Goede en goedkope hotels en hostels in La Paz tijdens onze rondreis op vakantie in Bolivia

La Paz is een immens grote stad van uitersten. Het centrum van de stad ligt in het dal van de omliggende bergen. Het uitzicht in La Paz is daarom bijna overal in de stad erg bijzonder.

La Paz heeft vele sfeervolle pleinen en mooi versierde straten. La Paz is zeer kleurrijk en heeft zeer veel te bieden voor toeristen, zoals vele kerken, musea, markten en souvenir winkels. Hieronder wordt eerst aangeven waarom La Paz beslist een bezoek waard is. Vervolgens wordt aangegeven in welke hotels en hostels je goed en goedkoop kan overnachten.

Bezienswaardigheden La Paz

Al vele eeuwen is La Paz een trekpleister voor vele mensen. Dat komt mede door de unieke ligging tussen de jungle (en pampa) in het noorden van Bolivia en de hoogvlaktes in het zuiden van Bolivia. Dat maakt de huidige hoofdstad La Paz tot een dynamische smeltkroes van culturen. De geschiedenis van de stad La Paz is goed bewaard gebleven. Zo is er nog veel architectuur uit de 15 e eeuw te bewonderen in de Kerk San Fransisco op Jean Straat.

Kerk San Fransisco

Deze kerk is open voor bezichtigingen. Een privé tour kost 4 euro (prijspeil zomer 2009), die ook leidt door de graftombes in de gewelven van de kerk. Het is ook mogelijk de kerk gratis te bezoeken tijdens een kerkdienst. Deze kerkdiensten worden vier keer per dag gehouden voor het publiek.

Huis van Pedro Murillo

Andere bezienswaardigheden zijn het huis van Pedro Murillo en het Goud museum. Pedro Murillo is een volksheld uit de tijd van de strijd voor onafhankelijkheid van Bolivia. Het Goud museum geeft een historisch overzicht van de rol van goud in Bolivia.

Het Kunstmuseum en het Tambo Quirquincho museum

Het kunstmuseum en het Tambo Quirquincho museum zijn een goed voorbeeld van koloniale architectuur in Bolivia. Het Tambo Quirquincho Museum bevat de belangrijkste nationale kunstschatten van Bolivia. Er zijn werken van vele kunstenaars tentoongesteld. Er zijn doorlopend verschillende tentoonstellingen, naast de doorlopend tentoongestelde werken. . Het Tambo Quirquincho Museum is gevestigd nabij het regeringsgebouw in het centrum van La Paz.

Heksen markt

Vlakbij achter de kerk San Fransisco liggen enkele straten die samen de Heksenmarkt vormen. De naam heksenmarkt wordt ontleend aan de aangeboden koopwaar. Zo kan je lama foetus kopen. Dit is een van de symbolen die sommige bijgelovige Bolivianen kopen en in hun huis hangen. Dit zou helpen om je huis te beschermen tegen boze geesten..

Hotels in La Paz

Het aanbod van hotels in La Paz is zeer gevarieerd. Er is veel variatie ten aanzien van kwaliteit en prijs. Ook zijn er thema hotels. Dit zijn overwegend kindvriendelijke hotels.

Let op. Er zijn hotels, hostels, hospedia’s en Alojamiento’s. De hotels bieden de beste service en kwaliteit. De Alojamiento’s bieden de laagste prijs. Vraag altijd vooraf of er stromend warm water aanwezig is. En controleer dat ook direct op je kamer. In Bolivia zijn er overwegend elektrische douches. Deze produceren wel warm water, maar niet in een sterke straal...

Hotel Espana, Avenida 6 de agosto 2074, La Paz Dit hotel heeft een mooie beschutte binnentuin. www.hotel-espania.com

Hotel Claudia Avenida El Maestro 322La Paz www.claudiahotel.com

Hotel Berlina heeft verschillende hotel kamers. Er zijn eenpersoons hotelkamers, tweepersoons hotelkamers en driepersoon hotelkamers. Hotel Berlina Avenida Illumpa 761 La Paz www. HotelBerlina.com

Andere goede hotels zijn:

  • Hotel Continental Illampustraat 626
  • Eva Palace Hotel Sagarnagastraat 173
  • Hotel Austria Yanacochastraat 860. Hotel Austria is een schoon, doch zeer eenvoudig hotel. Een overnachting in een tweepersoons hotelkamer kost 35 bolivianos per persoon. (ongeveer 3,50 euro).
  • Hotel Montecarlo Avenida Montes 767 www.hotelesenbolivia.com

Hostels in La Paz

De volgende hotels en hostels zijn zeer geschikt voor jonge backpackers.Elk hostel heeft een eigen bar. Perfect om tot laat in de nacht een borrel te drinken met mede reizigers. Niet geschikt als je een nachtje vroeg wilt slapen…

Wild Rover Hotel Comerciostraat 1476 La Paz

Loki Backpackers Hostal Loayza straat 420

The Point hostels Backpackers Alto de la Alianza straat 693 www. ThePointhostels.com

Alojamiento

Alojamiento El Viajero biedt naast comfortabele kamers en 24-uur per dag warm water ook een laundry service en een reisbureau. Hotel El ViajeroCalle Illampu 807www.lobo.co.il www.viajero.lobopages.com

Restaurants in La Paz

Restaurant Sol y Luna is opgezet door Nederlanders. Er is bijna elke avond live muziek. Reserveren is aanbevolen. Dit geldt ook voor Indiaas restaurant Star of India.

Indiaas restaurant Star of India Calle Cochabamba 170

Busmaatschappijen in La Paz

Todo TurismoUruguay Avenida , Building Paola 102 www.touringbolivia.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden