Hoe word je beroemd

Inleiding

Dat de huidige jeugd graag beroemd wil worden en hun talent overal op internet neerzetten om ontdekt te worden is een feit. Volgens het onderzoek van kind online en Mediawijzer wil 61% van de kinderen tussen de 11 en 17 jaar beroemd worden. En heel opmerkelijk vind ik is dat ze in eerste instantie beroemd willen worden om andere mensen blij te maken. Ten tweede pas heel rijk zijn en een mooi huis hebben. Natuurlijk is internet ook een prima medium hiervoor. Als je kijkt welke beroemde meisjes hun voor zijn gegaan. Esmee Denters had daar Youtube voor nodig, Lilly Allen My Space en Nicole Dee heeft hyves daarvoor gebruikt. Zodoende is het nu heel druk op youtube met meisjes en jongens die hun talent laten zien in de hoop ontdekt en beroemd te worden. Maar wat heb je daar nu allemaal voor nodig.

Waarmee wil je beroemd worden

Als dit is in de vorm van zanger, muzikant, filmster of fotomodel dan is internet het juiste medium om je talent te laten zien. Het is dan natuurlijk wel heel belangrijk dat je voor jezelf uitvindt of je goed genoeg bent om ontdekt te worden. Als je echte goede vrienden om je heen hebt dan zijn die absoluut eerlijk tegen je. Vraag aan je vrienden als je bijvoorbeeld niet kunt zingen wat ze zo leuk aan jou vinden. Als je grappig bent kun je wellicht ook als standup comedian beroemd worden. Kijk maar naar Najib Amhali ook hij is ergens begonnen en heeft zijn talent ontdekt.

Hoe maak je jezelf bekend met je talent

Er zijn diverse mogelijkheden om jezelf bekend te maken als je talent hebt. Als eerste is het heel belangrijk dat al je materiaal zoals foto’s, website, videofilmpjes er verzorgd uitzien. Niets is erger dan dat je slecht materiaal van jezelf op internet neerzet. Steek jezelf in nieuwe kleding, ga naar de kapper en voor de meiden een klein beetje make up en maak dan een videofilmpje over jezelf. Als je fotomodel wilt worden zorg dan dat je een portfolio over jezelf maakt. In deze portfolio verzamel je foto’s van het modellenwerk wat je al hebt gedaan. Een goed idee is ook om een videofilmpje te laten maken als je een leuke opdracht hebt als fotomodel of je laat al je foto’s van jezelf naar voren komen. Wees creatief met alles wat je doet en onderscheid je van de ander. Wat kun jij hetzelfde als de andere persoon, maar hoe kun jij jezelf beter promoten.

De top10 checklist om beroemd te worden met je talent

  1. presenteer jezelf verzorgd, ga naar de kapper, koop wat nieuwe kleding voor je jezelf vast legt op foto of film
  2. Zoek eerst goed uit wat jou talent is. Vraag dit aan je vrienden of familie
  3. maak een portfolio of videofilmpje over jezelf en wees origineel
  4. plaats foto's en videofilmpjes op hyves, facebook, youtube en nog meer sites waar jezelf kan promoten
  5. ga na wanneer er audities worden gehouden zodat je mee kunt doen of schrijf je in voor een talentenjacht
  6. zorg voor een netwerk met mensen die wat voor jou kunnen betekenen
  7. ga na of vrienden van jouw vrienden wellicht contacten hebben die jou verder kunnen helpen
  8. probeer meerdere talenten te ontdekken dan ben je breder inzetbaar
  9. laat veel over jezelf zien op verschillende manieren
  10. doe wel iets wat jij echt leuk vindt en niet alleen om beroemd te worden want dat zie je namelijk meteen


Reacties (12)

Reageer
Daniel reageerde 6 jaar geleden
24 Sep 16:26
heel leuk beroemd te zijn
Luna reageerde 7 jaar geleden
19 Aug 22:52
Hoii ik ben luna ben 11 jaar ik zou heel graag actrice of zangeres willen woorden
Maar ik weet niet hoe.

WAT MOET IK DOENN??
Isa reageerde 7 jaar geleden
27 Apr 17:13
Heyy ik ben isa en ik kan volgens een paar vriendinnen heel goed zingen acteren en dansen.
Maar ik wil graag beroemd worden maar ik weet niet hoeHELP me ik wil het heel graag
Cinematographer reageerde 7 jaar geleden
22 Mar 21:33
Hey allemaal, ik ben een jongen en ik ben 13 jaar oud.. Nou bijna 14. ik wil later cameraman worden. iets heel anders dan zingen en acteren. Ik film en fotografeer al heel veel. Ik heb mijn eigen camera's statieven en lenzen. Later wil ik beroemd worden en grote films maken. Mensen die ik ken zegge dat ik ook nog andere talenten heb. Ik kan gitaar spelen tekenen en veel grappen maken. Maar mijn grootste droom is dus films maken, ik zou het helemaal niet erg vinden als ik bekend word in amerika hahaha moet ik wel goed engels kunnen praten. Maar ik weet niet hoe ik bekend of beroemd word als je cameraman op fotograaf wil worden. Wie zou mij willen helpen, al vast bedankt! dit zijn 2 zelf gemaakte filmpjes

www.youtube.com/watch?v=FlBrF5hQ7iY
www.youtube.com/watch?v=W4g95bXhX2U

Groetjes The Cinematographer
Pien reageerde 8 jaar geleden
08 Sep 20:43
hoe wordt je eigenlijk beroemd als je schrijfster wilt worden? want dat is een van mijn grootste dromen.
Shalina reageerde 8 jaar geleden
11 Jul 21:16
hallo ik ben shalina en ik ben 11 jaar en wil later of nu beroemd worden met zingen maar hoe word ik beroemd hoe word ik bekend?


HELP MEEE PLEASE (SMILE)
Angelo reageerde 8 jaar geleden
07 Mar 00:36
hallo ik ben een jongen.mijn vrienden en familie vinden mij grappig.ik wil ook beroemd worden met comedy.naar welke site kunnen jullie me sturen.

doeiiiiiiiiiiiiiii
Fatima reageerde 9 jaar geleden
05 Aug 17:27
hey ik wil graag zangeres en actrice worden dat is mijn droom al van kleins af aan mijn vrienden en familie zeggen dat ik heel mooi kan zingen. ze zeggen dat ik geweldig ben en dat ik er voor moet gaan maar aleen is er wel een klein probleem ik weet niet hoe ik er aan moet beginnen om mijn droom waar te maken kunnen julie mij helpen?
Moeder reageerde 9 jaar geleden
29 Jul 10:57
Hoi Oguz,

Zou zanglessen nemen dan krijg je daar ook meteen feeling mee of zoek via social media naar mensen die ook zingen en vraag daar om raad.

Succes
Moeder
Oguz reageerde 9 jaar geleden
29 Jul 10:45
Dankje wel voor de tips.Maar ik heb ook een vraag soms klinkt je stem ander op een microphone hoe moet je dat goed maken ik bedoel dus als je zonder zingt met een microphone dan klinkt het anders antwrd Oguz
Moeder reageerde 9 jaar geleden
24 Jun 23:37
Ik zou een youtube kanaal openen en daar al je talenten laten zien. www.youtube.com succes
Samed reageerde 9 jaar geleden
24 Jun 14:27
hallo ik wil beroemd worden ik kan goed acteren en zingen ik ben 17jaar en ik wil beroemd worden met zingen en acteren welke site en hoe moet ik beroemd worden waar kan ik terecht a.u.b help me want ik heb 10 keer opgetreden in turkije in hotels en in nederland in mij dorp en nu moet ik toch wel me zelf ontwikkelen want iedereen die talent heb moet zich zelf ontwikkelen en niet lui zitten. graag spoed mogelijk antwoord mvg samed pullukcu