Boekrecensie: Nieuw in New York

Inleiding

Het boek ‘Nieuw in New York’ is een chicklit en is in Juni 2010 verschenen. Het is een Nederlands boek die geschreven is door Renske Werner. ‘Nieuw in New York’ is vanaf ongeveer 12 jaar. De uitgeverij van het boek is ‘Van Holkema & Warendorf’.

Dit boek is de eerste chicklits die Renske Werner heeft geschreven. Hiervoor heeft ze nog 3 andere boeken geschreven: ‘100% Vancouver’, ‘Proef het land’ en ‘Kookkunst’. Ze schreef voorheen dus vooral informatiegidsen.

‘Nieuw in New York’ telt 160 pagina’s en is op www.bol.com te koop voor € 10,-.

Renske Werner

Renske Werner is freelancerjournalist en auteur. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften, zoals ELLE en Elegance. Daarnaast schrijft ze veel over koken, reizen en interieurs. Ze woont al 10 jaar in Vancouver en ze heeft een dochtertje.

Waar gaat het boek over?

De Wassenaarse fashionista Annelore heeft het helemaal voor elkaar.

  1. Massa’s vriendinnen (van wie ze de helft niet eens bij naam kent)
  1. Ongelimiteerd gebruik van haar daddy’s creditcard (shoppen is toch een levensbehoefte)
  1. Verkering met Charlie, de populairste jongen van school (nou ja, bijna verkering dan)
  1. Verkozen tot It-girl (vanzelfsprekend)

Maar dan stuurt haar vader haar naar Amerika om haar ‘horizon te verbreden’. Haar wereldje stort in. Ze doet op haar It-girl-blog net alsof ze in New York een heel hip leventje leidt vol feestjes en shoppingtripjes, maar ondertussen voelt ze zich stiekem best eenzaam. En als ze heel eerlijk is, vindt ze die dure toneelschool ook maar niks, met al dat gezwets over Shakespeare. Alsof dat nog niet genoeg stress geeft, is het ook best moeilijk als je vriendje zo ver weg woont. Want wat doet dat meisje eigenlijk bij Charlie als Annelore hem ’s avonds laat belt?

Mijn recensie over het boek:

“Nieuw in New York is een origineel en geweldig boek die je meesleept in het verwende leventje van de It-girl, en tevens de hoofdpersoon, Annelore. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, omdat ik helemaal meegetrokken werd in het verhaal. Ik zwijmelde weg bij alle geweldige dingen die de hoofdpersoon meemaakt in New York, zoals het shoppen van designerkleding en het bezoeken van de vetste feesten. De schrijfstijl is erg leuk en er wordt veel verteld over details, wat ik heel erg leuk vond. Een voorbeeld is de zin: ‘Hij heeft opvallende glimmende schoenen aan onder zijn dure linnen broek en zijn gouden Rolex schuift naar zijn pols als hij mijn hand schudt.’ (Bladzijde 113). Ook is het leuk dat de schrijfster van het boek zich erg ingeleefd heeft, want als Annelore in New York zit, komen er soms Amerikaanse woorden voorbij die schuin gedrukt zijn, zoals in deze zin: ‘Dat is hartstikke against the rules.’ (Bladzijde 80). Dat is grappig bedacht, vind ik. De schrijfster behandelt ook uitgebreid de columns die Annelore schrijft aan de Wossipers, dat staat voor de gossip uit Wassenaar. Verder is het verhaal totaal niet voorspelbaar en heeft op het einde een onverwachte wending. Ik kreeg spontaan de kriebels om zelf een verhaal te gaan schrijven. Over het boek ben ik zeer positief en het is zeker aan te raden! Een lekker ‘wegleesverhaal’. Bijvoorbeeld voor op het strand.”