2001), Hard Ball (in 2001), The Matrix Reloaded (in 2003), The Matrix Revolutions (in 2003), Something Gotta Give (in 2003 met Diane Keaton en Jack Nicholson), Constantine (in 2005), The Lake House (in 2006 met Sandra Bullock), The Day the Earth stood still (in 2008), The Private Lives of Pippa Lee (in 2009) en Henry’s Crime (in 2010).

Keanu Reeves privé

Keanu Reeves heeft in het verleden jarenlang een soort nomadenbestaan geleefd. Pas in 2003 kocht hij een huis in Los Angeles, daarvoor woonde hij altijd in hotels. Tegenwoordig heeft hij ook een appartement in New York. Keanu heeft een relatie gehad met Jennifer Syme. Zij samen kregen een dochtertje Ava in 2001 die echter dood werd geboren. Ongeveer anderhalf jaar na het overlijden van hun dochter verongelukte Jennifer. Verder is er weinig bekend over het privéleven van Keanu Reeves omdat hij dit altijd heel erg goed afschermd.

In 2009 startte hij zijn eigen productiemaatschappij. Henry’s Crime is zijn eerste zelf geproduceerde film.

Naast het acteren, speelt hij de basgitaar en speelt hij in een band.