Kokosolie voor uw gezondheid

Een beetje geschiedenis

Kokos (Kokos nucifera) wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde door mensen over de hele wereld. Kokosolie heeft is niet alleen bekend om zijn geneeskundige voordelen maar ook om de voordelen op het gebied van schoonheid.

Waarom is kokosolie gezond?

De olie van de noot/ vrucht heeft voordelen voor de gezondheid door haar rijke vezels en voedingswaarde. Kokosolie bestaat voornamelijk uit middellange ketens vetzuren (MCFA). Dit betekent dat kokosolie direct wordt opgenomen in het bloed en direct door de lever en de spieren gebruikt kan worden als brandstof. Net als koolhydraten geeft dat snel energie.

Voordelen van kokosolie

Waarvoor De voordelen
Bereiden van voedsel.
Kokosolie gebruiken bij het koken is een gezond alternatief voor andere oliën, omdat het goed tegen hoge hitte kan. Hoge hitte kan transvetten veroorzaken, maar kokosolie behoudt haar gezonde eigenschappen, het geeft voedsel een heerlijke smaak die je op een andere manier niet kan verkrijgen. Gebruik het in plaats van boter of olie om onder andere popcorn, shakes, smooties, dressings, sauzen te maken.
Genezing Kokosolie wordt gebruikt om het immuunsysteem te versterken vanwege zijn antimicrobiële lipiden, caprinezuur en caprylzuur en laurinezuur, alles wat antibacteriële, antischimmel en antivirale voordelen biedt. Men heeft ontdekt dat kokosolie virussen die griep, mazelen, herpes en hepatitis doodt, evenals bacteriën die keel, urineweginfecties en longontsteking veroorzaken.

Het is ook kalmerend en hydraterend voor brand-, snij-, schaafwonden.

Gezondheid Kokosolie werkt het beste als het wordt ingenomen. Denk dan aan een of twee eetlepels per dag, hieronder een lijst van slechts enkele voordelen;
 • Botten worden sterker
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Verbetert de stofwisseling
 • Nierproblemen
 • Verhoogd immuniteit
 • Positieve invloed op cholesterol
Huid verzorging Kokosolie is een van de oudste en vertrouwdste huid moisturizer in tropische landen. Het verzacht ruwe huid en zit ook vol met anti-oxidanten die er voor zorgen dat huidweefsels versterken om rimpels te voorkomen.

Omdat kokosolie antimicrobieel en antischimmel bevat helpt het goed tegen eczeem, acne, psoriasis en luieruitslag. Kokosolie heeft ook antioxiderende eigenschappen die helpen tegen vroegtijdige veroudering, door deze eigenschap is kokosolie ook goed te gebruiken als zonnebrandcrème.

 • Helpt bij het voorkomen van levervlekken of bruine vlekken. Levervlekken zijn een van de klassieke tekenen van ouderdom. De olie die in de huid doordringt helpt beschadigde huid die door overmatige blootstelling aan de zon is beschadigd of uitgedroogd.
 • Helpt niet alleen als tijdelijke oplossing voor een onrustige huid, maar kan de huid volledig genezen.
 • Helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er jonger uit ziet en gladder aanvoelt.
 • Kan bijdragen aan versterking van bindweefsel, zodat de huid niet slapper wordt of rimpels vertoond.
 • Het is goed te gebruiken voor het verwijderen van make-up en lippenbalsem.
Haar Het kan gebruikt worden als haar conditioner of masseer de olie in op de hoofdhuid om roos, luizen en luizen eieren te voorkomen. De olie levert ook essentiële eiwitten die helpen beschadigd haar te herstellen.
Gewichtsverlies Kokosolie is een licht verteerbare olie wat er voor zorgt dat de werking van de schildklier, enzymsystemen gezond te houden, het verhoogt het metabolisme. Het verbetert de spijsvertering en helpt bij de absorptie van vitaminen, mineralen en aminozuren. Kokosolie bevat minder calorieën dan andere oliën en heeft een vetgehalte wat makkelijk wordt omgezet in energie.

Slotwoord

Kokosolie heeft genoeg lichamelijke voordelen voor jong en oud. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het duurder is in aanschaf, het is even goed kijken en vergelijken.

Zorg er wel voor dat u pure kokosolie gebruikt en geen bewerkte.Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden