De mooiste rondreis door Zuid Afrika

Zuid Afrika is een erg groot land met een prachtige natuur. Bijna zo groot als Europa. Daarom is deze vakantie bestemming erg geschikt om een rondreis te maken. En gedurende een rondreis krijg je alles te zien wat Zuid Afrika te bieden heeft, qua natuur en cultuur. Hieronder vind je alle ingrediënten en tips voor een ideale zonvakantie naar Zuid Afrika.

Rondreis Zuid Afrika

Erzijn verschillende http://www.rondreis.nu/Populaire_rondreizen@@populaire rondreizen. De meest populaire rondreis voor Zuid Afrika is de reis tussen Johannesburg en Kaapstad. Deze afstand hiertussen bedraagt ongeveer 1500 kilometer. Wij maakten de reis van Johannesburg naar Kaapstad. In omgekeerde volgorde is deze rondreis net zo mooi.

Soweto

De eerste stop na onze landing op het vliegveld in Johannesburg is Soweto, mede bekend vanwege Nelson Mandela. Soweto is de meest bekende township van Zuid Afrika. Onder beleiding kan je hier naar binnen. Soweto is een township, een plek waar alleen de allerarmsten wonen. Nu is in Soweto iets verbeterd en is Soweto heel groot geworden. Soweto heeft naar schatting 2 miljoen inwoners. De snelweg heeft een aparte afslag naar Soweto.

Pilanesberg wildlife park

Een uur verder rijden ten westen van Johannesburg ligt Pilanesberg park. Het park ligt in een oude meteorieten krater en is relatief klein, slechts 25 vierkante kilometer. Dit wildlife park is de eerste kans om echte wilde dieren van dichtbij te zien. Wij zagen o.a. zebra’s, giraffen, olifanten en springbokken..

Apartheid museum

Gedurende bijna 50 jaren heeft het apartheidregime een belangrijke rol gespeeld in Zuid Afrika. Het Apartheid museum mag je niet missen op deze rondreis.

Garden Route

Onderdeel van deze rondreis is de beroemde ´Garden Route´, ofwel de Tuinen Route. Deze route loopt grotendeels langs de kust in het zuiden van Zuid Afrika.

Rondreizen Zuid Afrika

De munteenheid van Afrika is de Kruger Rand. De laatste jaren is de waarde van de Rand gedaald ten opzichte van de euro. Dat maakt Zuid Afrika tot een goedkope vakantie bestemming. Het is sterk aan te raden om georganiseerde rondreis te maken. Veel reisbureaus en reisorganisaties zijn actief in Zuid Afrika. In de grotere steden is een lokale reisgids geen luxe. Er zijn nu eenmaal wijken waar je liever niet komt. Zeker niet ´s avonds laat of ´s nachts.

Autohuur Zuid Afrika

In Zuid Afrika rijdt men aan de linkerkant op straat. De huurauto heeft het stuur dus aan de rechterkant. En dat is anders dan wij in Nederland gewend zijn. Goed opletten dus. Daarbij komt nog dat ´men´ minder netjes rijdt op straat. Wij kwamen auto´s tegen waarvan het duidelijk was dat de automobilist had gedronken. Gewoon overdag. Niet een auto. Nee, meerdere per uur kwamen wij er tegen. Het is mede daarom aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten. En aanvullend nog een allrisk autoverzekering. Ook al vind jij jezelf een goede automobilist.

Een stukje geschiedenis van Zuid Afrika

Onderdeel van deze rondreis is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Dat ligt drie uren auto rijden ten zuiden van Kaapstad. Bij Kaap de Goede Hoop komen twee zeeën samen. Een warme en een koude zee. Deze twee zeeën botsen op elkaar en maken samen een onstuimige zee..Ga hier zeker niet zwemmen. Bij de eerste parkeerplaats staat het wereldberoemde bord met de exacte coördinaten van Kaap de Goede Hoop. Vanaf de eerst volgende parkeerplaats gaat een kabelbaan omhoog naar het uitgangspunt van De Kaap. Hierop staat een vuurtoren die nog in werking is. Een populaire stop op de terugweg is bij de penguins aan het strand, vlakbij het hippie dorp.

Links naar andere rondreizen en vakantie bestemmingen

www.oad.nl

www.arke.nl

http://www.afrikavakantie.info/rondreizen-zuid-afrika@@Rondreizen Zuid Afrika

Tot slot enkele tips

De regio rond Kaapstad heet Stellenbosch. Dit is de meest bekende wijnstreek van Zuid afrika. Een bezoek aan een wijn estate mag je niet missen. Wij waren in het stadje Paarl, nabij Kaapstad. Daarbij zijn wij geweest bij wijn estate Avondale. Deze kleine wijnboer maakt tijd voor jou om uitleg te geven over de wijn en het maken ervan. Een rondleiding door de kelder hoort erbij. Laat wel je huur auto staan, want je krijgt meer dan een wijn om te proeven! Gelukkig is er een leuk hotel vlakbij, zodat je de huurauto een dag later weer kan ophalen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden