Wie is George R.R. Martin

Inleiding

George R.R. MartinDe fantastische boekenreeks A Song of Fire and Ice geschreven door George R.R. Martin is op weg een nummer 1 hitserie met de naam A Game of Thrones te worden.

In Amerika reeds een hitserie, die Nederland binnenkort gaat veroveren. Wie is de auteur van deze geweldige boekenreeks?

Lees hier alles over George R.R. Martin.

Levensloop

New JerseyGeorge Raymond Richard Martin werd op 20 september 1948 geboren te Bayonne, liggend in New Jersey.  George heeft nog twee zusjes, Darleen en Janet.

George ging naar de Mary Jane Donohoe School en naar de Marist High School. Hij begon al vroeg met het schrijven van verhalen die hij dan verkocht voor wat geld. Zijn eerste succes had hij in 1970 toen hij 21 jaar oud was. "The Hero" werd verkocht aan Galaxy en gepubliceerd. Hierna volgde meer publicaties.

In 1970 behaalde George zijn bachelor in Journalistiek aan de Northwestern University te Evanston liggend in Illinois. Vervolgens studeerde hij verder en behaalde zijn master in Journalistiek te 1971 aan dezelfde universiteit.

Naast dat George R.R. Martin van schrijven hield, organiseerde hij ook schaaktoernooien van 1973 tot 1976. In 1975 trouwde hij met Gale Burnick, maar het huwelijk strandde in het jaar 1979 en bleef kinderloos. 

Hij verhuisde naar Hollywood waar hij vele jaren heeft gewerkt als producer en co-supervising producer van series als Beauty and the Beast.

Op dit moment woont George R.R. Martin in Santa Fe te New Mexico.

Boeken van George R.R. Martin

Goerge R.R. Martin signeert zijn boeken graag!George R.R. Martin heeft vele boeken geschreven, welke hieronder staan opgesomd.

Titel boek Jaar van uitgave
Dying of the Light  1977
Windhaven 1981
Fevre Dream 1982
The Armageddon Rag 1983
Dead Man's Hand 1990
A Song of Ice and Fire:  
A Game of Thrones 1996
A Clash of Kings 1999
A Storm of Swords 2000
A Feast for Crows 2005
A Dance with Dragons 2011
Shadow Twin 2005
The Ice Dragon 2006
Hunter's Run 2008

Van de serie A Song of Ice and Fire zijn er nog twee delen in de maak genaamd; The Winds of Winter en A Dream of Spring. Het staat nog niet vast wanneer deze delen uitgegeven worden.

Ben je geinteresseerd in het eerste seizoen van Game of Thrones? Vind hier de

Vind hier de

Korte verhalen van George R.R. Martin

 Naast boeken schrijft George R.R. Martin ook korte verhalen;

    Titel    Jaar van uitgave 
 A Song for Lya and Other Stories 1976 
 Songs of Stars and Shadows 1977 
 Sandkings 1981
 Songs the Dead Men Sing 1983
 Nightflyers 1985
 Tuf Voyaging 1986 
 Portraits of His Children 1987 
 Quartet 2001 
 GRRM: a rretrospective 2003
 Starlady / Fast- Friend 2008

Introductie televisieserie Game of Thrones

De serie is vernoemd naar het eerste boek van de bestselling boekenreeks A Song of Ice and Fire. In de boekenreeks wordt er gestreden om de troon, zoals de titel van de televisie serie zegt.

Op het moment dat de serie start is Robert Baratheon koning. Zijn rechterhand is zojuist overleden en hij gaat op zoek naar een nieuwe rechterhand. Deze denkt hij te vinden in Eddard Stark, de broer van zijn overleden vrouw. Eddard Stark heeft vijf kinderen, waarvan drie zoons en twee dochters en ook nog een bastaardzoon.

Peter Dinklage als Tyrion Lannister

Koning Robert Baratheon is getrouwd met Cersei Lannister, een zeer invloedrijke familie. Cersei Lannister heeft in het geheim een relatie met haar tweelingbroer Jaime Lannister. Daarnaast hebben zij nog een dwerg als broer; Tyrion Lannister. Uit de geheime relatie tussen Cersei en Jaime is een kind geboren; genaamd Joffrey Baratheon. De koning denkt echter dat Joffrey zijn eigen zoon is.

Als de koning met zijn gevolg op bezoek is in Winterfell, het gebied van de Starks,  vraagt hij Eddard Stark om met hem mee terug te gaan naar King’s Landing. Zoon Bran van Eddard ontdekt dat Cersei en Jaime een verhouding hebben tijdens een avontuurlijk klimpartijtje rond het kasteel. Echter Jaime gooit hem naar beneden waarna Bran in een coma raakt, en later verlamd blijkt te zijn. Eddard vertrekt daarop met zijn dochters Sansa en Arya naar King’s Landing terwijl zijn zoons en vrouw achterblijven op Winterfell. Zijn bastaardzoon gaat echter naar de Night’s Watch om de zogenaamde Wall te beschermen. Achter de Wall leven de doden en andere monsters.

Daarnaast is er nog de familie Targaryen. Dit zijn de zoon en dochter van de afgezette koning Targaryen voordat Robert Baratheon aan de macht kwam. Dochter Daenerys trouwt hierop met een leider van een machtig nomadenvolk, de Dothrakis. Als laatst zijn er nog een aantal machtige families als de Arryns, de Tully’s, de Greyjoys en de Tyrells, die allemaal op de troon azen. 

Je zult dan ook wel begrijpen dat dit verhaal gaat draaien om het bemachtigen van de troon, en dat er vele intriges en vergrijpen plaats zullen vinden. Dit maakt het een zeer interessante serie om te volgen. Ook de boeken zijn zeer gedetailleerd en door de vele cliff-hangers blijven ze voortdurend boeiend en spannend.

Verder lezen

De boekenreeks is een fantastisch iets om cadeau te geven. Wil je echter iets anders cadeau doen dan een boek kijk dan eens verder in; Leuke cadeautjes voor hem of Leuke cadeautjes voor moederdag.