Wie is toch de Treeman

Wie is de Treeman?

De Treeman, de boomman. Zo heet Dede Kosawa in de volksmond. Het is geen fijnzinnige benaming voor de aandoening die Kosawa heeft, maar het is wel heel treffend voor wat hij heeft. Of beter gezegd: wat hij had. Delen van zijn lichaam vertoonden lange tijd grote gelijkenissen met die van een boom. De ellende begon allemaal toen hij vijftien jaar oud was. Een opvallend veraal dat op de werkelijkheid berust.

Geboorteland Indonesië

Dede Kosawa viel op zijn vijftiende op de grond. Hij verwondde daarbij zijn knie. Nu overkomt iedereen dat wel eens, maar bij hem ontstonden vervolgens spontaan talloze wratten en boomwortel achtige uitstulpingen. Het ging zo hard, dat men de wratten bijna kon zien groeien. Het overwoekerde hem grotendeels. Ook het weg halen van de wratten leek geen optie meer. Dit had voor Dede geweldig nadelige gevolgen. Hij werd bijvoorbeeld ontslagen, omdat hij zijn werk niet meer goed kon doen. Deze voormalige visser werd zo volledig afhankelijk van zijn familie. De manier, om wat geld bij te verdienen was zichzelf laten zien aan toeristen en wie het maar zien wilde. Verschrikkelijk natuurlijk.

Aandoeningen Treeman

Hij kon op een gegeven moment ook nauwelijks meer lopen. Zo overwoekerd waren zijn voeten. Ook zijn handen waren vergroeid met de vele wratten op zijn lichaam. De bij dit artikel gevoegde foto's laten wel zien hoe erg het met hem op een gegeven moment gesteld was. Een belangrijke meevaller was dat zijn aandoening niet besmettelijk bleek te zijn voor anderen, maar daarmee was het probleem natuurlijk niet opgelost.

Verslechterde weerstand

Toen de Treeman 35 jaar oud was, twintig jaar later dus, werd pas ontdekt, dat hij leed door het Human Papilloma Virus, HPV. Op zich een veelvoorkomend virus, maar de weerstand van de Treeman was er van nature niet tegen opgewassen. Vandaar. Levensreddend voor hem was zijn ontmoeting met dermatoloog Dr. Gaspari. Hij was het wat bloed afnam en het grondig bestudeerde. Hij ontdekte dat Dede de ziekte HPV had, het human papillomavirus.

Papillomavirussen

Papillomavirussen kunnen zorgen voor een abnormale celgroei van huid en slijmvliezen, zijn veroorzakers van wratten en kunnen zich zelfs ontwikkelen tot vormen van kanker. Het papillomavirus is een heel bekend virus dat veel voorkomt. Meestal heeft men daar weinig last van, maar het is wel een virus dat goed in de gaten gehouden moet worden. Denk ook aan baarmoederhalskanker, waartegen inmiddels vele meisjes vanaf 12 jaar worden ingeënt.

Treeman naar het ziekenhuis

De ontdekking van de oorzaak van de aandoening van de Treeman was ook het begin van zijn genezing. Bijna negen maanden lag hij vervolgens in het ziekenhuis voor behandeling en werd hij vele malen geopereerd. De wratten werden een voor een operatief verwijderd. Geschat wordt een totaal van 10 kilo aan wratten. En natuurlijk moest er iets gebeuren aan het immuunsysteem van Dede, anders zouden de wratten zeer waarschijnlijk weer terug keren. Daarom kreeg hij veel vitamine A voorgeschreven en gezond voedsel. Verwaarlozing van zijn gezondheid zou het alleen maar erger maken. Inmiddels is de Treeman bijna 95% wrat vrij, en gelukkig is hij nu herenigd met zijn gezin en familie. Een ongelooflijk, maar waar verhaal.