Wie is Jude Law

Inleiding

Jude Law is een Engelse acteur die geboren is op 29 december 1972 in Lewisham, Londen. In 1987 begint hij op het Nationaal Youth Theatre in Londen, omdat er maar één ding is dat hij leuk vindt en dat is toneel spelen. Hij speelt jarenlang toneelvoorstellingen totdat hij op 18-jarige leeftijd terecht komt in de soapserie voor televisie “Families”.

Theater

Na enige tijd heeft hij de tv soap wel weer gezien en gaat hij weer op het toneel staan. Hij sluit zich aan bij het gerenommeerde Engelse gezelschap The Royal Shakespeare Company. Hij speelt in diverse producties en niet lang daarna krijgt Law een Laurence Oliver Award voor aanstormend talent voor zijn rol in “Les parents Terribles”. In 1994 wordt het stuk klaargemaakt voor de Amerikaanse markt en omgedoopt in “Indiscretions” en wederom speelt Law daarin, nu op Broadway. Voor die rol op Broadway ontvangt hij een Tony Award en een Theater World Award.

Film

In 1997 wordt Law door Clint Eastwood gevraagd om mee te spelen in de film “Midnight in the Garden of Good and Evil”. Law speelt een uitstekende rol maar de film wordt slecht ontvangen. Vervolgens speelt hij in de film “Wilde” die wel goed wordt ontvangen. Daarna maakt hij nog diverse andere films totdat hij gevraagd wordt voor de film “The Talented mr. Ripley”. Hier schittert hij naast Matt Damon, Cate Blanchett en Gwyneth Paltrow. Met deze film is de naam van Law definitief gevestigd tussen de grote sterren van Hollywood.

Andere bekende films die Law maakt zijn A.I. in 2001, Cold Mountain in 2003, Alfie in 2004 en The Holiday in 2006.

In 2007 ontvangt Law de meest belangrijke cultuurprijs van Frankrijk, namelijk Chevalier de Arts des letteres. Law heeft gedurende 14 jaar in Frankrijk gewoond en heeft bewondering voor de taal, de mensen en de films.

Ook heeft Jude Law meegewerkt aan de film “The Imaginarium of Arts Parnassus”. Na het overlijden van de Australische acteur Heath Ledger was Jude Law naast Colin Farrell en Johnny Depp één van de drie acteurs die zijn rol overnamen. De laatste film waaraan Law heeft meegewerkt is Sherlock Holmes en deze film heeft onlangs in de bioscopen gedraaid. In deze film speelt hij samen met Robert Downing Jr. Law speelt de rol van Dr. Watson Zie Wie is Sherlock Holmes

Liefdesleven

Jude Law is getrouwd geweest met Sadie Frost. Met haar heeft hij drie kinderen. Vervolgens krijgt hij een relatie met actrice Sienna Miller die hij ontmoet op de set van Alfie, maar deze relatie is inmiddels verbroken. Inmiddels heeft Law ook een kind met Samantha Burke. Op dit moment heeft hij weer een knipperlichtrelatie met Miller.

Nevenactiviteiten

Law heeft nogal wat nevenactiviteiten.

  • Hij is zeer betrokken bij de strijd tegen de opwarming van de aarde en de verandering van het klimaat
  • Hij heeft vele liefdadigheidsactiviteiten
  • Hij maakt reclame voor een kledingmerk en is het gezien voor een parfum van Dior
  • Daarnaast heeft hij samen met zijn vriend Ewan McGregor een produktiemaatschappij genaamd Natural Nylon.