De 3 beste hotels en de 3 belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van het Noord-Europese land Denemarken en een heerlijke stad voor een sfeervol weekendje weg, een korte vakantie of een inspirerende stedentrip. Wij gingen voor een korte vakantie van drie dagen naar Kopenhagen in het eerste weekend van december 2009. Kopenhagen is echt een leuke stad. Onze ervaringen willen wij graag met u delen. Om niets te missen tijdens uw bezoek aan Kopenhagen, hebben wij de 3 mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden in de stad voor u overzichtelijk samengevoegd in dit artikel.

Hotels Kopenhagen

Wij sliepen in Kopenhagen in drie verschillende accommodaties, nl. twee hotels en in hostel. De eerste nacht sliepen wij in het Hilton Airport Hotel, want dat ligt op en vliegveld waar wij aankwamen. De tweede nacht sliepen wij in het centrum van kopen hagen in het Centrum hotel. De laatste nacht sliepen wij zeer goed en goedkoop in de jeugdherberg.

Hilton Airport Hotel

Hilton airport hotel ligt direct naast Terminal 3. Het hotel ligt op ongeveer 12 minuten afstand van het centrum van Kopenhagen. Uiteraard zijn er veel taxis beschikbaar bij dit hotel op het vliegveld.

Hotel kamers

De meeste hotelkamers hebben zeer grote ramen, van de vloer tot aan het plafond. Alle kamers hebben wireless internet verbinding.

Fitness ruimte

De fitness ruimte is 24 uur per dag geopend.

Zwembad en spa

Voor de nodige rust en ontspanning kan je terecht in de Ni’mat Spa. Er is ook een zwembad, waarvoor een aparte vergoeding van 75 kronen betaald moet worden.

Adres Hilton Airport Hotel

Ellehammersvej 20, Copenhagen, Denmark 2770 Tel: 45-32-501-501 Fax: 45

Centrum Hotel Kopenhagen

De tweede nacht sliepen wij in het centrum van Kopenhagen. Niet de goedkoopste plek van kopenhagen, wel een van de leukere vanwege alle bars en cafes. Het Centrum Hotel Kopenhagen is een van de goedkopere hotels in het centrum van Kopenhagen. Het is een sfeervol hotel die alle comfort biedt voor een aangenaam verblijf.

Location Locatie

Het Centrum Hotel Copenhagen Centrum Hotel Kopenhagen ligt slechts vijf minuten lopen van Kopenhagen Centraal Station, Tivoli, de belangrijkste winkelstraat en het Stadhuisplein. De locatie was vroeger het RedLlight District, maar is tegenwoordig uitzonderlijk goed opgeruimd en is nu een trendy buurt met vele bars, cafes en restaurants.

Kamers

Aangezien het een oud gebouw is, kunnen de kamers variëren in grootte en vorm Alle kamers hebben hoge plafonds. Alle kamers zijn ingericht in een eigentijdse Deense stijl met warme natuurlijke kleuren.

Restaurant

Een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet wordt elke ochtend geserveerd voor de hotelgasten in de gezellige ontbijtruimte.

Algemeen

Er is een zwembad met zwembad en spa-faciliteiten, inclusief http://www.fitnessmerken.nl/bremshey-m-5.html @@Bremshey fitness apparatuur.

Danhostel Amagar Copenhagen

Wij kozen Amagar vanwege de goed ligging. Het hostel ligt op slechts 4 kilomter van het centrum. De Vanaf het nabij gelegen metrostation ‘Bella center station’ ben je in slechts enkele minuten in hartje centrum Kopenhagen

Activiteiten hostel Amagar

Het hostel heeft 514 bedden. Er zijn altijd veel mensen en er is altijd wat te doen. Wij spraken enkele internationale gasten in de tv ruimte, waarmee wij Nyhavn hebben bezocht. Zie ook hieronder. Er is ook een tafeltennistafel.

Adresgegevens jeugdherberg

Adres:Vejlandsallé 200, 2300 Kopenhagen

Telefoon:+45(32)522908

Fax:+45(32)522708

De leukste bezienswaardigheden in Kopenhagen

Er is veel te doen in Kopenhagen. Wij vonden deze de leukste:

De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin is een wereldberoemd sprookje van de befaamde schrijver Hans Christian Andersen. Deze beroemde Deen geniet zeer veel aanzien in zijn land en om hem te eren hebben de Denen een standbeeld van de hoofdpersoon van het eerder genoemde sprookje laten plaatsen aan de kust van Kopenhagen. De beeldhouwer Edward Eriksen voltooide het beeld in 1913. Tegenwoordig is het een van de meest aansprekende bezienswaardigheden van de stad Kopenhagen en het land Denemarken. Het is een onderdeel van het culturele erfgoed van de Denen en zeer geschikt voor een bezoek met kinderen.

Nyhavn

Nyhavn is een haven in Kopenhagen. Het is beroemd om zijn populaire en bruisende uitgaansleven. Niet alleen is de buurt populair bij toeristen, ook de lokale bevolking weet Nyhavn goed te vinden. De terrassen zijn er in de zomer overvol en je kunt er heerlijk eten. Er is een variëteit aan barren en restaurants, van luxe clubs tot bruine sfeervolle kroegen. Sommige huizen zijn er meer dan 300 jaar oud en ook cultureel en geschiedkundig is er iets te zien. De al eerder genoemde sprookjes schrijver Hans Christian Andersen heeft in meerdere huizen in Nyhavn gewoond. Toen wij in Nyhavn waren lag er een onderzeeboot die je kon bezoeken. Een unieke ervaring voor ons.

Vrijstad Christiania

De vrijstad Christiania is een fascinerende buurt in Kopenhagen. De bewoners hebben zelf verklaard semionafhankelijk te zijn. In 1970 kraakten een groep hippies de kazerne die het Deense leger in Kopenhagen had. Toentertijd werd de enclave getolereerd als een ‘sociaal experiment’. Tegenwoordig is er meer discussie rondom de woongroep, aangezien er veel handel in drugs plaatsvindt en het idealistische karakter al een tijd lang zoek is. Toch is Vrijstad Christiania erg populair bij toeristen en dagjesmensen. Er is een keur aan bijzondere mensen en gebouwen te zien. Het geeft daarnaast een gevoel van vrijheid om rond te lopen in een door de principes van mensen ontstane buurt. De oude sfeer van vrijheid en blijheid is er nog voelbaar. Toch mogen foto’s maken niet en wordt er streng toezicht gehouden. Ook invallen van de politie zijn er niet zeldzaam. De oude sfeer van de hippie-tijd mag dan nog voelbaar zijn, de echte hippie-inborst bestaat er nauwelijks meer.

Tot slot

Tot slot nog twee tips:

De Carlsberg brouwerij

Carlsberg is het meest beroemde bier van Denemarken en wordt veel gedronken in heel Europa. Jarenlang sponsorde Carlsberg ook de Engelse voetbalclub Liverpool, wat aantoont dat het ook daar een populair biermerk is. De brouwerij van dit Deense bier staat in Kopenhagen en is te bezoeken. Je kunt er een leuke rondleiding krijgen, waarbij het proeven van enkele bieren van de Carlsberg brouwerij natuurlijk inbegrepen is! Bovendien is er een souvenirwinkel.

Het pretpark Tivoli

Tivoli is een pretpark dat in het centrum van Kopenhagen gelegen is. Het is een fantastisch pretpark voor jong en oud en dan ook zeer geschikt om de kinderen mee naar toe te nemen. Van de 25 attracties die het park rijk is, zijn er 5 achtbanen. Er zijn er ritjes voor jonge kinderen, maar ook meer uitdagende attracties voor de ouderen of meer stoere mensen onder ons. De retro uitstraling en prettige, gezinsvriendelijke sfeer die er in het pretpark hangt maakt het tot een prettige locatie voor een gezellig dagje uit. Tickets vanaf 45 kronen voor kinderen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden