Boek: De Hongerspelen

Inleiding

De Hongerspelen is een boek geschreven door Suzanne Collins, uitgegeven door Van Goor. Het boek telt 395 pagina's en is vertaald door Maria Postema. Het genre is fictie en het boek is bedoeld voor de leeftijdscatogerie van ongeveer 13 tot 15 jaar. In dit artikel schrijf ik de flaptekst, waar het over gaat en wat de recensisten over het boek zeggen. Het ISBN nummer is: 987-90-475-0808-3.

Flaptekst

De flaptekst (de tekst die op de achterkant van het boek staat):

"Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis?

Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je

de ochtend niet levend haalt?

Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom.

Verliezen betekent een zekere dood.

De Hongerspelen zijn begonnen"

WEES GEWAARSCHUWD:

DIT BOEK NEEMT JE LEVEN COMPLEET OVER

Op zich vind ik dit een best mooie, pakkende flaptekst. Het nodigt jou als lezer uit om steeds verder te gaan lezen. Het boek schijnt volgens de meeste mensen (in Amerika is dit boek al verkrijgbaar sinds vorig jaar, sinds 11 mei 2009 pas in Nederland) echt erg verslavend te zijn. Een van de recensisten zei zelfs een keertje:

Mensen vragen me vaak om leessuggesties en ik ben altijd bereid die te vertellen omdat boeken voor mij van essentieel belang zijn. Mijn laatste ontdekking is De Hongerspelen. Ik was zo geobsedeerd door dit boek dat ik het gewoon meenam aan tafel en het op mijn schoot verstopte om maar niet te hoeven stoppen met lezen. Het verhaal hield me meerdere nachten wakker, omdat ik - zelfs toen ik het boek uit had - in bed erover na bleef denken, klaarwakker. Ik heb het aangeraden aan compleet vreemden.

- Stephenie Meyer

Oh ja, voordat ik het vergeet, dit is de voorkant van het boek:

Het verhaal

Katniss is verkozen tot een overlever. Ergens in het noorden van Amerika worden elk jaar de hongerspelen gehouden tussen de 12 districten. Het 13e district wil elk jaar laten zien wie er nou de baas is en hoe het vroeger was. Voor vermaak zenden ze de camerabeelden live uit op televisie voor het vermaak. En dan bied iemand zich opeens vrijwillig aan, voor het eerst in 13 jaar. Overlever is synoniem aan iemand die het niet lang meer zal maken. En nu zijn de Hongerspelen begonnen.

Ik heb dit dus zelf even geschreven, de informatie kan heel misschien niet helemaal kloppen omdat ik zelf het boek nog niet uit heb. Ikzelf raad dit boek echt aan iedereen aan, dit is gewoon echt een heel goed boek. Deel 2 komt in Nederland in oktober uit (Deel 2 heet Vlammen) en deel drie is ook in de maak, maar daar is nog geen datum voor geprikt

Links