De mooiste vakantiereis naar Kaap de Goede Hoop in Zuid Afrika

Kaap de Goede Hoop

Één van de mooiste plaatsen in Zuid-Afrika is Kaap de Goede Hoop. Een bezoek aan het nabij gelegen Kaapstad is niet compleet zonder uitstapje naar deze plaats. Vanaf het centrum van de stad is het ongeveer twee uur rijden en de route biedt de meest fantastische uitzichten op de Indische, dan wel Atlantische Oceaan. Kaap de Goede hoop ligt in het zuiden van een soort schiereiland (‘Cape Peninsula’) dat door beide oceanen omringd wordt.

Spectaculaire route naar Kaap de Goede Hoop

De weg erheen is minstens even spectaculair als de Kaap zelf en het is dan ook aan te raden voor dit uitstapje een hele dag uit te trekken. Voordat we aankomen bij Kaap de Goede Hoop rijden we door verschillende dorpjes tussen de bergen die allemaal een fascinerend uitzicht op één van beide oceanen bieden. Één van deze dorpjes is Muizenberg, een mooie plaats om de auto even aan de kant te zetten en één van de vele restaurants te bezoeken. Ook het strand hier is zeker een bezoek waard. Dit dorp ligt aan de oostkant van het schiereiland en grenst dus aan de warmere Indische Oceaan. De temperatuur van het water is heerlijk en het strand is populair bij windsurfers.  

Uitgestrekte vergezichten

Vooral na Muizenberg is het uitzicht indrukwekkend omdat vanaf daar de route omhoog gaat. Laat je onderweg echter niet te veel afleiden door het weidse uitzicht over de Indische Oceaan; vaak zitten er bavianen op de weg waar veel automobilisten voor stoppen om foto’s te maken of ze te voeren. Ook op de route ligt Boulders Beach. Op dit strand, bestaande uit rotsen, leven een paar honderd pinguïns waar je gewoon tussendoor kunt lopen. Niet bijzonder spectaculair, maar wel een bezoek waard.  

Na verschillende andere dorpjes die soms wel en soms niet de moeite waard zijn om te bezoeken komen we aan bij de ingang van het Table Mountain National Park. Via dit park bereiken we Kaap de Goede Hoop, waar in 1652 de Nederlander Jan van Riebeeck met zijn vloot aanlegde. Later ontstond van hier uit de Nederlandse kolonie. Andere bezienswaardigheden zijn Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent en het Diaz-strand, waar Bartelomeus Diaz in 1488 met zijn vloot aanlegde.  

Volwassenen betalen voor de entree van het park 60 Rand (ongeveer 6 euro), kinderen jonger dan 12 jaar betalen 10 Rand (ongeveer 1 euro). Het park opent in de zomer ’s morgens om 06.00 uur en bezoekers kunnen het park binnengaan tot 18.00 uur. ’s Winters opent het park een uur later (07.00) en sluit het een uur eerder (17.00). Bezoekers moeten het park verlaten als de zon ondergaat.  

De oceaan bij Kaap de Goede Hoop

Het is zeker aan te raden ruim de tijd te nemen voor het bezoek aan dit park. Het landschap is ronduit indrukwekkend en altijd is de oceaan zichtbaar. Zeker tegen de avond, rond zonsondergang, is het uitzicht fascinerend. De zee breekt op de ruige rotsen met hier en daar een kleine baai; wit zand aan de blauwe oceaan. Op deze adembenemende plaats is vele jaren geleden geschiedenis geschreven en dat samen met haar schoonheid maken haar één van de meest bijzondere plaatsen in Zuid-Afrika. 

Zonsondergang Kaap de Goede Hoop

De terugrit naar Kaapstad gaat via de andere kant van het schiereiland, langs de Atlantische Oceaan. Terwijl de zon langzaam ondergaat rijden we weer terug richting Kaapstad, waar in de schemer nog net het silhouet van de Tafelberg zichtbaar is.  

 


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden