Vakantie in Cornwall

Cornwall

Cornwall is een provincie dat helemaal in het zuiden van Engeland ligt. Deze prachtige provincie grenst aan de Atlantische Oceaan. Onder het grote publiek is Cornwall niet heel bekend als vakantiebestemming. Cornwall is daarom een prachtige, rustige plek voor een ontspannen vakantie.

Vakantie in Cornwall

Cornwall is een provincie met glooiende akkers en velden, mooie stranden en vaak een prachtige, blauwe zee. Doordat Cornwall helemaal in het zuiden van Engeland ligt, is de gemiddelde temperatuur hier vaak hoger dan je van Engeland zou verwachten. Zo af en toe kom je in Cornwall zelfs een kleine palmboom tegen. In Cornwall kun je een heerlijke, ontspannen vakantie beleven. Verblijf in een traditionele Bed & Breakfast, neem een luxe hotel of zet je tentje op een van de vele campings die Cornwall rijk is. Cornwall is geen traditionele vakantiebestemming. Je kunt er echter wel heel veel leuke dingen doen. Een ontspannen vakantie hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je de hele dag niets uitvoert. Tijdens een vakantie in Cornwall kun je bijvoorbeeld de volgende dingen doen:

  • Bezoek een van de eeuwenoude vissersdorpjes die Cornwall rijk is. Wandel door smalle winkelstraatjes en bewonder de vele historische gebouwen. In veel vissersdorpjes kun je zelf je geluk beproeven en een georganiseerde vistocht maken. Er worden verschillende soorten vistochten gemaakt waaronder het zogenoemde "shark fishing". Hierbij maak je kans om zelf een levensgrote haai te vangen. Natuurlijk kun je je ook gewoon op kleinere vissoorten richten als haaien je te afschrikwekkend zijn.
  • In Cornwall bevinden zich meerdere bezienswaardige kastelen. Een voorbeeld hiervan is het kasteel op St. Michael's Mount. St. Michael's Mount is een eilandje vlak voor de kust van Cornwall. Bij laag water kun je het eiland lopend bereiken over een eeuwenoud pad. Bij hoog water kun je beter een bootje nemen naar de overkant. Het kasteel is al eeuwenoud en heeft een veelbewogen geschiedenis achter de rug. Het was op deze plek dat in 1588 voor het eerst de aanvallende Spaanse Armada werd waargenomen. Het eerste alarm voor deze aanval werd dan ook vanaf St. Michael's Mount gegeven. St. Michael's Mount is zeker een aanrader voor iedereen die in geschiedenis geïnteresseerd is.
  • Geniet van een traditionele Engelse Afternoon Tea compleet met huisgemaakte scones en clotted cream. Als je in Engeland bent, is een Afternoon Tea bijna een vereiste. In Nederland is clotted cream vrijwel niet te verkrijgen.
  • In Cornwall is het regelmatig heerlijk strandweer. Cornwall beschikt over kilometerslange stranden. Bovendien zijn er vaak redelijk grote golven waardoor de zee bij Cornwall uitermate geschikt is voor surfers.
  • In Cornwall kun je lange wandelingen maken langs rotsige kusten met steile klippen of langs landweggetjes die door glooiende velden lopen. Vaak kun je uren lopen zonder iemand anders tegen te komen.
  • Cornwall heeft vele andere bezienswaardigheden zoals het Blue Reef Aquarium of Paradise Park. Ook kun je Land's End bezoeken, het uiterste puntje van heel Engeland.

Kortom...

Cornwall is een bijzondere vakantiebestemming. Het is licht toeristisch maar Cornwall is vooral geschikt voor een rustige vakantie. Houd je van geschiedenis, wandelen en de natuur? Dan is een vakantie in Cornwall zeker een aanrader voor jou.