Vier goede tips voor een lang weekend Reykjavik IJsland

Reykjavik is de bijzondere hoofdstad van het Noord-Europese land IJsland, zoals ook IJsland een bijzonder land is. Reykjavik (IJslandse spelling: Reykjavíc) is de meest Noordelijke hoofdstad ter wereld, die vele mensen versteld zal doen staan. Wie namelijk verwacht een levenloze, ouderwetse, primitieve of kille stad aan te treffen, komt (gelukkig) bedrogen uit. Niets van dit alles is namelijk waar, wanneer het om Reykjavik gaat. De stad barst van de interessante plekken en mooie bezienswaardigheden. Dit, gecombineerd met het feit dat het gemakkelijk is om een geschikt hotel of hostel te vinden, maakt Reykjavik op IJsland tot een ideale bestemming voor een korte stedentrip, vakantie of een weekendje weg!

Bezienswaardigheden in Reykjavik in IJsland

Onder dit kopje zullen wij voor u de vier meest interessante bezienswaardigheden van Reykjavik op een rijtje zetten.

Tip 1: de Hallgrimskírkja kerk

De Hallgrimskírkja is een indrukwekkende Lutherse kerk, die met zijn 74,5 meter een van de hoogste gebouwen van IJsland is. De bouw ervan duurde maar liefst 38 jaar en het uitzicht vanaf de top is indrukwekkend. De bijzondere architectuur van de kerk is te verklaren door de inspiratiebron van architect Guðjón Samúelsson: het basalt en de lava in de IJslandse natuur.

Tip 2: het Perlan museum

Perlan is een restaurant en museum, gebouwd op een viertal gigantische watertanks die worden gebruikt bij het opwekken van geothermale energie, een duurzame manier van energieproductie waarin de IJslanders zeer bedreven zijn. Je kunt er heerlijk eten en genieten van het mooie uitzicht over de stad, de baai en de omringende bergen vanaf de rondgang op het dak.

Tip 3: het Höfdi house

Höfdi house is een beroemd huis in Reykjavik. Hier kwamen in 1986 namelijk Ronald Reagan (toenmalig Amerikaans president) en Michael Gorbatsjov (toenmalig Russisch staatshoofd) bij elkaar om te vergaderen over mogelijke stappen richting het einde van de koude oorlog. Het huis is gelegen aan de kustweg van Reykjavik, de Félagstúni.

Tip 4: de Blue Lagoon

De Blue Lagoon mag officieel dan wel niet in Reykjavik gelegen zijn, toch willen wij deze bezienswaardigheid hier graag noemen. De Blue Lagoon mag u tijdens uw bezoek aan Reykjavik of IJsland namelijk niet missen! Hier kunt u heerlijk genieten van het helende, warme water van de natuurlijke bronnen van IJsland. Laat u daarna verwennen in de salon, met een massage of beauty-behandeling!

Aantrekkelijke en goedkope hotels en hostels in Reykjavik in IJsland

Reykjavik kent een groot aantal goedkope of juist zeer luxe hotels. Voor ieder is er wat wils. De belangrijkste hotels hebben we voor u op een rijtje gezet.

Luxe hotels

  1. Hótel Holt – 4 sterren, gelegen in hartje centrum, uitstekend restaurant
  2. Hótel Borg – 4 sterren, gelegen in het centrum, retro gecombineerd met modernisme
  3. Hilton Reykjavik Nordica Hotel – Gelegen in het financiële centrum, veel voorzieningen

Budget hotels en hostels

  1. Fosshótel Barón – Gelegen in het centrum, goedkoop, mogelijkheid tot kamer met eigen keuken
  2. Metropolitan Hotel Reykjavik – Loopafstand van het centrum, 24 euro voor een kamer
  3. Cabin Hotel Reykjavik – Loopafstand van Laugardalur stadion en zwembad, ontbijtbuffet

Goede en goedkope autohuur in Reykjavik in IJsland

Een auto huren is een mogelijkheid om nog meer te genieten van vrijheid tijdens uw vakantie. U bent mobieler en flexibeler en in staat uw eigen keuzes te maken. Een auto huren in Reykjavik in IJsland kan onder andere bij:

  • Easyterra
  • Hertz
  • Auto Europe
  • Budget Car Rental


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden