Online bestellen: kunst kopen

Tegenwoordig kun je alles via het internet bestellen. Van pizza’s en auto’s tot paperclips. Zo ook kunst, zoals schilderijen, stenen beelden, fotografie etc. Doorgaans wordt kunst gekocht bij exposities van kunstenaars. Maar het internet kan gezien worden als een expositie van oneindig veel kunstenaars uit de hele wereld, met kunstwerken in alle bestaande stijlen en meer. Hieronder staat waar je op moet letten bij het online aanschaffen van kunst.

Drie redenen om kunst te kopen

Voordat u een aankoop van kunst overweegt, is het raadzaam jezelf af te vragen waarom je kunst wilt kopen. De drie meest voorkomende redenen om kunst te kopen zijn:

Kunst voor thuis

Gewoon als versiering aan de muur. Of kunst als inspiratie bron voor filosofische gedachten. Het kan verstandig zijn een expert te raadplegen voordat u kunst gaat kopen. enk bijvoorbeeld aan een interieur styliste of een binnenhuis architect, om u te ondersteunen in uw kunst aankoop. Een binnenhuis architect zal een kunstwerk kunnen uitkiezen die goed bij uw huidig interieur past. U kan er natuurlijk ook voor kiezen uw huidige meubels aan te passen op het beoogde kunstwerk.

Kunst op de werkvloer

Ook als u kunst op de werkvloer wilt hangen op uw bedrijf, kan u gebruik maken van een kunstuitleen of artgallery die kunst per dag, week of maand verhuurt. Het voordeel van de kunstuitleen, is dat u regelmatig uw collectie kan wijzigen.

Kunst kopen als belegging

Kunst kopen als investering of belegging is zeer specialistisch werk. Daarfop gaan wij in dit artikel over kunst kopen verder niet in.

Online internet Gallery

Als je online kunst gaat bestellen kom je al gauw op sites van online art galleries. Voorbeelden hiervan zijn;

  • Gallerytoday
  • Artmajeur

Belangrijk is in eerste instantie te weten waar dit online Kunst bedrijf gevestigd is. Als u op zoek bent naar betaalbare kunst, wilt u uiteraard niet geld kwijt zijn aan verzendkosten. Bij de verzendkosten voor kunst, spelen afmetingen en gewicht een belangrijke rol!

Veel kunstenaars hebben een digitaal kunstenaars portfolio op internet gezet. Als u het werk van een bepaalde kunstenaar interessant vindt, kan u dus ook op zoek gaan naar zijn/haar persoonlijke collectie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Enschedese kunstenaar Rene Guillot op www.reneguillot.nl. Deze schilder maakt grote schilderijen van wel 3 bij 4 meter. Zeer inspirerend werk!

Kunst laten versturen

Het lijkt zo gemakkelijk om kunst online te bestellen. De keuze is immers zeer groot. Toch is het raadzaam de kunst vooraf in het echt te gaan bekijken. Zeker bij grote of dure werken. De kosten voor de heenzendingen zitten veelal in de prijs in begrepen. Maar wie betaalt de kosten van retourzending, indien u het kunstwerk toch niet mooi vindt?

Tips bij online kunst aankopen

  • Denk eraan de zending te laten verzekeren tijdens het transport.
  • Kado-idee: het is ook mogelijk Kunst kado te geven, met de Kunst-kadobon van de Samenwerkende Kunsthuizen.
  • Er zijn ook online art galleries waarbij de verzendkosten niet betaald hoeven te worden.
  • Volg een cursus schilderen of beeldhouwen. Na afloop van zo'n creatieve cursus bent u zelf in staat kunst te maken. Dat scheelt u veel geld en geeft veel voldoening. Wellicht kan u met uw schilderij of beeldhouw werk anderen inspireren en wordt u zelf een groot Kunstenaar!

Links naar kunstenaars, ateliers en creatieve workshops

  • Schilder Rene Guillot uit Enschede poseert binnenkort in het http://www.amsterdam-amstel-hotel.nl/amstel-hotel@@Amstelhotel Amsterdam.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden