Veilig eten en drinken in Thailand

Veilig eten en drinken in Thailand

In Nederland zijn we gewent om schoon proper eten te krijgen. We weten ook dat we snel aan de diarree raken als we minder goed bereid voedsel voorgeschoteld krijgen danwel als het servies niet schoon is. Hoe zit dit nu in Thailand. Kunnen we daar als Nederlandse tourist gewoon overal terecht of moeten we op specifieke dingen letten? Is het alleen rijst en noedel wat de pot schaft? Juist in Thailand maakt men eten klaar met ingrediënten die wij niet kennen. Is dit veilig?

Wokken en koken

Overal in Thailand kun je op elke hoek van de straat wel een eettentje vinden. Thailand is bovendien een vrij westers georiënteerd land en dus is over het algemeen bij de grotere winkelcentra de kwaliteit daar ook naar. Het aanbod is ook zeer divers. Waar kun je nu het beste eten? De kwaliteit van het eten is over het algemeen goed als je kunt zien dat het gebakken en gebraden wordt. Veelal zijn het wok of kook gerechten. Ga dan daar eten waar veel Thai ook eten. Vaak is het eten dan lekker en schoon. Wil je zekerheid hebben omtrent schoon eten, dan kun je het beste in een Departmentstore of Haang eten. Dit zijn grote winkelcentra waar eveneens een riant aanbod aan eten aanwezig is. Drink vloeistoffen bij voorkeur uit flessen en drink water nooit uit de kraan. Mocht je als tourist Thailand bezoeken neem dan voor de zekerheid een strip diarree-remmers mee. Eten in Thailand doe je met vork en lepel, soms met stokjes.

Markt en buffet

Wil je ervaren om tussen de plaatselijke bevolking te eten ga dan eten in een markt of talaad. Veelal kun je op bestelling ter plekke klaargemaakt eten krijgen. Aardig is om bij een buffet langs de weg te eten met vele zitplaatsen. Je betaalt dan een 99 Bath (omgerekend circa 2,5 euro). Je kunt dan kiezen uit een legio aan onbereide ingrediënten, vlees, vis, kip, enzovoorts. Op tafel krijg je dan een kook en braad gerei zodat je het voedsel naar eigen inzien kunt klaarmaken. Leuk om te doen, en je weet zeker dat het gaar en schoon eten is.

Wortels, uien en aardappels

Mocht je langer in Thailand verblijven dan zul je onmiskenbaar de hunkering naar een Nederlandse pot krijgen. Als je een beetje handig bent in de keuken, sla dan eten in op de plaatselijke markt. Vele groenten die je daar aantreft ken je niet maar zijn erg lekker. Herkenbaar blijft dan zondermeer het aanbod van wortels, uien en aardappels. Ook een hutspot kun je in Thailand gewoon zelf klaarmaken. Mocht je echter liever friet met een steak willen eten heb je eveneens genoeg aanbod. Meestal moet je dan wel in een groot Winkelcentrum zijn om een steak restaurant te vinden.

Bier en alcohol kopen

Je kunt gewoon internationaal bier krijgen in Thailand tegen een iets hogere prijs, echter het Thaise bier is eveneens aan te bevelen. Zo zijn er drie verschillende meest gedronken Thaise bieren. Dit zijn Singha, Chang en Leo. Deze bieren smaken verschillend van elkaar. Toch smaakt dit bier je als Nederlander goed. Alcohol wordt verkocht tussen 11:00 ‘s ochtends tot 14:00 ‘s middags en vanaf 17:00 ‘s middags tot middernacht. Buiten deze tijden is het verboden om acohol te kopen. De meest gunstige plek om bier te kopen is bij de plaatselijke 24/7 waar je de Thaise prijs betaalt.

Lees verder suggesties:

Dagelijks gebruik en gewoontes in Thailand

Trouwen met een Thaise onderdaan volgens de Thaise wet

Songkran feest in Thailand

Een Wat of tempel bezoeken in Thailand

Veilig eten en drinken in Thailand

Artikel partner: 

Toeristenvisum Thailand

Het Thaise Loi-Krathong festival en de riviergodin verering

Dagje Bangkok Thailand, wat te bekijken?