Wie is Paris Hilton

Paris Hilton

Paris Whitney Hilton werd geboren in New York City op 17 februari 1981 en is de achterkleindochter(!) van Conrad Hilton, oprichter van de Hilton Hotels. Zij heeft ook nog een zus Nicky Hilton. Zij verpersoonlijkt het prototype van jong, blond, dom, verwend, rijk en mediageil en haalt dan ook moeiteloos bijna dagelijks de roddelpers! Het is een lifstyle waar je voor kiest ... en ze verdient er haar dik belegde boterham ook nog mee ook!
 

Wie en wat

 • Beroep: society-ster, model, zangeres, feestbeest en actrice.
 • Paris Hilton begon bekend te raken bij het brede publiek omdat ze bij feestjes de boel flink op stelten zette. Ze maakte een seksvideo die 'toevallig uitlekte' op het internet. De Hilton-familie spande tevergeefs een rechtszaak tegen de producent aan maar Paris gaf toestemming de film uit te brengen in ruil voor een flinke vergoeding.
 • Dank zij het enorme familiekapitaal is ze in staat een uitbundige en dure levensstijl aan te houden en zorgt ze op een gehaaide manier dat ze zeer regelmatig de pers haalt. Op termijn zal een deel van het Hilton Hotel Imperium erven van haar vader. Het vermogen van de familie Hilton wordt geschat op ongeveer 1,5 miljard euro is. Om te beginnen, ontving Dame Hilton op 17 september 2007 86 miljoen euro van haar opa.
 • In 2003 speelde ze samen met Nicole Richie (geadopteerde dochter van Lionel Richie) in de tv-serie 'The Simple Life' die zich afspeelde in de Amerikaanse staat Arkansas. In de serie verbleven Paris en Nicole bij een boerengezin waar ze (allebei) voor de eerste en waarschijnlijk laatste keer in hun leven moesten werken. De serie liep maar liefst 5 seizoenen op TV.
 • Hilton veroorzaakte tijdens de Amerikaanse verkiezingen 2004 opschudding toen zij samen met Puff Diddy meedeed aan de campagne Rock The Vote die jonge Amerikanen moest bewust maken van hun stemrecht. Ze was namelijk geregeld voor deze campagne op de been maar stemde op de bewuste dag helemaal niet.
 • In 2005 werd haar persoonlijke mobiele telefoon annex note-book gestolen waarmee haar volledige telefoonboek met nummers van andere bekendheden op internet werd gezet die daardoor last kregen van telefoontjes van fans.
 • In 2006 is haar eerste album 'Paris' uitgekomen samen met de singles 'Stars Are Blind' en 'Nothing In This World'. Het album is 2,6 miljoen keer wereldwijd verkocht.
 • Ook in 2006 (september) werd Hilton gearresteerd en veroordeeld voor het rijden onder invloed tot 36 maanden rijverbod en $1500 boete. Zij had de alcohollimiet van 0,08% overschreden.
 • 2007: op 15 januari werd ze opnieuw gearresteerd wegens rijden zonder rijbewijs.
 • In maart 2007 werd ze veroordeeld voor te snel en zonder rijbewijs rijden. Bovendien had ze de voorwaarden van de eerste veroordeling geschonden. De rechter veroordeelde haar tot 45 dagen effectieve gevangenisstraf waar ze zich op 5 juni voor moest melden. Bij goed gedrag zou ze na 23 dagen kunnen vrijkomen maar deze kans op vervroegde vrijlating moest ze inruilen voor huisarrest in haar woning. Op 7 juni werd Hilton onverwacht vrijgelaten uit de gevangenis en onder huisarrest geplaatst vanwege ongespecificeerde medische redenen. Ze werd alsnog naar de gevangenis teruggestuurd om haar oorspronkelijke 45-daagse veroordeling uit te dienen. Op 26 juni werd ze onder intense aandacht van de media vrijgelaten.
 • De voorheen terughoudende grootvader die haar rijk maakte, keurde het gedrag van zijn kleindochter ten strengste af maar is er inmiddels volledig van overtuigd dat Paris van haar "gevangenisuitstapje" heeft geleerd.
 • Ook heeft ze nog tijd over om zich bezig te houden met het ontwerpen van een juwelen- en handtassenlijn, samen met haar zus Nicky.
 • In Augustus 2008 kwam Paris opnieuw in het nieuws omdat de presidentskandidaat McCain ongevraagd beelden van haar verwerkt had in een politieke reclameboodschap waarin hij zijn tegenstander Obama vergeleek met 'andere sterren'. Paris sloeg terug door zelf ook een boodschap op het net te zetten waarin zij McCain als oeroud afschilderde en haar eigen kandidatuur voor het hoogste ambt in het land aankondigde. Hoewel haar optreden vooral satyrisch bedoeld was, bevatte het een heus voorstel voor een energiebeleid. Paris liet zich duidelijk van een andere kant zien die ook politieke commentatoren verbaasde.
 • "That's hot" is een zin die vaak door Hilton wordt gebruik en is door vele andere bekendheden al gebruikt. Desondanks is het Paris in 2004 gelukt een copyright aan te vragen voor de betreffende zin. Zij gebruikt dit nu in liedjes als 'Turn It Up' en zal het gaan gebruiken voor t-shirts.
 • Hilton heeft blauwe ogen dankzij het dragen van contactlenzen. De echte kleur van haar ogen is bruin.
 • Augustus 2008: in de Amerikaanse stad Las Vegas stelt ze haar Paris Hilton Footwear-collectie gepresenteerd. De steenrijke blondine laat zich inspireren door zichzelf en door haar omgeving.
 • Juni 2009: slippertje met Christiano Ronaldo in Los Angeles om zijn transfer naar Real Madrid te vieren?