Wie is Venus Williams

Inleiding

Venus Ebone Starr Williams is een Amerikaans professioneel tennisster en de oudere zus van Serena Williams. Serena Williams is geboren op 17 juni 1980 in Lynwood Californie. Samen met haar zus Serena Williams domineert ze de afgelopen jaren het enkel- en dubbelspel in de professionele tennis wereld.

==

Over Venus

Venus Williams heeft in het enkelspel tot nu toe 5 keer Wimbledon en 2 keer de US Open gewonnen en is bovendien drievoudig olympisch kampioen. In het dubbelspel heeft ze alle Grand Slams reeds gewonnen t.w. : 3 keer de Australian Open , 3 keer Wimbledon, 1 keer Roland Garros en 1 keer de US Open. In 2000 behaalden Venus en Serena goud tijdens de Olympische Zomerspelen van Sydney. Ze wonnen deze finale van Miriam Oremans en Kristie Boogert.

Haar speelstijl is kenmerkend als "powerplay" omdat de ballen met veel kracht worden geraakt. Graag speelt Venus Williams vanaf de Baseline. Ook heeft ze een erg sterke volley ontwikkeld door haar lengte van 1.85m goed te gebruiken. De speelstijl is vooral succesvol op snelle ondergronden, wat meteen Venus haar succes op Wimbledon en in minder mate de USOpen verklaard.

Venus Williams is recordhoudster van de hardste service ooit geslagen: op Roland Garros 2007 sloeg ze in de WTA Tour Championships een record bij de opslag van de vrouwen, ze sloeg een opslag met 206 km/h.

Zussen Rivaliteit

Venus Williams heeft de afgelopen een mooie rivaliteit met haar zus, Serena Williams. Venus heeft in haar professionele carriere 21 keer tegen haar zus gespeeld. De statistieken geven een redelijk evenwichtig beeld: Serena Williams heeft 1 wedstrijd meer gewonnen (10-11). Ze hebben in totaal 7 Grand Slam finales gespeeld en zijn de enige speelsters die 4 keer achter elkaar in een Grand Slam finale tegen elkaar hebben gespeeld.

Links