Super anti-aging kruiden

Kruiden

Ouder worden, iedereen heeft er mee te maken en op den duur is het ook te zien aan het lichaam. Het zijn niet alleen rimpels maar sommige ziektes zijn leeftijd gerelateerd. Denk aan diabetes, Alzheimer, hart- en vaatziekten, kanker en osteoporose dit zijn slecht enkele van de ziektes die bij het ouder meer grip krijgen en ze kunnen enorm afbreuk doen aan de kwaliteit van het leven. We hoeven echter geen slachtoffer te zijn van een getal wat onze leeftijd voorstelt. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat we kunnen terugvechten met voedsel. Ze zijn er onder ander in de vorm van specerijen die echt wonderen verrichten. Specerijen bevatten tal van anti-oxidanten, mineralen en multi-vitaminen, ze zijn thermogene (wat betekent dat ze van nature de stofwisseling verhogen) en laten we de beste kwaliteit niet vergeten, ze kunnen het ouder worden proces tegen gaan.

Hier een top 7:

Gember

Gember wordt al sinds de oude Chinese geschiedenis gebruikt om misselijkheid, maagklachten en diarree te stoppen. Japanse onderzoekers vonden dat een actieve chemische bestanddeel genaamd gingerol verantwoordelijk kan zijn voor het tegen gaan van overgeven. Echter kan gember zoveel meer, in een van de meest recente rapporten blijkt dat gember de mogelijk heeft om tegen kanker te vechten. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Minnesota Homrmelm kan gingerol de groei van menselijke colorectale kanker cellen af remmen. Gingerol kan ook worden gebruikt om pijn te verminderen en artritis te verlichten. Maak een gezonde verse gember thee door wat vers gesneden gember samen met honing en citroen in een mok te doen. Gebruik gember in alle gerechten die je maakt, als je een klein beetje doet proef je het niet en krijg je het toch binnen.

Kurkuma

Als ander lid van de gember familie heeft kurkuma een toenemende faam als een anti-aging kruid. In het boek, Ageless Face, Ageless Mind van Nicholas Perricone wordt het een kruid tegen veroudering genoemd. Het blijkt dat kurkuma al eeuwen wordt gebruikt in India en China bij volksgeneeskunde, als conserveermiddel, kleurstof en specerij bij het eten. De Aziaten weten wel het een en ander over kurkuma, zij gebruiken dit in hun currys en kruiden hun pluimvee en vis ermee. In kurkuma zit de stof curcumine, deze stof is een neef van de polyfenol-klasse van anti-oxidanten die dezelfde hart en kanker voorkomende eigenschappen heeft als de anti-oxidant in; thee, chocolade, bessen, druiven en granaatappels. Kurkuma is ook effectief in het voorkomen van de ziekte van Alzheimer. De bevolking die op het platteland van India wonen heeft een van de laagste cijfers van de ziekte van Alzheimer. Dit wordt toegeschreven aan hun dagelijkse consumptie van kurkuma. Andere studies geven schrijven nog meer voordeel toe aan kurkuma: het kan steunt je in vetstofwisseling en helpt gewicht te houden. H Andere studies hebben nog meer voordelen van inclusief kurkuma in je eten: het kan vetstofwisseling steun en helpt het gewicht management. Het is een natuurlijke detox product en kan huidproblemen zoals acne en psoriasis tegengaan.

Citroengras\ Sereh

Als u van Aziatisch eten houdt dan bent u waarschijnlijk al bekend met dit kruid. Het heeft niet alleen een verfrissende geur maar voeg veel smaakt toe aan soepen en curies. Citroengras heeft een natuurlijke frisse citroengeur en is een natuurlijke antidepressivum, wordt gebruikt om depressie en angst te bestrijden. Onderzoekers uit Israël meldde dat het citral (een stof die voorkomt in citroen schillen) het meest voorkomt en waarvan bekend is dat het krampen, spasmen, hoofdpijn en reuma verlicht. Zij geloven ook sterk dat citroengras kan helpen tegen kanker, met name darmkanker. Gebruik alleen het onderste gedeelte van de citroengras, voeg het toe in uw soepen, wokgerechten, curies en stampotten. Ja het kan allemaal!

Kaneel

Wie kent het niet; de kaneelsmaak in de appeltaart, of en beetje over de cappuccino in de appelmoes. Kaneel dateert uit 2800 BC en werd gebruikt voor medicinale en culinaire waarde sinds de oudheid in China, Egypte en Rome. Studies tonen aan dat een halve theelepel kaneel op een dag het LDL cholesterol kan verlagen, andere studies geven aan dat kaneel de suiker hoogte effectief kan reguleren bij insuline gevoeligheid. Uit weer een andere studie, uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw in Maryland, blijkt dat de kaneel de verspreiding van leukemie en lymfoom kankercellen kan verminderen. Kaneel kan in zoete gerechten gebruikt worden, maar het doet het ook goed in hartige gerechten.

Oregano

Een veel gebruikte onderscheidende smaak wat gebruikt wordt in Italiaanse en Mediterrane keukens. Het heeft het hoogste niveau van antioxidant van alle kruiden, een theelepel oregano heeft net zoveel antioxidant als 3 kopjes broccoli (goed nieuws voor de broccoli haters..). Antioxidant vangen de verkeerde cellen die aanleiding kunnen geven tot diverse vormen van kanker. Oregano heeft ook bacteriëneigenschappen. Via een onderzoek is ondervonden dat een kleine hoeveelheid geconcentreerde oregano-extract, listeria bacteriën (deze bacterie komt normaliter voor in groenten, zuivel, vis- en vleesproducten) kan vernietigen. Oregano is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden in pastasauzen, als smaakmaker bij vlees en salades.

Knoflook

Dit is een krachtig antioxidant en wordt ook al gebruikt sinds de oudheid. Denk aan de lange reeks van voordelen voor de gezondheid; het kan cholesterol en bloeddruk verlagen, verhoogt HDL (goede) cholesterol, voorkomt veroudering bij de hersens en verhoogt immuniteit. Recente onderzoekers tonen aan dat knoflook ook nuttig is bij de behandeling van diabetes.

Chili pepers

Capsaïcine, het actieve ingrediënt in chili pepers ,  is er niet alleen om een extra ( hete) kick aan je eten te geven, maar er zijn ook veel voordelen voor de gezondheid. Volgens dr. H. Kaeffer Philip, directeur van de hematologie en oncologie bij het Cedars-Sinai Hospital; "Capsaïcine remt de menselijke prostaatkanker cellen in petrischalen en muizen." Het is ook een krachtige ontsteking-remmende middel. Capsaïcine is gebruikt om artritis te behandelen, psoriasis en diabetische neuropathie. Hoe ouder men wordt, hoe sneller de kilo’s blijven hangen, capsaïcine een natuurlijke thermogene, daardoor wordt de stofwisseling verhoogt zodra het geconsumeerd wordt, hierdoor helpt het gewicht op peil te houden. Chili pepers kunnen eigenlijk aan alle hartige gerechten toegevoegd worden.

Lees ook

* Antirimpel oogcreme

* Zelf Anti-rimpel creme maken

* 10 manieren om het ouder worden tegen te gaan

* Tips om er 10 jaar jonger uit te zien

* Hoe grijs haar verven