Wie is Diddl

Inleiding

Vele meidenkamers hangen vol met posters van Diddl en vele meidenkamers staan ook helemaal vol met spullen van Diddl. Naar school nemen ze mappen mee om plaatjes te ruilen van Diddl. Maar wie is Diddl nu eigenlijk? We hebben hier niet te maken met een of andere popster of filmster. Diddl is zelfs nog nooit op televisie geweest. Wij hebben het hier over een doodgewoon muisje. Maar is die muis eigenlijk wel zo doodgewoon.

Ontstaan van Diddl

Toen Diddl voor het eerst werd getekend in augustus 1990 door Thomas Goletz leek Diddl meer op een kangoeroe dan op een muis. Diddl werd voor het eerst getekend op 24 augustus in 1990 en daarom is dat dus ook de geboortedag van Diddl en viert hij dus ook op die dag zijn verjaardag. Naarmate Thomas Goletz steeds meer van Diddl ging tekenen veranderde ook een beetje zijn vorm. Langzamerhand werden zijn voeten en oren groter en uiteindelijk werd het dus de Diddl zoals hij vandaag de dag er nog uit ziet, als een muis, een springmuis wel te verstaan. Thomas Goletz tekende Diddl voornamelijk op ansichtkaarten.

Diddl en zijn vriendin

Sinds het jaar 1991 heeft Diddl een vriendinnetje en haar naam is Diddlina. Diddlina is een echt meisje en houdt van bloemen en romantiek. Ook Diddlina is een muisje.

Diddl en zijn vrienden

Naast Diddlina heeft Diddl nog veel meer vrienden, zoals Pimboli (een soort teddybeer), Vanillivi (wit schaapje), Galypy (paard), Merksmir (boekenwurm), Simsaly (fee), Mimihopps (konijntje), Tiplitaps (schildpad), Ackaturbo (vogel), Wollywell (zwart schaapje), professor Diddl Blubberpeng (oom van Diddl).

Diddl en zijn vijanden

Diddl heeft niet alleen vrienden, maar hij heeft ook een paar vijanden. Deze vijanden noemen zichzelf de Frog brothers en zij bestaan uit drie kikkers, namelijk Fratt (dikke kikker), Friedl (luie kikker) en Fritt (gemene kikker).

Diddls Kaasblad

Op een gegeven moment was Diddl zo populair geworden dat hij zelfs een eigen blad kreeg. Dit blad is het zogenoemde Kaasblad en hierin kun je van alles lezen. Het is een blad waarop je je kunt abonneren en één keer per maand komt er een nieuw blad uit. In het Kaasblad staat onder andere elke keer weer een leuk stripverhaal over Diddl, er staat allerlei informatie in over de artikelen die van Diddl te koop zijn, er zijn elke maand weer leuke wedstrijden waaraan je mee kunt doen, er staan kleurplaten in, handige tips, puzzeltjes en allerlei andere leuke dingetjes. Bovendien krijg je ook nog een leuk cadeautje toegestuurd als je lid van het Kaasblad wordt.

Diddl artikelen

Naast het hierboven genoemde Kaasblad is er inmiddels veel merchandise aangaande Diddl. Je kunt het zo gek niet noemen of het is op de markt. Speelgoedzaken liggen vol met Diddl artikelen. Zo zijn er kaartjes om te ruilen, bijbehorende mappen, ontzettend veel verschillende soorten pennen, potloden, gelpennen, inktwisser, etui, schoudertassen, rugzakken, handtassen, toilettassen, drinkbekers, kussens, pyama’s, muismatjes, notitieblokjes, schrijfboekjes, dagboeken, prullenbakken, lineaals, sleutelhangers, knuffels, fotoboeken, pennendozen. Aan de meeste Diddl artikelen hangt wel een behoorlijk prijskaartje, de producten zijn niet goedkoop.