Rondreizen op Phuket

Als je tevreden bent met de hele vakantie op dat ene strand vlak voor je hotel door te brengen is dat natuurlijk prima, maar Phuket is te mooi om aan je voorbij te laten gaan. Op Phuket zelf een scooter, motor of jeep huren geeft je de vrijheid om het hele eiland te verkennen. DOEN!

VLIEGVELD PHUKET

Phuket heeft een internationale luchthaven:Phuket International Airport (HKT), en is de tweede grote luchthaven van Thailand. Voor rechtstreekse vluchten vanuit Nederland kun je op één van de vele online vliegticket aanbieders kijken. De prijzen lopen erg uiteen, maar in het laagseizoen zijn prijzen van €300 geen uitzondering. Ook is een vlucht via Bangkok een aanrader, voordat je naar Phuket door reist om van een heerlijke zon,zee en strandvakantie te genieten, is 2 of 3 dagen Bangkok een geweldige ervaring.

Vanaf Bangkok gaan er dagelijks meerder vluchten naar Phuket. Op Phuket aangekomen staan er tientallen minibusjes te wachten die toeristen voor relatief weinig geld naar de hotels brengen. Indien je geen hotel vooruit hebt geboekt kunnen zij je heel goed adviseren.

OPENBAAR VERVOER

Op heel Phuket kun je gebruik makenvan taxi's en tuktuk's. Het is belangrijk om voor vertrek een prijs af te spreken. Ook is het verstandig om te kijken in wat voor staat de bestuurder verkeerd, vooral in de late uurtjes, ook zij houden ervan om zich te vermaken, en drinken af en toe een glaasje teveel!


EEN SCOOTER HUREN

Voor rondtouren op Phuket, is een scooter het beste, goedkoopste en eenvoudigste vervoermiddel. Je kan in alle vrijheid rondrijden in de natuur. Het dagtarief is ongeveer €4. Attentie! de scooters zijn niet verzekert, dus als je valt moet dat uit eigen zak betaald worden! Als er gevraagd wordt om een paspoort achter te laten, zeg dan dat je niet meer geinteresseerd bent (de scooter verhuren ze ook zonder dat je een paspoort achterlaat) Als ze vragen om een bepaalde som geld, dat kun je accepteren. Als er geen schade aan de scooter is zullen zij het geld retour geven. (dit zeg ik alleen uit eigen ervaring, ik heb nooit problemen gehad.) De scooters zijn eenvoudig te gebruiken, semi-automatische versnellings bak met 4 versnellingen, maar zonder koppeling, deze scooters zijn bijna onverwoestbaar, ze komen overal. U kunt ook een motor huren, maar ze kosten veel geld in geval van schade! Het is ook best gevaarlijk om met grote snelheid te rijden 1: omdat in Thailand links gereden wordt en wij westerlingen daar niet echt aan gewend zijn, 2: de wegen zijn niet echt in geweldige staat, en rondom Patong is veel verkeer. Het dragen van een helm is verplicht, als je geen helm draagt en ze houden je aan kun je rekenen op een fikse boete van €6!! Aan de meeste mensen zal een lach ontsnappen bij het horen van dit bedrag, maar voor de politie daar is het geen grap, ze nemen de scooter en sleutels in beslag, en je kan met de bekeuring naar het dichtsbijzijnde politiebureau gaan om te betalen, eerder krijg je je tweewieler niet terug. Het probleem is dat een politiebureau niet altijd dicht in de buurt zit.

Ik heb meegemaakt dat ik de bekeuring had betaald ,en de agent mij vertelde dat ik de hele dag zonder helm mocht rondrijden ,omdat ze maar 1 maal per dag een bekeuring uitschrijven!, De bekeuring is trouwens alleen voor diegene die de scooter bestuurd, de passagier mocht zonder helm achterop stappen. Ook zie je overal 3,4 personen op 1 scooter rondrijden, en dan heeft alleen de bestuurder een helm op.

Vergeet niet dat in Thailand de regels heel anders zijn, ga dan ook nooit in discussie met een agent omdat jij wel een boete hebt gekregen terwijl er tijdens het uitschrijven van de bekeuring net een heel gezin op 1 scooter langs scheurt! Verhef nooit je stem ,en zoek geen ruzie, je zal ALTIJD aan het kortste eind trekken.

EEN JEEP HUREN

Bij het huren van een jeep is het heel normaal om af te dingen. Er zit veel verschil tussen hoog en laag seizoen. De prijs van een Suzuki jeep met airconditioning kan oplopen van 500 Bath tot 1600 Bath = €12 tot €39 per dag. Let er goed op dat de auto verzekert is! Het is verplicht om een internationaal rijbewijs bij je te hebben, zonder rijbewijs betaald de verzekering eventuele schade niet uit!

EEN BOOT HUREN

Op bijna alle stranden is het mogelijk om een boot te huren. Longtail boats brengen toeristen naar dichtbij liggende eilanden, of voor een uurtje snorkelen brengen ze je naar mooie snorkelsites.

Speedboten en motorboten zijn ook prive te huur, er wordt echter afgeraden aan westerse toeristen om deze boten te huren in de regenperiodes, omdat eb vaak sneller arriveerd dan verwacht, en het gevaar bestaat dat de boot droog komt te liggen.

VOORZICHTIG!

Op Phuket is het niet moeilijk om een geschikt vervoermiddel te vinden, belangrijk is om voorzichtig te zijn, de Thai rijden als "gekken" en dan ook nog op de linker weghelft. Je bent op vakantie, je hebt geen haast.

NUTTIGE LINK

http://thailand.startpagina.nl/