Hoe kan ik goedkoop verhuizen

Of je nu naar het buitenland verhuisd of een stad verderop gaat wonen; verhuizen is meestal een dure aangelegeheid waarbij heel wat komt kijken. Zie hier een aantal tips die je kunnen helpen om het verhuizen vlotter te laten verlopen en die je bovendien geld kunnen uitsparen.

Snelheid

  • Vraag vrienden/kennissen om hulp wanneer je wil verhuizen. Fysiek wordt het werk minder zwaar en alles gaat sneller vooruit. Ze kunnen zelf ook nog handige tips hebben om de verhuis vlotter te laten verlopen! Vraag hun hulp tijdig op voorhand zodat ze die dag vrij kunnen houden.
  • Haal zelf de grote meubels uiteen.. Stickers zijn erg handig om de losse onderdelen te markeren om nadien het monteren sneller en makkelijker te laten verlopen. Hou de bouten,sleutels,schroeven,etc..bij in zakjes en enveloppes en markeer ze. Kleef ze eventueel met tape aan de binnekant van het meubel waar ze bijhoren.

Tactiek

  • Selecteer wat je meeneemt. Begin tijdig op voorhand met opruimen. Ga geen spullen meenemen die niks meer waard zijn maar wel duur zijn om te verhuizen, zoals bv een oude zetel waarvan je van plan was hem toch al van de hand te doen. Werk kamer per kamer af bij het inpakken. Dit geeft je een beter overzicht op welke spullen je allemaal hebt. Verkoop een aantal spullen eventueel op marktplaats, ebay of een andere zoekertjes site.
  • Pak alles zo compact mogelijk in.en zet alles goed vast in de verhuiswagen. Koop verhuisdozen niet in de winkel maar neem ze mee vanuit de supermarkt. Daar hebben ze vaak stevige dozen in overvloed die ze niet meer nodig hebben. Doe dit tijdig op voorhand. Hou ook al krantenpapier of bubbeltjesplastic bij voor het inpakken van waardevolle zaken. Pak je dozen niet te zwaar in.
  • Laat je informeren door verschillende verhuisfirma's als je de meubels niet zelf wil verhuizen. Vergelijk prijzen en begin hier vroeg genoeg mee. Surf op het internet en vraag folders en offertes aan. Zorg ervoor dat je een verhuisverzekering hebt.
  • Vooraleer je je nieuwe huis gaat bewonen bezoek je het al regelmatig.Tijdens deze bezoekjes kan je alvast spullen meenemen. Dat spaart plaats in de verhuiswagen en tijd op de dag van de eigenlijke verhuis.