Backpacken naar Kanchanaburi, Thailand

Inleiding

Read this story in English. Thailand is een erg populair land voor backpackers. De mooie natuur, lekker eten, goedkope accomomdatie en vriendelijke mensen maken het land erg aantrekkelijk voor mensen die reizen met een budget. Kanchanaburi is een Thaise provincie in het centrale gedeelte van Thailand. In December 2002 had de provincie 801.836 inwoners, waarmee het de 29e provincie qua bevolking in Thailand is. Met een oppervlakte van 19.483,2 km² is het de 3e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 128 kilometer van Bangkok. Kanchanaburi grenst aan de provincies/landen: Tak, Uthai Thani, Suphanburi, Nakhon Pathom, Ratchaburi en Myanmar. Bekijk voor gave internationale horeca trips VenueXperience.org

Natuur in Kanchanaburi, Thailand

Tiger Temple Kanchanaburi, Thailand

In de provincie Kanchanaburi liggen de valleien van de Kwae Yai rivier en de Kwae Noi rivier. Deze rivieren vloeien bij de stad Kanchanaburi tezamen om daar de Mea Nam Klong te vormen. De provincie is bergachtig en voor grote delen onbewoond. Verschillende nationale parken liggen in de beboste bergdelen van deze provincie. Hieronder de Erawan, Sai Yok, Khao Laem, Khaoen Sri Nakarin and Chaloem Rattanakosin nationale parken. Het Thungyai-Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary is ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Mede de natuur in Kanchanaburi maakt het voor backpackers een aantrekkelijk gebied om te bezoeken. Aan te raden is een bezoekje aan de Tiger Temple (Wat Luang Ta Bua Yanna Sampanno) waar ongeveer 30 tijgers te bewonderen zijn. (U kunt er ook mee op de foto). Ook fantastisch is de Sai Yok Noi Waterval, dat onderdeel is van Nationaal Park Sai Yok. De watervallen liggen 60 kilometer ten noord-westen van Kanchanaburi stad is makkelijk bereikbaar met de Sangkhlaburi-Kanchanaburi bus.

Brug over de rivier Kwai, Thailand

Brug over de rivier Kwai

Een andere wereldberoemde bezienswaardigheid in Thailand is de brug over de rivier Kwai. De Brug over de rivier de Kwai is de spoorbrug die gebouwd is bij de Thaise stad Kanchanaburi als onderdeel van de Dodenspoorlijn. De brug is gebouwd over de rivier de Khwae Yai (grote Kwai, Khwae in het Thais komt voor de Engelstaligen dichtbij de ai klank) vlak voor hij samenvloeit met de Khwae Noi (kleine Kwai) om de Mae Klong (Klong rivier) te vormen. Bij de constructie van de spoorlijn verloren meer dan 100.000 (waaronder veel westerse en Nederlandse) krijgsgevangenen het leven. Echter, bij de constructie van de brug zelf vielen relatief weinig doden (negen). De huidige brug is het originele exemplaar, de hulpbrug werd eerst ongeveer 200 meter stroomafwaarts gebouwd en was een houten constructie die voor aanvoer van materiaal diende. De huidige brug werd een aantal keren gebombardeerd, wat te zien is aan de gedeeltes met rechthoekige boogconstructies in plaats van de originele ronde. In de jaren '80 heeft de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander een bezoek gebracht aan deze brug.Deze brug is in het Westen vooral bekend van de speelfilm Bridge on the River Kwai. De opnamen werden echter niet hier gemaakt, en het verhaal is niet geheel in overeenstemming met de waarheid.

Accomodatie & Eten in Kanchanaburi, Thailand

Floating Hostel

Accomodatie in Kanchanaburi kost ongeveer 500 baht voor een kamer. Hierbij bestaat keus uit verschillende gust houses en hostels, maar bijvoorbeeld "floating guest houses". Dit zijn een soort vlotten die in de rivier liggen en net even een mooiere ervaring geven tijdens uw vakantie. Ook het eten is niet duur, voor 50 baht kunt u verschillende overheerlijke thaise gerechten nuttigen waaronder de "Pad Thai (lekker!!) en Mango met Sticky Rice. Het is aan te raden om tijdens uw reis een Lonely Planet aan te schaffen omdat hier ontzettend veel nuttige informatie instaat voor tijdens de reis. Have fun!

Links