Natuurlijke acne behandelingen

Acne komt niet alleen bij tieners voor, maar ook vaak bij volwassenen waardoor vaak hun gevoel van eigenwaarde daalt en ze zich er ellendig bij voelen. 

 Als u op dit moment te kampen heeft met acne, dan zijn er een paar behandelingen die u kunt proberen. Deze zijn veilig en zeer effectief.

Hoe ontstaat acne

Het lijkt er vaak op dat de puistjes uit het niets naar buiten komen. Het is echter een proces dat al enkele weken bezig is. Het gebeurt diep in de huid en komt vervolgens naar voren. Al die dode huidcellen zitten in de weg en daardoor beginnen de poriën verstopt te raken, dit veroorzaakt meestal irritatie. Alle poriën bevatten haarzakjes waarin zeer kleine haartje zitten, deze zijn zo klein dat ze niet te zien zijn met het blote oog. De haarzakjes zijn verbonden met klieren dit worden de talgklieren genoemd. De talgklieren produceren een natuurlijke, olieachtige substantie genaamd talg. Talg is niet alleen aanwezig op uw gezicht en lichaam, maar is vrijwel overal op uw huid te vinden, dus ook uw hoofdhuid. De talg raakt opgesloten in de poriën en dit resulteert op den duur in een puistje.

Natuurlijke remedies voor een zuivere huid

Laten we eens kijken naar een paar dingen die je kunt kopen in de lokale supermarkt die kunnen worden gebruikt om puistjes en onzuiverheden te bestrijden. De informatie over deze behandelingen voor acne zijn natuurlijk en veilig. Als u ooit uw huid heeft gevoeld na het gebruik van agressieve chemische stoffen, dan wilt u dit zeker eens proberen.

  • Breek een niet-gecoate aspirine en meng dit met water, het mengsel kunt u gebruiken als masker voor uw gezicht. Dit had u waarschijnlijk niet gedacht. Inderdaad de aspirine die gebruikt wordt voor hoofdpijn kan ook worden gebruikt om te helpen uw huid snel te zuiveren.
  • Tea tree olie is een unieke essentiële olie met een zeer krachtige geur. Het doodt bacteriën op de huid die kunnen leiden tot puistjes, mee-eters en noem maar op. Doe een klein beetje op een watje en dep het op de puistjes of mee-eters. Tea tree olie is volkomen veilig voor uw huid.
  • Citroensap is verpakt met precies de juiste hoeveelheid van Alpha Hydroxy zuur. Dit zuur is in staat om dode huidcellen te verwijden en houdt uw poriën schoon en gehydrateerd ook nog eens.. De meeste acne producten krijgen niet eens voor elkaar wat een beetje citroensap kan doen.
  • Laten we de havermout niet vergeten. Het is niet alleen een gezond ontbijt voedsel. Het is ook goed te gebruiken voor uw huid, het zuigt ongewenste oliën op die aanwezig zijn op uw huid. Het wordt al jaren gebruikt voor die doeleinde, dus waarom zouden we het niet blijven gebruiken.

Voedsel kan invloed hebben op uw huid

Heeft u ooit het gevoel gehad dat bepaalde voedingsmiddelen ervoor zorgen dat er meer puistjes komen. Er is een relatie tussen uw voeding en hoe zuiver uw huid is. Het drinken van genoeg hoeveelheid water per dag zorgt ervoor dat giftige stoffen weggespoeld worden uit uw lichaam die de huid kunnen verstoren.

Groen voedsel tegen acne

De meeste groene groenten zijn perfect voor het beschermen van uw huid tegen acne en andere ongewenste huidaandoeningen. Basilicum, oregano, komkommers en spinazie zijn allemaal net wat je nodig hebt om een slechte huid te verzachten. Een geweldige manier om jezelf een boost te geven is regelmatig sap van deze voedingsmiddelen te drinken. De natuurlijke alkalische mineralen zijn geweldig voor het schoon houden van uw huid.

Probiotica VS Antibiotica

Veel dermatologen schrijven antibiotica voor tegen acne. Dit kan natuurlijk werken, maar antibiotica zijn een soort massavernietigingswapens. Ze doden namelijk de goede en de slechte bacteriën in de huid. Probiotica werkt meestal een stuk beter. Dit verhoogt de goede bacteriën terwijl de slechte bacteriën vernietigt worden.

Kijk voor nog meer informatie

Acne behandelen met Tea Tree Olie