Backpacken naar Ko Phangan, Thailand

Inleiding

Thailand is een erg populair land voor backpackers. De mooie natuur, lekker eten, goedkope accommodatie en vriendelijke mensen maken het land erg aantrekkelijk voor mensen die reizen met een budget. Ko Phangan is een eiland in de zuidelijke golf van Thailand. Ko Phangan is gelegen in het gebied tussen de eilanden Ko Tao (bekend om zijn mooie duiklocaties) en Ko Samui (Het meest toeristische eiland deze omgeving). Ko Phangan heeft eigenlijk van alles een beetje. Mooie stranden, hippies met dreadlocks en wilde nachten met bikini parties. Ko Phangan staat bekend om de fullmoonparty in Haad Rin Beach en als een backpackersbestemming in Thailand. Bekijk voor gave internationale horeca trips VenueXperience.org

Eigenschappen en ligging van Ko Phangan, Thailand

Kaart Ko Phangan

Ko Phangan is ongeveer 168 km² groot en is gelegen in de Thaise Provincie Changwat Surat Thani. Het eiland is gelegen op een afstand van 15 km van Ko Samui en 60 km vanaf het vasteland van Thailand. In 2004 was de totale bevolking: 11,846 mensen. De belangrijkste nederzetting op Ko Phangan is Thong Sala. Deze locatie in het zuid-oosten van het eiland is de centrale aanleg haven voor boten van en naar Ko Samui en Ko Tao.

Haad Rin Beach en Full Moon Parties op Ko Phangang, Thailand

full moon party

De eerste Full Moon Party in Thailand werd in 1985 gehouden door ongeveer 30 toeristen in een houten disco op het eiland Koh Phangan, niet ver van het strand Haad Rin waar de huidige Full Moon Party plaatsvindt. Tegenwoordig vindt deze Full Moon Party iedere maand plaats op het strand van Haad Rin. Het feest trekt nu tussen de 10.000 en 25.000 bezoekers als het volle maan is. De full moon party begint 's avonds en gaat door tot de volgende ochtend. De muziek die gedraaid wordt in de diverse strandbars varieert van R&B, house, dance, trance en reggae. Inmiddels worden er ook Half Moon (in de Jungle) en Black Moon Parties georganiseerd maar de originele Full Moon Beach Party trekt maandelijks nog steeds de meeste bezoekers uit de hele wereld. Op het strand zijn ‘buckets’ te koop, emmertjes in allerlei formaten die worden gevuld met ijs en sterke drank. Een bonte stoet van partygangers, soms beschilderd in fluoriserende verf, gaan volledig uit hun dak. Vuurspuwers, jongleurs en andere strandtartiesten maken het feest compleet, zelfs  vuurwerk ontbreekt niet. De Full Moon Party wordt dan ook door velen gezien als de “ultieme" party-ervaring!

Watervallen van Nam Thok Than Sadet op Ko Phangan

Nam Tok Than Sadet is een van de mooiste watervallen op Ko Phangan. Deze waterval is vroeger al ontdekt door koningen en werd vaak bezocht door onder andere Rama V, Rama VII en Rama IX. Koning Rama V vond deze plek zo geweldig dat hij tussen 1888 en 1909 deze plek wel twaalf keer heeft bezocht.

De watervallen zijn goed te bereiken wanneer men een auto of zelfs een scooter huurt. Onderweg naar de watervallen kan je genieten van geweldige natuur (jungle) en een olifanten park. Tharnsadet Beach is een klein strand vlakbij de  Nam Tok Than Sadet Waterval. Het strand is wit en goed genoeg om te zwemmen. Vissers bootjes liggen iddylisch aangemeerd op het strand. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt want je kunt hier fantastische foto's maken.

Wanneer je door rijdt naar het hoogste punt van het eiland (Khao Ra) kan je zelfs Krokodillen, Apen, Beren, Slangen en Herten zien.

Overnachten op Ko Phangan

Er zijn een aantal opties als je wilt overnachten op Ko Phangan:

  1. Op het strand slapen ;-)
  2. Accommodatie in de buurt van het strand van Had Rin;
  3. Accommodatie op een andere gedeelte van het eiland.

Tijdens de Full Moon Party wordt het eiland overspoelt wordt door duizenden toeristen. De kans dat je op dezelfde dag van de Full Moon Party nog een beschikbare accommodatie vindt is klein, daarom is het verstandig om van te voren een kamer te boeken. De meeste kans heb je als je een paar dagen eerder arriveert. Ook eisen vrijwel alle resorts een verblijf van minimaal 3 tot 4 nachten in de week van de Full Moon Party. Gemiddeld zijn de kosten voor een overnachting op Ko Phangang tussen de 500 en 800 Thaise baht.

Links