Tips om een goede drummer te worden

De drum is een van de mooiste instrumenten die op dit moment bestaat. Veel mensen dromen ervan om dit instrument goed te kunnen bespelen, maar denken;dit vaak niet waar te kunnen maken door verschillende misvattingen. Zo denken veel mensen dat een drumstel voor veel geluidsoverlast zorgt, maar dat hoeft niet zo te zijn. In dit stukje zal ik jullie een stappenplan geven om een goede drummer te worden.

Stappen

Hier volgt mijn stappenplan:

Stap 1: zoek ruimte voor jouw drumstel

Je drumcarriere begint met het zoeken van een goede ruimte voor je drumstel. Voor een normaal drumstel heb je ongeveer een ruimte nodig van 1,5 meter bij 1,5 meter, vaak is het handig om je drumstel tegen een muur te zetten, doordat je zo goed je ruimte benut en het geluid daarnaast ook gelijk wordt gereduceerd. In een goede ruimte kan je goed drummen.

Stap 2:zoek een goed drumstel

Nadat je een plek hebt gevonden waar je je drumstel kunt plaatsen wordt het tijd om een drumstel te zoeken. Je moet van te voren goed nadenken wat je allemaal met het drumstel wil doen. Wil je je drumstel gebruiken om gewoon hard op te rammen, dan kan ik je een akoestisch drumstel aanraden, wil je je je drumstel gebruiken om er bijvoorbeeld een kerkkoor mee te begeleiden dan kan je beter een elektrisch drumstel aanschaffen. Het verschil zit hem erin dat een elektronisch drumstel in volume is te regelen.

Heb je eenmaal bepaald welk type drumstel je wilt, dan moet je bedenken hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Een elektronisch drumstel is een stuk duurder dan een akoestisch drumstel, zo heb je een elektronisch drumstel vanaf ongeveer 1500 euro, maar heb je al een akoestische voor ongeveer 600 euro. Het is natuurlijk ook een optie om voor een tweedehands te kijken, dit maakt voor de kwaliteit van de akoestische drumstel weinig uit, maar een elektronisch drumstel raad ik je toch aan nieuw te kopen. Er zijn genoeg nieuwe en tweedehands drumstellen te koop op internet, en ik raad je dan ook aan om eens rustig op gemak rond te kijken.

Stap 3:de juist accessoires voor je drumstel

Koop de juist accessoires voor je drumstel. Zorg voor goede bekkens, bekende merken zijn Paiste en Ziljdjian, bekkens zijn heel waarde vast, dus je kan best dure bekkens aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk dat je goede vellen koopt voorop je drumstel, en je je trommels goed stemt.

Stap 4:Neem drumles

Neem drumles. Ik raad je aan regelmatig drumlessen te nemen, eens in de week of in de twee weken moet genoeg zijn. Het voordeel van drumles ten opzichte van het jezelf aanleren is dat je een drumleraar hebt die echt weet waar hij het over heeft, en je op dingen kan wijzen waar je zelf niet achter zou komen. Daarnaast helpt een docent drum je ook gemotiveerd te houden. Mijn voorkeur ging altijd uit naar privé lessen, omdat de docent zo al zijn aandacht op jou kan richten en dit je drum vaardigheden goed van pas komt.

Een nadeel van drumlessen en al helemaal privé lessen zijn de kosten die eraan verbonden zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om het jezelf aan te leren met behulp van drum boeken en dvd's die je online kan bestellen. Let wel op: techniek is het allerbelangrijkste bij drummen. Als je hier in het begin te weinig tijd instopt en je het jezelf verkeerd aanleert, heb je later in je drum carrière veel tijd nodig om je techniek alsnog goed aan te leren.

Stap 5:zoek een drumband

Zoek een band. Het is erg leuk om in een bandje te spelen en daarnaast houdt het je ook gemotiveerd om te blijven oefenen. Wellicht weet de docent van de drumschool (of muziekschool) nog een band waar je af en toe mee mag drummen.

Tips

Bezoek eens een trommelworkshop. Tijdens een trommel workshop maak je kennis met percussie. En uiteraard mag je zelf op de trommel slaan!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden