De mooiste plekjes van Chersonissos

Oh, oh Cherso...De stad Chersonissos op het eiland Kreta in Griekenland is een van de leukste jongerbestemmingen voor Nederlandse jongeren op dit moment. Chersonissos staat bekend om zijn mooie feesten, de grote zwembaden en uiteraard het mooie strand. Kortom een vakantie boeken naar Chersonissos staat garant voor een mooie tijd. Maar waar moet je nu naar toe in Chersonissos en hoe boek je nu een vakantie naar die paradijselijke oord?

Stranden in Griekenland

Het bekendste strand op het eiland Kreta ligt bij Chersonissos en heet Starbeach. Starbeach staat bekend om zijn vele accomodaties die menig persoon vertier biedt. Zo kan je er bungyjumpen, jetski's huren, op een banaan achter een boot zitten, maar het bekendste is toch wel het zwembadcomplex waar je lekker op een band kan ronddobberen met een biertje in je hand. Dit zwembadcomplex bestaat uit een stuk of 3 baden, die elk stuk voor stuk erg leuk zijn.

Mijn eigen favoriet was een bar in het water, waar je tot je middel in het water zat. Ben je echter niet zo van het zwembad dan kan je ook op de stretchers naast het zwembad liggen. Er staan er wel een stuk of 200, dus er is er meestal wel een vrij voor je. Heb je even genoeg van al dat geluier, dan spring je bijvoorbeeld even met een elastiek aan je been van de hijskraan af die er staat en zit je lichaam gelijk weer vol met adrenaline.

Naast al dit kunstmatige vertier is er natuurlijk ook nog gewoon het strand waar je lekker aan kunt liggen...

Eetgelegenheden in Griekenland

In Chersonissos eet je natuurlijk Grieks, maar naast dit Griekse eten zijn er nog genoeg andere soorten tenten waar je jezelf tegoed kan doen, zo is er een italiaan en zelfs een oer hollandse tent.

Uitgaansgelegenheden op Kreta

Na een dagje lekker luieren en een goede maaltijd wordt het natuurlijk tijd om eens even goed los te gaan. Ook hiervoor is Chersonissos de uitgelezen plek. Op een kwartiertje loopafstand van Starbeach ligt het centrum met daarin een hele straat met allemaal verschillende kroegen en discotheken. Het viel mij op dat het overgrote deel van de feestgangers buiten op het terras van elke kroeg stond. Dit omdat het s avonds vaak nog warm genoeg was om lekker buiten te staan. Kroegen speelden hier goed op in door een groot terras en een of meerdere barretjes buiten te plaatsen, zodat je jezelf buiten ook van een drankje kan voorzien.

Disco's op Kreta

De disco's op het eiland zijn relatief veilig. Er gebeuren weinig ongelukken. Houd echter zelf in de gaten of er veiligheidsmaatregelen zijn genomen, zoals maatregelen voor http://www.alarmwesa.nl/nl/particulieren/brandbeveiliging@@brandpreventie. Het toeristisch volk in Chersonissos is zeer divers, zo lopen er:

  • Grieken,
  • Denen,
  • Duitsers,

maar het overgrote deel van de bezoekers is toch wel Nederlands. Dit is erg fijn omdat je zo met veel Nederlanders in contact kan komen

Een vakantie reis boeken naar Griekenland

Een vakantie naar Chersonissos boeken is zeer zeker de moeite waard en kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is om naar het reisbureau te gaan en het hun verder laten regelen. Een nadeel hiervan is dat reisbureau's zelf ook winst willen maken en je vakantie dus iets duurder is dan dat je het bijvoorbeeld zelf via internet boekt. Een voordeel van het reisbureau is dat ze zelf goed weten wat de leuke plekjes zijn en de kans dat je in een vies lelijk hotel zit dus redelijk beperkt blijft.

Zoals gezegd is de goedkoopste manier om een vakantie naar Chersonissos te boeken dus via internet. Er zijn genoeg verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden via internet en het is zeker de moeite waard om hier even op rond te kijken.

Links en bronnen

www.oad.nl/griekenland


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden