Michael Jackson: ook zijn dansact is fake!

Michael Jackson de beste danser ooit

Michael JacksonWat men ook van het heerschap Michael Jackson mag beweren, zelfs zijn intellectuele eigendomsrechten heeft Wacko Jacko goed geregeld. Dit bewijst nog maar eens de enorme waarde van octrooiliteratuur! Als je dus nieuwsgierig bent hoe hij en zijn dansers 45 graden voorover leunen in 'Smooth Criminal' zonder op hun bekjes te gaan, dan kun je hier de waarheid achter deze dansact achterhalen!
 

Dans act en Amerikaans octrooi

  • De video zelf werd opgenomen in 1988.
  • Op 29 juni 1992 werd een Amerikaans octrooi ingediend dat bij verlening (op 26 oktober 1993) het nummer 5.255.452 kreeg. Het octrooischrift legt in detail uit hoe je 45̊ voorover kan leunen zonder op je bekje te vallen!Aan deze technische uitvinding kwamen nogal wat draden en mechanische constructies te pas en het gevolg was dan ook dat Mr. Jackson deze 'voorover-leun-danstruuk' niet bij al zijn 'life'-optredens kon demonstreren.
  • Overigens: zoals links boven te lezen is Michael niet de enige uitvinder (inventor): er zijn er in totaal 3. Vandaar: Jackson et al.
  • Hij is ook niet de eigenaar van het octrooi: hij heeft het overgedragen (ge-assigneerd) aan de firma Triumph International Inc. Dit is in Amerika een heel normale procedure: de uitvinder draagt zijn uitvinding over aan een bedrijf dat dan verder voor de kosten opdraait!
  • In gewoon Nederlands gaat dit octooi over een dansschoen waarvan de hak is voorzien van een uitsparing en een geprepareerde dansvloer waaruit pinnen stijgen die vasthaken aan de uitsparing in de schoenhak. Op die manier wordt de zwaartekracht overwonnen!
  • Als je goed naar de video van Smooth Criminal kijkt, zou te zien zijn dat de danser rechts van Michael op een gegeven moment in zijn 'kliksysteem' blijft vastzitten!
  • Het geheim zit hem in speciale (dans)schoenen die snel in een soort 'haringen' (klikbevestigingssysteem) klikten die op het gepaste moment uit de vloer kwamen. De schoenen waren voorzien van een soort enkelpantser dat je ook aantreft in skiboots.

De figuren lijken een beetje ouderwets maar dat is altijd zo bij octrooischriften, alhoewel deze figuren toch echt op zijn Amerikaans zijn gemaakt! Figuren horen ook altijd zwart-wit te zijn!

Moonwalk?

Heeft hij niet als octrooi ingediend. Dat kon ook niet want de Moonwalk was niet nieuw. Deze techniek bestond al! Alleen: door MJ is hij wereldberoemd geworden!

Link

Andere beroemdheden!