Hoe kan ik leren om zelf aura's te zien

Iedereen heeft een aura. Een energieveld met kleuren die weergeven hoe het met je gaat, zowel geestelijk als lichamelijk. De zeven chakra's met ieder hun eigen kleur en betekenis vormen de basis van iedere aura. De kleuren vormen altijd met je mee. Het kleurenpatroon dat als het ware wordt geprojecteerd om je heen, is tot in verbazingwekkend detail te lezen. Jíj bent dus te lezen. Dat klinkt natuurlijk heel vreemd en voor velen hoogstwaarschijnlijk ook zeer ongeloofwaardig. Als je om je heen kijkt, dan zie je wel mensen lopen maar niet met enorme lichtkransen om zich heen met kleuren die steeds veranderen en je emoties en bijvoorbeeld je lichamelijke pijn of genezingsprocessen weergeven. Er zijn zeker wel mensen die dit wél zien. Sommige mensen zien hun hele leven al aura's. Sommige mensen hebben zich dit aangeleert en zien misschien ook (nog) geen volledige aura's. Aangeleert? Dat klinkt helemaal bijzonder zul je misschien denken. Het wordt nog verassender als je nu te horen krijgt dat iedereen dit kan leren. Toch schijnt dit zo te zijn. In dit artikel staan een aantal oefeningen en bijbehorende informatie beschreven. Als je zelf wilt ervaren of ook jij aura's kunt leren zien dan kun je dus aan de slag gaan. Gewoon vanuit je luie stoel achter je computer. Niet alleen met behulp van dit artikel, maar ook met behulp van de vele andere informatie en oefeningen die op het internet te vinden zijn. Dus Googlen en zweven maar!'

Wat zijn aura's eigenlijk?

De levenskracht van een mens, dier of plant is te zien als een energie- of lichtveld om ieder levend wezen heen. Deze verandert constant van kleur, vorm en grootte. Dit komt, doordat je aura je geestelijke en lichamelijke toestand van dat moment weergeeft.

Open jezelf voor de energievelden die alle levende dingen omringen. Dus mensen, planten en dieren. Probeer de waarheid te kunnen zien in alles wat je ziet.

De zeven chakra's

In iedere aura bevinden zich zeven chakra's. Deze zeven chakra's bepalen het welzijn van je lichaam en geest. De chakra's hebben namelijk invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Daarom zou het het beste zijn voor je welzijn, wanneer al deze zeven chakra's goed in evenwicht zijn. Dit zou zijn, wanneer alle zeven chakra's even open en actief zijn. In de meeste gevallen is dit in de verste verte niet het geval. Sommige chakra's kunnen bijvoorbeeld niet goed functioneren en daarom wordt het evenwicht verstoord, doordat andere chakra's dan juist overactief worden. Er zijn technieken om de zeven chakra's in evenwicht te brengen.

Elke kleur heeft een betekenis

Rood: Wanneer er in iemand aura de kleur rood te zien, dan heeft deze persoon wilskracht en passie. Het kan ook boosheid, verlangen of nervositeit betekenen. De kleur rood staat ook voor lichamelijke energie en vitaliteit.

Oranje: De kleur oranje in iemands aura, kan betekenen dat deze persoon beschikt over een drang naar succes. Ook kan het betekenen dat deze persoon creatief en expressief is.

Geel: De kleur geel is, hoe kan het ook anders, een kleur die staat voor opgewektheid. De uitdrukking: "Het zonnetje in huis" volstaat dus bij de spirituele betekenis. De kleur geel staat ook voor kracht en verwachting. Geel staat ook voor mentaliteit.

Groen: Wanneer er een groene kleur te zien is in iemands aura, dan betekent dat dat deze persoon geestelijk en lichamelijk goed in balans is. Ook is groen een aanduiding voor een goed zelfvertrouwen, wilskracht en doorzettingsvermogen. De kleur groen betekent ook genezing en onderwijzen. Al met al is groen dus een zeer positieve kleur, die je graag in je aura wilt hebben.

Blauw: De kleur blauw in iemands aura verteld over deze persoon, dat hij of zij een sterk verlangen heeft om zijn of haar idealen te volbrengen. De kleur blauw duidt ook op diepe gevoelens en liefde affectie. De kleur blauw staat ook voor communicatie en vrede.

Violet: Violet is een mystieke kleur, die in iemands aura laat zien dat deze persoon beschikt over een diep spiritueel inzicht en veel spirituele energie. De kleur violet staat ook voor betovering, charme en vereniging.

Wit : De kleur wit laat in iemands aura zien, dat deze een zeer spiritueel en/of hoger ontwikkeld wezen is. Ook een sterke motivatie en vermogen om zich te concentreren uiten zich in iemands aura als de kleur wit. Wit heeft de eigenschappen van alle kleuren.

Oefeningen om zelf aura's te leren zien

Het schijnt, dat iedereen kan leren om zelf aura's te zien. Het belangrijkste hierbij is concentratie. Zorg bij voorkeur voor een witte achtergrond achter de persoon, dier of plant of je eigen hand kan natuurlijk ook. Hierdoor kun je de kleur zien die er (na veel oefenen waarschijnlijk) zichtbaar zal worden. Als je een andere kleur als achtergrond zou hebben dan is het uiteraard niet of veel minder duidelijk.

De kunst is om anders te leren kijken. Je kunt beginnen te oefenen door bijvoorbeeld geconcentreerd naar je vingers te kijken. Misschien zie je al, dat er een soort wit-rookachtig laagje omheen te zien is. Je zult misschien denken, dat dit pure verbeelding is, of dat je gewoon niet goed geslapen hebt en je ogen wat moe zijn. Maar dit is toch echt je aura. Je levensenergie. Als je vaker oefent, zul je zien dat dit randje zich uit zal breiden voor je gezichtsveld en uiteindelijk zul je ook kleuren kunnen gaan zien.

Ook kun je oefenen, door een persoon voor je neer te zetten op een stoel, met de eerder genoemde witte achtergrond. Concentreer je op zijn of haar derde oog, deze zit in het midden van het voorhoofd. Dit derde oog zul je uiteraard niet zien, maar het is wel een goed focuspunt. Blijf ongeveer een halve minuut gefocust op dit punt en je zult meteen of later ook ditzelfde witte randje om de persoon heen zien. Dit door op een andere manier te leren kijken. Geef vooral niet te snel op, wanneer je niks ziet. Oefening, geduld en concentratie zijn toverwoorden.