De mooiste vakantie in de Ardennen : Tips

Inleiding

Als je je vakantie in Belgie wil doorbrengen, moet je zeker eens overwegen om naar de Ardennen te gaan. De ardennen liggen in het Zuidelijke gedeelte van België en je vind er veel bossen, natuurreservaten, kastelen, ...en tal van bezienswaardigheden. Hieronder een overzicht van de leukste plaatsen en activiteiten die je moet gezien of gedaan hebben tijdens je vakantie in de ardennen.

De mooiste plaatsen in de ardennen

Spa

  • Gekend om zijn bronnen die je helpen om verlost te raken van je reuma of andere kwalen. In deze stad worden ook vaak festivals en andere evenementen georganiseerd. Het Berinzennedomein is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten.Verder is er ook nog een museum van het circuit Francorchamps. Als je wil herbronnen moet je zeker je vakantie in de ardennen hier door brengen!

La Roche

  • Ligt vlak aan de oever van de ourthe en midden in de bossen. Er bevinden zich ruines van een burcht en de sint-margrietskapel vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt over de stad. Op een aantal kilometers van het centrum vind je ook een wildpark. Als je dus van natuur houdt moet je zeker je vakantie in de ardennen doorbrengen in dit leuke plaatsje!

Durbuy

  • Het kleinste stadje van de wereld. Er bevinden zich middeleeuwse straatjes en bovenop de heuvel staat er een kasteel. Durbuy is ook bekend om het feit dat er veel sportieve activiteiten te doen zijn zoals survivalen, raften,... Als je graag een sportieve vakantie in de ardennen wil doorbrengen en toch ook wat historisch wil zien moet je hier zijn!

Dinant

  • Dinant ligt tussen de Maas en haar mooie citadel die je zeker moet gaan bezoeken. Verder kan je in Dinant met een rondvaartboot de Maas op, La Merveillieuse: Grot bezoeken, chateau de Freyr bezichtigen, natuurreservaat parc de Furfooz ingaan,...en tal van andere activiteiten doen. Een ideale vakantie in de Ardennen voor het hele gezin kan je dus hier goed doorbrengen!

De leukste activiteiten om te doen in de ardennen

Andere activiteiten die heel populair zijn om te doen in de ardennen zijn:

  • De Lesse afvaren met een kajak
  • De Grotten van Han bezoeken.
  • Een dagje naar Plopsa Coo gaan
  • Langlaufen en wandelen in de Hoge Venen


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden