Waar vind je inspiratie voor artikelen

Schrijven voor inkomsten

Inmiddels bestaan er verschillende sites waar je artikelen kunt schrijven en daar een bijverdienste mee kan verdienen. Wanneer je een onderwerp hebt dat je zelf heel interresant vindt dan is het niet zo moeilijk om hierover te schrijven en uitgebreid over te vertellen. Heb je een uitgebreide hobby zoals bijvoorbeeld het houden van een Aquarium dan kan daar veel over worden verteld. Verschillende pagina's zijn daar wel over vol te krijgen. Maar wat als je wel van schrijven houdt, maar geen hobby hebt waar je uren over kunt vertellen ? Ook dan is het nog goed mogelijk om artikelen te schrijven voor een artikelen site zoals Leerwiki ook is. Je moet dan alleen wel even zelf op zoek naar inspiratie.

Waar vind je inspiratie voor je artikelen ?

Boekenkast

Om inspiratie te vinden voor je artikelen zijn er heel veel mogelijkheden. Het eenvoudigste is om te beginnen met je eigen boekenkast. Over het algemeen heb je boeken in de kast staan, die je zelf ooit gekocht hebt omdat het onderwerp je aansprak. Hieruit kunnen dan al verschillende artikelen voorvloeien.

Bibliotheek

Ben je geen boeken bewaarder of heb je jou eigen boeken al uitgebreid gebruikt, dan is er altijd nog de bibliotheek. De studieboeken zijn daar tenslotte ongekend en ze zijn vrij bruikbaar. Wil je ze thuis gebruiken dan zal er wel even een lidmaatschap moeten komen, maar daarvan zijn de kosten vrij laag.

Documentaires Wanneer je gewoon naar de televisie kijkt, dan komen er altijd wel interessante programma's voorbij. Met name de documentaires hebben onderwerpen die zich lenen voor artikelen. Waarom zou je niet direct aantekeningen maken als je toch Televisie aan het kijken bent. Er zijn zelfs wel zenders waar altijd wel iets voorbij komt om over te schrijven. Uiteraard kunnen ook nieuwsberichten je soms op een idee brengen.

Tijdschriften In tijdschriften staan enorm veel artikelen die een aanleiding kunnen zijn voor een geheel eigen artikel. Op zich hoeven dat helemaal niet de nieuwste tijdschriften te zijn. Ken je iemand die nog oude tijdschriften heeft, vraag dan gewoon of jij ze mag voor ze naar het oud papier gaan.

Internet Een zeer volle informatie bron is internet. Gewoon gezellig rondsurfen en er komt altijd iets voorbij. Deze inspritiebron moet echter wel heel kritisch worden bekeken. Er is tenslotte geen controle op waarheden of kennis. Iedereen kan maar plaatsen wat hij wil. Kom er een fout te staan, dan nemen veel mensen deze fouten vaak gewoon klakkeloos over. Dat is uiteraard niet wat je wilt, wanneer je een artikel wilt schrijven. Zelf loop ik hier in het onderwerp tuinen vaak tegen aan. Van sommige planten wordt bijvoorbeeld vaak beweerd dat ze eenjarig zijn. Terwijl het om vaste planten gaat, die in Nederland niet winterhard zijn. Pas dus op dat je geen foute informatie overneemt van dit medium. Als inspiratiebron is internet echter goed te gebruiken. Want vaak gaat het eerst erom dat je op een idee komt, waar je het eigenlijk over wilt hebben.