Kamperen in de Dordogne in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk is al vele jaren erg populair en kan op heel veel plaatsen in heel Frankrijk. Frankrijk heeft meer dan 10.000 kampeer terreinen. Deze kampeerterreinen worden veelal gewaardeerd met een of meer sterren. Er zijn verschillende indelingen en categorieën die van 0 tot 4 lopen.

Bovendien zijn er nog eens vele duizenden locaties waarbij het mogelijk om te kamperen bij de boer. Hieronder staat uitgelegd waar de mooiste plekjes te vinden zijn in de Dordogne.

Kamperen bij de boer in Frankrijk

Voor kamperen met je eigen tent, caravan of camper in naar Frankrijk zijn er vele mogelijkheden. De eenvoudigste camping die in elk dorp of elke stad wel te vinden is, is de Camping Municipal. Dit is de gemeentelijke camping met alleen enkele basisvoorzieningen, Zo is het sanitair in het algemeen eenvoudig, maar schoon. Hier kan je vaak rustig kamperen, met niet al te veel staanplaatsen. De prijs per persoon per nacht is vaak laag. In het hele land zijn campings van 0 tot 4 sterren die van vele luxe faciliteiten bieden. Denk hierbij aan luxe faciliteiten, zoals meerdere zwembaden, een sauna complex, tennis banen en een of meer restaurants. Deze campings zijn vaak erg druk bezocht in het hoog seizoen. Ook veel gezinnen met kinderen gaan hier kamperen.

Het aanbod is groot. Hoe krijg je een goed overzicht?

Er zijn verschillende gidsen in de boekhandel te koop die een overzicht van de belangrijkste kampeer terreinen vermelden. Een daarvan is: 'Le Guide officiel des terrains de camping' (officiële gids van kampeerterreinen). Deze gids is te koop bij alle grotere boekwinkels en internet boekwinkels.

Vrij kamperen

Vrij kamperen in Frankrijk mag, net als in Nederland, niet op de openbare ruimtes. Dus je mag niet zo maar gaan kamperen op stranden, op parkeerplaatesen langs de snelwegen en al helemaal niet in beschermde landschappen. Wel mag je op prive terreinen parkeren,. Vraag wel eerst toestemming aan de eigenaar!

De lokale keuken

Voor een kennismaking met de lokale keuken is een bezoek aan de typisch Franse dorpjes Sarlat, Périgueux of Bergerac beslist de moeite waard. Lokale specialiteiten zijn gans, eend en truffel.

Goede ervaringen met kamperen

Wij hebben goede ervaring met het kamperen op de camping Le Vezere Perigord.

Deze bosrijke camping ligt in het centrum van de streek Périgord Noir, vlakbij de oud-Middeleeuwse stadjes Les Eyzies de Tayac en het stadje Sarlat. Met enkele middeleeuwse kastelen in een prachtig groen landschap. De streek is bekend om de vele toeristische, culturele atraktisch en de vele lekkere culinaire specialiteiten. In de Périgord Noir vindt u vele prehistorische druipsteengrotten, Op deze gezellige familiecamping kunt u zich prima ontspannen. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan één van de activiteiten die in elk sezoen worden georganiseerd. In de regio kunt u bovendien goekd fietsen en zo de omgeving ontdekken.

Camping Frankrijk

En tot slot nog enkele tips:

  • Vrij kamperen in de http://vrijuit.nl/ardeche.aspx@@Ardeche: Informeer bij twijfel altijd bij het Offices de Tourisme of bij de lokale gendarmerie of u op een bepaalde plek mag kamperen. Wellicht voorkomt u daar veel problemen mee
  • De Dordogne vallei. De Dordogne vallei is prachtig! Hierdoor stroomt een rivier door een gevarieerd landschap langs verschillende geologische formaties
  • Overzichtsgidsen van kampeer terreinen

Een echte aanrader is het telefoonnummer van de Fédération Française de Camping-Caravaning (tel +33 (0)1 42 72 84 08) waar alle informatie kan worden opgevraagd over kamperen in Frankrijk.

Links over vakanties in Frankrijk en ver daar buiten...

  • ww.oad.nl
  • www.anwb.nl
  • www.consumentenbond.nl
  • http://www.hotel-marbella.nl/Hoofdpagina@@Hotel Marbella