Nieuwe digitale camera: Vergelijk de als beste geteste digitale cameras

Welke kenmerken moet de digitale camera hebben die het beste bij u past? Het antwoord op deze vraag vindt u in onderstaand artikel. De meeste mensen die een digitale camera kopen, gebruiken een digitale camera voor prive doeleinden. Zoals voor het maken van foto’s op verjaardagen, tijdens een voetbal wedstrijd, in het cafe of in de disco. De kwaliteit moet goed zijn, maar de foto hoeft niet voor professioneel gebruik geschikt te zijn. Voor deze doelgroep is onderstaand artikel bedoeld.

Het is dus geschreven vanuit de gebruiker en het gebruikersgemak en niet vanuit de beste technische specificaties. Op deze wijze vindt u de digitale camera die het beste bij u past.

Eerst volgt een beknopte omschrijving van de belangrijkste en meest gebruikte specificaties:

MegaPixel

Met de sensor van een camera wordt een beeld gecreëerd. Deze sensor bestaat uit vele lichtgevoelige puntjes. Deze puntjes worden Pixels genoemd. Het aantal pixels bepaalt de resolutie van de camera. Een digitale camera met een hoge resolutie geeft een hoge kwaliteit foto. Denk daarbij aan de scherpte van de foto en de mate waarop details zichtbaar zijn. 1 Megapixel staat gelijk aan 1.000.000 pixels. De resolutie van de huidige camera’s loopt van ongeveer 1 tot wel 19 Megapixels voor professionele digitale camera.

AE programma’s

Sommige fabrikanten leveren voor-geprogrammeerde instellingen, zoals Portrait, Sports, Landscape, Nightshot of Fireworks.

LCD scherm

Een Liquid Christal Display (LCD) is het beeldscherm waarop u het resultaat van uw werk kan bekijken. Er zijn digitale camera’s te koop waarvan het LCD kan worden gekanteld. Voordeel hiervan is dat u niet altijd recht achter de digitale camera hoeft te staan.

Optische zoom

Een optische zoom haalt het onderwerp naar u toe door bepaalde lenzen of lensgroepen van het objectief ten opzichte van elkaar te laten verschuiven.

Anti rode-ogen

Het rode-ogen effect kan worden verminderd of zelfs voorkomen, door een flits te geven voorafgaand gaan de echte flits voor de werkelijke opname

Auto Flits

De digitale camera zal bij te weinig licht een automatische flits genereren.

Invul flits

De digitale camera zal bij elke foto een flits geven.

Slow-sync

Slow-sync is zeer geschikt voor avond opnamen. Een lange sluitertijd wordt daarbij gecombineerd met een flits. De flits wordt pas geactiveerd op het moment dat de sluiter opent of sluit, en de flits zal daardoor korter zijn. De eerste sluiter wordt ook wel eerste gordijn genoemd. Het moment van sluiten wordt ook wel tweede gordijn genoemd. De digitale camera zal de voorgrond helder weergeven en de achtergrond zal donkerder worden afgebeeld.

Rear Curtain

Zodra de sluiter zich weer sluit zal een flits worden gemaakt. Hierdoor ontstaat een bewegings effect in de afbeelding. Het gebruik van een statief is sterk aan te raden.

User Interface

Met de User Interfase wordt het bedieningspaneel bedoeld.

Conclusie Digitale camera's

Maak een keuze uit bovenstaande specificaties. Niet elk van de hierboven genoemde specificaties zal voor u interessant zijn. Let op: aan elke specificatie hangt uiteraard een prijskaartje. Wij kozen voor de Panasonic DMC-LX2, vanwege de handige User Interface. Goede tweede is de Kodak EasyShare One.

Indien wij meer nadruk hadden gelegd op de snelle opstarttijden en de snelheid van reageren en op slaan, dan hadden wij gekomen voor de Canon Digital IXUS 90. Goede tweede is daarbij de digitale camera van Ricoh Caplio 500SE

Voor de semi professionele fotograaf lijkt de Leica M8 een voor de hand liggende keuze.

Bekende merken digitale camera's

Kodak

Canon

Panasonic

Casio

Olympus

Ricoh

Leica

Foto's printen

http://www.tonerprintercartridges.nl/Philips.html@@Philips printer

Links en Bronvermelding

www.kodak.com

www.canon.nl

www.philips.com

www.panasonic.nl

www.casio.com

www.olympus.nl

www.leica.comReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden