De mooiste excursies in IJsland vanuit Reykjavik

Dit is een artikel over eendaagse- en meerdaagse excursies die u kan ondernemen tijdens uw vakantie of weekendje weg op IJsland en/of in Reykjavík.

De hoofdstad Reykjavik is een bruisende en levendige stad waar veruit de meeste toeristen verblijven tijdens de vakantie op IJsland. Daarom zullen hieronder worden ingegaan op excursies die te ondernemen zijn vanuit de hoofdstad van IJsland: Reykjavik.

Autohuur IJsland

Om te beginnen is het raadzaam om voor sommige excursies autohuur op IJsland te overwegen. Dit kan de excursie gemakkelijker en sneller maken. Bekende autohuurbedrijven die op IJsland en in Reykjavik actief zijn, zijn Hertz, EasyTerra, CarDelMar en HolidayCar.

Golden Circle Tour IJsland

De Golden Circle Tour is een zeer bekende excursie die vanuit Reykjavik perfect in 1 dag te doen is. Deze tour voert langs de mooiste en meest interessante plekken in de nabijheid van Reykjavik. Je leert er over de geschiedenis en staatsinrichting van IJsland en geniet van schitterende uitzichten, geisers en watervallen.

De Golden Circle Tour is een rondreis van ongeveer 300 kilometer die ten eerste voert langs Eingvellir, de plek waar in de middeleeuwen het eerste IJslandse parlement bij elkaar kwam. In deze ‘parliament fields’ is de sfeer van eeuwenoude tradities nog duidelijk voelbaar, o.a. door het museum dat over dit thema is gebouwd. Vervolgens gaat de tour naar de schitterende waterval Gullfoss, waarover je een prachtig uitzicht hebt. Hierna wordt er een bezoek gebracht aan de vallei Haukadalur, waarin veel geothermische activiteit is. Dit betekent dat hier geisers te zien zijn, iets waar IJsland beroemd voor is. Daarnaast zijn er vele stomende en kokend hete stroompjes en vijvertjes.

Vliegen IJsland vanuit Reykjavik

Een iets duurdere maar zeer geschikte excursie vanuit Reykjavik is vliegen over IJsland. Er zijn enkele bestemmingen die prachtig zijn en goed bereikbaar met het vliegtuig vanuit Reykjavik. Vliegtickets vanuit Reykjavik zijn niet goedkoop maar leveren een onvergetelijke dag op. Bij helder weer heb je een schitterend uitzicht over het bijzondere IJslandse landschap en wanneer je vliegtickets vanuit Reykjavik boekt kun je binnen een uurtje aan de andere kant van het land zijn.

Vliegmaatschappijen die vliegtickets vanuit Reykjavik aanbieden zijn onder andere:

  • AirIceland
  • Eagle Air

Met deze maatschappijen kun je je vliegticket boeken naar bijvoorbeeld de Westmaneilanden, Akureyri of zelfs Groenland!

Stedentrip Reykjavik

Een stedentrip in Reykjavik is een perfecte dag uit in Reykjavik, IJsland. Er is veel te doen in de meest Noordelijke hoofdstad ter wereld op het gebied van cultuur, recreatie, amusement en uitgaan. Het nachtleven is er bruisend en voor ieder is er wat wils. Je hotel boek je gemakkelijk en snel via een reisbureau of internet, zodat je je dag in Reykjavik en IJsland optimaal kunt besteden. Ga in Reykjavik bijvoorbeeld Pylsur eten, het nationale eten van IJsland wat erg veel weg heeft van een Amerikaanse hotdog, of ga voor die andere traditionele IJslandse specialiteit: walvis!

Reykjavik kent daarnaast een aantal interessante musea en boeiende architectuur. Kom je meer voor het nachtleven, dan is dit ook mogelijk. Reykjavik heeft een groot aantal clubs en kroegen waarin tot in de late uurtjes door wordt gefeest.

Bescherming lichaam tegen koude

Zorg voor goede bescherming en http://www.verzorging-huid.nl/Gezichtsverzorging_met_de_beste_dagcreme@@gezichtsverzorging tegen de kou. Bijvoorbeeld met een

  • dagcreme
  • lippenbalsem.

Bescherming electronica tegen koude

Wist U dat een laptop met touchscreen beter tegen koude kan dan een gewone laptop? Laptops met http://www.touchscreenweb.nl@@touchscreens zijn ook beter bestand tegen woestijnzand. Maar woestijnzand vind je niet veel in IJsland.

Vliegen Amsterdam Reykjavik

Wist je dat via KLM vaak goed kan vliegen naar IJsland? Een vroege of late vlucht kan je combineren met een hotel overnachting in Amsterdam. Een voordelig http://www.alle-hotels-amsterdam.nl/hotel-boeken-amsterdam@@hotel boeken Amsterdam zal geen problemen opleveren. Bijvoorbeeld via de website Arke.nl.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden