Tips voor het aanschaffen van een tweedehands gitaar

Je bent op het geweldige idee gekomen om gitaar te gaan spelen. Bijvoorbeeld omdat een gitaar je kan helpen bij het zingen van liedjes. De aanschaf van dit instrument is een lastige keus omdat de prijs en kwaliteit sterk variëren. Waar moet ik opletten en welke prijzen zijn reëel voor de aanschaf van een gitaar zijn enkele belangrijke vragen. Hieronder enkele tips.

Onderdelen van de gitaar

In de gitaar wereld zijn er verschillende bekende merknamen. Het voordeel is dat deze over het algemeen beschikken over een goede kwaliteit en service. Het nadeel is dat je niet alleen betaald voor de kwaliteit maar ook voor het merk zelf. Daarnaast betekent het nog niet dat deze gitaren van honderd procent kwaliteit zijn. Let daarom op het volgende:

Hals van de gitaar

De hals is een belangrijk onderdeel van het instrument. Let erop dat deze recht is. Het komt namelijk vaak voor dat de hals krom is gaan staan door de jaren heen. Dit is lastig te herstellen en speelt niet fijn. Let hier dus op door de gitaar goed te testen en check of de hals ook daadwerkelijk recht is!

Body van de gitaar

De body bepaalt voor het overgrote deel de klank van de gitaar. Een zware body betekent over het algemeen een ‘ronder geluid’ omdat deze nou eenmaal beter resoneert. De goedkopere gitaren zijn over het algemeen voorzien van een mindere kwaliteit hout. Vraag hierna en raadpleeg desnoods een deskundige over wat voor u de beste keus is aangezien de body voor een groot deel de sound beïnvloed die u er uit wilt halen.

Tweedehands gitaar kopen via internet

Het zoeken naar een tweedehands gitaar kan prima via internet. Pas alleen op dat u niet opgelicht wordt. Neem dus een deskundige mee als u er zelf niet veel verstand van hebt. Er kan namelijk makkelijk geknoeid zijn met elektronica en dergelijke. De elementen zijn bijvoorbeeld vervangen voor goedkopere elementen of de stem mechanismen laten te wensen over. Wat uiteindelijk naar mijn mening het belangrijkste is, is dat de gitaar lekker in de hand moet liggen. Het moet dus goed voelen en hij moet lekker spelen. Alleen op die manier kunt u erachter komen of het wat voor u is.

Tips bij leren Gitaar spelen

Een goede gitaar kan soms heel goedkoop in aanschaf zijn. Stel je wilt snel leren gitaar spelen. Je weet echter nog niet of gitaar spelen echt jou Passie zal worden. Koop dan eerst een goedkope gitaar.

Koop wel meteen een stemvork en een metronoom. Met een stemvork of een ander stemapparaat kan je zelf jouw gitaar stemmen. Met een metronoom kan je goed maat houden.

Links naar Tweedehands gitaar kopen

www.marktplaats.nl

www.guitar.net


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden