Welke bezienswaardigheden zijn er in London

Inleiding

London is 1 van de wereldsteden die je moet hebben gezien, London heeft daarbij ook een rijke geschiedenis. Hierbij heb ik een top 5 samengesteld van de meest bijzondere. Breng je een bezoekje aan London, dan mag je deze 5 niet missen.

Nummer 1 Buckingham Palace

De mooie Buckingham Palace is de verblijfplaats van de koningin van Engeland, Buckingham Palace is open in de maanden september en oktober want dan is de koninglijke familie op vakantie. Het is een immens grootte paleis met wel 775 kamers en 78 daarvan zijn badkamers. Het totale oppervlakte bedraagt wel 77.000 m2! Wat hoogstwaarschijndelijk de meest bekende voorkomen op Buckingham Palace is het wisselen van de wacht. Gedurende een cermonie van wel 45 minuten worden de Guards begeleid door de gardekapel van de koningin zelf. De wisseling van de wachters gebeurd elke dag op de zelfde tijdstip om 11:30. Wanneer het weer erg slecht is bij bijvoorbeeld storm of ernstige regen dan vind de wisseling van de wachters niet plaats. Je kan dan wel een bezoekje brengen aan de Guards museum.

Openingstijden en entreeprijzen

Rondleiding in Buckinghampalace kosten per volwassene £12,50, kinderen betalen £6,50. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. De wisseling van de wacht is gratis.

Nummer 2 Tower of London

De Tower ligt aan de rivier de Theems, het heeft in zijn rijke geschiedenis al vele doeleinden gehad namelijk:

  • Koninglijke paleis
  • Fort
  • Staatsgevangenis
  • Museum
  • Arsenaal

Je kan daar vele dingen bewonderen zoals de kroonjuwelen, verzameling harnassen en het wapentuig. Ook kun je de gevangenis een bezoekje brengen, waar ook alle marteltuigen nog aanwezig zijn. Er word aangeraden wanneer je een bezoekje wilt gaan brengen dat je dan wel ruim voor de opening aanwezig moet zijn, het is een erg populaire bezienswaardigheid in London, en daardoor heb je vaak lange rijen.

Openingstijden en entreeprijzen

In de maanden maart tm oktober: 9:00 tm 18:00 Zondags geopend van 10:00 tm 18:00. In de maanden november tm februari 9:00 tm 17:00 zondags 10:00 tm 17:00 op mijn is het gesloten.

Entree prijzen

Volwassenen: £13,50 Kinderen van 5-15 jaar: £7,80Familietarief: £37,50

Nummer 3 Madame Tussaud

Madame Tussaud was iemand die eerst in Frankrijk leefde ze is begonnen met een verzameling van dodenmaskers o.a van Marie Antoinett en Louis XVI. Ook maakte ze dodenmaskers van mensen die terechtgesteld werden. In 1802 verhuisde ze haar museum van Parijs naar London toe. In het gebouw is ook de beroemde Chambers of Horrors te bezichtigen, het heeft een thema van een ondergrondse kerker. Ook kun je de seriemoordenaar Jack de Ripper uit de 18e eeuw daar zien. Maar de criminele van deze tijd zijn er ook te bewonderen.

Openingstijden en entreeprijzen

Maandag tm vrijdag: 9:30 tm 17:30, zaterdag en zondag 9:00 tm 18:00.

Entree prijzen

Volwassenen: £19,99 Senioren en studenten: £16,99Kinderen van 5-15 jaar: £15,99Kinderen tm 5 jaar hebben gratis toegang.

Nummer 4 Big Ben

Op 6 oktober 1834 werd het bestaande paleis Westminster verwoest door een brand. Door de brand werd er een ontwerpwedstrijd gehouden en deze werd gewonnen door Charles Barly. Het ontwerp van Charles Barly bevatte ook een klokkentoren. Doordat er meerdere hoogaanstaande personen aan de bouw wouden meewerken heeft het een tijd geduurd voordat de bouw werd begonnen namelijk pas in 1852 door Bent.

Openingstijden en entreeprijzen zijn niet bekend.

Nummer 5 London Eye

De London Eye is een reuzenrad van wel 135 meter hoog, en bestaat uit 32 dichte capsules. Bij de opening in 2000 was de Londen Eye nog de grootste reuzenrad in de wereld, vandaag de dag is hij al overtroffen door de Singapore Flyer die wel 165 meter hoog is. De rad is ter ere van de het millenium gebouwd en word daardoor ook wel het Millenium rad genoemd. Het rad bevind zich aan de rivier de Theems en staat tegenover het gebouw Palace of Westminister.  Wanneer je een ritje in het rad wilt maken ben je al gauw 30 minuten verder voordat het afgelopen is, waarmee je waar voor je geld krijgt wanneer je het uitzonderlijk mooie uitzicht van London hebt kunnen zien.

Openingstijden en entreeprijzen

Dagelijks van 10:00 tm 21:00 geopend in de maanden oktober tm mei geopend tot 20:00. Hij is 1 week gesloten in de maand januari voor de jaarlijkse onderhoud.

Entree kost voor volwassenen £ 14,50 en voor kinderen (6 tm 15 jaar) £ 7,25