Wie is Miley Cyrus

 Vroeger

De zangeres\ actrice is geboren in Nashville, Tennessee op 23 november 1992 en kreeg de naam Destiny Hope Cyrus. Haar vader is de populaire country zanger Billy Ray Cyrus en haar moeder is Leticia Finley. Haar naam was gekozen door haar ouders omdat ze veel hoop in haar en dat ze veel zal gaan bereiken in haar leven.

Op jonge leeftijd kreeg ze de bijnaam “Smiley” omdat ze een vrolijk kind was en altijd en overal lachte. Uiteindelijk is de “S” verdwenen en daaruit ontstond haar huidige naar “Miley” zoals iedereen haar nu kent. In mei 2008 heeft Miley haar naam officieel veranderd naar “Miley Ray Cyrus” zodat het meer op haar vader leek.

Miley is de middelste van in totaal 6 kinderen. Haar oudere broer, Trace is zanger en gitarist bij de populaire band Metro Station, haar oudere zus Brandi speelt gitaar bij haar concerten. Dan is er ook nog een jonger zusje met de naam “Noah”, haar ster is nu ook al stijgende.

Het begin van haar acteer carrière

Miley had al vroeg in haar leven interesse in acteren. Op negen jarige leeftijd begon het serieuzere vormen aan te nemen, toen haar vader naar Toronto (Canada) verhuisde voor zijn eigen acteer carrière. Ze ging naar de Armstrong Acting Studio en kreeg uiteindelijk een rol, als klein meisje, in een van de afleveringen van haar vaders tv serie “Doc.”. De serie was van 2001 tot 2004 op de tv te zien en ging over een dokter van Montana, met christelijke normen en waarden, die naar New York ging.

Haar doorbraak

De doorbraak van Miley’s jonge acteer carrière kwam toen ze 12 jaar was, dit was voordat ze geïnteresseerd was in zingen. Ze deed auditie voor een rol voor een Disney serie over een geheime pop ster. Disney vond Miley eerst te jong, omdat de show over adolescenten ging. Door het aandringen en doorzettingsvermogen van haar vader kreeg Miley uiteindelijk de hoofdrol, nadat ze meerdere audities had gedaan, en Disney heeft de serie uiteindelijk de titel naar “Hannah Montana” veranderd. De serie werd een van Disney’s meest succesvolle tv series. Er keken op de eerste dag 5 miljoen kijkers, tot nu toe de meeste aantal kijkers voor een tv serie op het Disney kanaal. Er staat nog 1 seizoen op stapel bij Disney, dit is tevens het laatste seizoen.

Haar jaren als Hannah Montana

Op het hoogtepunt van haar succes bij Disney, begon Miley te kijken in andere gebieden van haar zang en acteer carrière. Miley werd zo succesvol bij jonge kinderen en tieners dat dit uiteindelijk leiden tot meer succes in haar zangcarrière. Op 14 april 2006 maakte ze haar eerste opname voor de vierde release van DisneyManis (een serie albums met Disney liedjes gezonden door verschillende artiesten. Ze zong het cover nummer en later in dat zelfde jaar kwam Disney uit met de eerste “Hannah Montana Soundtrack”. De album kwam op nummer 1 te staan en 281.000 gingen over de toonbank in de eerste week. Ze was ook te zien als voorprogramma van de “The Cheetah Girls” (origineel een Disney serie, later een meidengroep).

Haar tweede album “Hannah Montana” album kwam in juni 2007 uit en ging in de eerste week 326.000 keer over de toonbank. Miley startte haar eerste tour op 18 oktober 2007, na 69 concerten door heel Amerika was het klaar op 31 januari 2008. De tour werd gefilmd en kwam in de bioscopen als 3D film.

Haar jaren als Miley Cyrus

2008 is een druk jaar voor Miley, haar tweede solo album “Breakout” komt in juli uit, op deze album staan veel liedjes die ze zelf heeft geschreven. In datzelfde jaar was ze de presentatrice van CMT Music Awards en Teen Choice Awards, vervolgens deed ze ook de stem van de karakter Penny in de Disney film “Bolt”. Miley ervaart dat er ook negatieve kanten zijn aan de rol als Hannah Montana. De meeste fans geven aan dat ze met Disney had moeten stoppen na de “Hannah Montana” film in april 2009. De film laat in principe zien dat Miley twee identiteiten heeft.

In juni 2009 begint Miley aan haar nieuwe film “The Last Song’, de film is in 2010 te zien. In deze film speelt ze de rol van een rebellerende tiener die de zomer moet door brengen met haar vader, die ze al een paar jaar niet heeft gezien. De film was bedacht om haar te introduceren aan een ouder publiek.

De video bij haar lied ‘Can’t be tamed’ van maart 2010 introduceert ook een meer volwassenen Miley Cyrus. Het is duidelijk te zien dat “Hannah Montanaachter haar ligt.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden