Boekenwarenhuis: op zoek naar een boek

Boekenwarenhuis

Ook deze website is vrij nieuw, half september ongeveer, en werd als revolutie in de boekenmarkt aangekondigd: boekenwarenhuis.nl. Niet alleen voor boekenwurmen, ook multimedia en DVD, agenda’s en kalenders komen aan bod. Hond Max wijst u op elk tabblad de weg naar de nieuwste boeken en de aanbiedingen. Je kunt er ook cadeautjes kiezen. Je kunt het best gebruik maken van de zoekfunctie op de homesite want het aanbod is veel groter dan je op de tabbladen kan zien! Wat dacht u van een paar honderd kookboeken?
 

Boekenwarenhuis printscreen

Ik begon te snuffelen door op elk tabblad bovenaan te klikken: bestsellers, aanbevolen, literair, jeugd, vrije tijd en zo verder. Ik geraakte een beetje teleurgesteld omdat ik per categorie maar één pagina met boeken te zien kreeg. Vijf boeken of Dvd's per regel dus gemiddeld zo’n 25 items per categorie. Dat vond ik voor een online boekenwinkel toch wel wat weinig… Kookboeken kon ik zelfs maar 2 vinden… onder vrije tijd… Er klopte iets niet toch? Dus tikte ik ‘kookboek’ in in de zoekfunctie en kreeg er 207 voor mijn neus. Het merendeel van de titels zijn direct te bestellen, andere worden verwacht (de maand staat er dan bij en in sommige gevallen reeds de prijs). Als u op een titel klikt, verschijnt een samenvatting van het boek, een korte introductie over de schrijver/schrijfster, taal van het boek, de ISBN code en de prijs.

Vraag het aan Max!?

Hebt u vragen dan roep je op Max: uw online boekverkoper en directeur! Hond Max is nu nog in opleiding: hoe meer hij om advies wordt gevraagd, hoe slimmer hij zal worden (belooft hij althans). U kunt Max aan het werk zetten door met de muis op de hond gaan te staan dan verschijnt uw verzendballonnetje vanzelf!

Waarom bij boekenwarenhuis.nl bestellen

Met de gratis verzending hebben ze een sterke troef in handen t.o.v. de echte boekwinkel. Daar moet u immers nog naar toe reizen, parkeren, parkeergeld, tijd die je kwijt ben enz…

Op hun website legt boekenwarenhuis uit dat de boekenprijs vast ligt in Nederland: een boek kost dus (in principe) overal even veel. Als je dan kunt bestellen van uit je luie (bureau)stoel en alle moeite in acht genomen dan is online in hun ogen altijd goedkoper!

Ze beweren ook van zichzelf dat ze ‘de snelste zijn’! Voor 18:30 uur besteld (werkdagen) wordt de volgende dag geleverd!

Bijzondere link

Wil je zelf een boek schrijven en publiceren? De site voorziet een item 'Je eigen boek uitgeven: makkelijk, snel en gratis!' en 50% van de winst is voor de schrijver! Mijn eigen boek?

Conclusie

Het probleem is altijd om vaste patronen te doorbreken. Ik bestel of bij Bol.com of via de vaste boekhandel 'van ons bedrijf'. Ik geef de titel en schrijver op en/of het ISBN nummer (indien bekend) en enkele dagen daarna ligt mijn bestelling in onze postbus. Bol.com vind ik er in elk geval leuker uitzien en meer uit te nodigen om een bezoekje te brengen. Boekverkoper is strak en, mijn persoonlijke mening, niet erg overzichtelijk… Bovendien: er zijn nog webshops die geen verzendkosten aanrekenen… dus zo revolutionair is het allemaal toch niet. De hond is wel leuk! Wil je prijzen vergelijken dan volgen hierna nog enkele links:

Links

Boekenwarenhuis

Concurrentie

Boekenbank België

Centraal Boekhuis Nederland

Wannabooks: ook geen verzendkosten

Selexyz: De beste boekwinkel ter wereld. Overal ter wereld met TV reclamespot