Universal Studios

Universal Orlando Resort

Iedereen kent Universal Studios van de honderden films die ze uitgebracht hebben. Maar in Orlando Florida kan je die films ook echt beleven in Universal Studios Florida. Het is een groot vakantiecomplex met themaparken, hotels en een uitgaansbuurt. Universal Studios ligt trouwens op enkele minuten van Disney World. Universal biedt iets meer actie aan dan Disney. Gezinnen met iets oudere kinderen gaan hier misschien meer plezier beleven.

Twee themaparken

Universal Studios

Dit park staat volledig in het teken van de film. Je kan er meevliegen met ET of oog in oog staan met The Terminator. Shrek en The Simpsons ontmoet je in een 3D avontuur. Nieuw van 2010 is de Hollywood Rip Ride Rockit, een coaster waar je zelf je onboard muziek kan kiezen tijdens de rit. Eén van de spectaculairste rides is de indoor coaster The Mummy. Tal van special effects zijn toegevoegd om deze rit angstaanjagend te maken, zowel voor- als achterwaarts.

Islands of Adventure

Een park verder stap je de wereld van het avontuur binnen. Wat dacht je van de Hulk coaster waar je door 7 loopings wordt afgeschoten. Of ga de confrontatie aan met Spiderman of de dino's van Jurassic park. Verder vind je er ook enkele van de natste waterrides. Waar andere parken voorzichtig een bordje plaatsen met de waarschuwing 'je kan nat worden in deze attractie', staat er hier 'you will get soaked'.

NIEUW: In Islands of Adventure is het gloednieuwe 'The Wizarding World of Harry Potter' geopend. Hier stap je in de wereld van tovenaars en magie. Naast typische toverwinkeltjes en het kasteel van Hogwarts zijn er ook drie topattracties. Naast drie rollercoasters is de nieuwe ride 'Harry Potter and the forbidden journey' het allernieuwste in de pretparkindustrie. Een must voor liefhebbers dus.

Hotels

Er zijn op het domein drie fantastische hotels waar je kan blijven overnachten. In het Portofino Bay hotel ervaar je de romantiek en luxe van de italiaanse Rivièra. Het Hard Rock hotel staat volledig in het teken van muziek en rock'n roll. Je vindt er ook het grootste Hard Rock café ter wereld. Het Royal Pacific Resort tenslotte ademt de relaxte sfeer uit van een tropisch paradijs.

Alle hotels zijn tot in de puntjes afgewerkt en zijn zeer luxueus. Daarvoor betaal je wel een stevige prijs. Voor een nachtje betaal je al snel tot 150 euro per kamer. Je krijgt er natuurlijk wel iets voor in de plaats. De faciliteiten en de service in de hotels zijn top. Zo wordt je bijvoorbeeld met een bootje naar de ingang van de themaparken gebracht en hoef je nergens aan te schuiven voor een attractie.

Nightlife

Universal's Citywalk is een straat met bars, restaurants en entertainement. Hier zijn er 's avonds, net zoals in de hotels, live optredens en evenementen. Je vindt er ook een groot cinemacomplex met de allernieuwste Universal producties.

Conclusie

Een vakantie in Universal Studios Florida zal je niet gauw vergeten. Raadpleeg de website van Universal voor promoties en vakantie pakketten. Er zijn ook tal van hotels buiten het resort. Die zijn meestal iets goedkoper en dan kan je ook nog van andere attracties in de buurt zoals Disney World genieten.

Promotiefilm: klik hier