Welke bezienswaardigheden zijn er in Rome

Inleiding

Rome is een erg romantische stad, met veel bijzondere bezienswaardigheden die een mooi stukje geschiedenis bij zich dragen. Wanneer je een bezoektje aan Rome brengt mag je de volgende top 5 niet missen.

Nummer 1 Trevi Fontein

De Trevi fontein is de grootste en beroemdste fontijn in Rome, het werd in opdracht van paus Clemens XII  gebouwd door de ontwerper Niccolò Silva in 1773. Helaas heeft de ontwerper de fontein niet kunnen bewonder toen hij eenmaal afgebouwd was. Het heeft namelijk 30 jaar geduurd. In het midden staat de god Neptunes met twee woeste paarden die de god voortrekken per schelp. Het staat symbool voor de zee woest en onvoorspelbaar. De legende bestaat dat wanneer je een muntje over je schouder in de fontein gooit dat je ooit weer terug zal keren naar Rome, Als je twee muntjes in de fontein gooit zul je de liefde van je leven ontmoeten in Rome. De munten worden door de gemeente uit de fontein gehaald en de opbrengst word aan een goed doel geschonken.

Openingstijden en entreeprijzen zijn niet van toepassing, je hebt er vrij toegang. Je kan de fontein vinden op de Piazza di Trevi.

Nummer 2 Vaticaanstad

De Vaticaanstad is een staat, en daarmee tegelijkertijd ook de kleinste staat die er bestaat. Het is een religieuze staat van de rooms katholieke kerk. Het klinkt misschien ouderwets maar de muren worden vandaag de dag nog steeds bewaakt door Zwitserse soldaten. Het is al eeuwen zo dat er Zwitsere soldaten worden gebruikt deze zouden bekend staan om hun betrouwbaarheid. De wel bekendste gebouw in deze staat is het Sint Pieterskerk, on deze kerk te betreden word er van je verwacht dat je netjes gekleed bent dat wil zeggen dat je geen kleding mag dragen met korte mouwen of korte broeken. Ook heb je de plein waar de paus elk jaar zijn ubi et orbi uitspreekt, dit is een plein van wel meer dan 50.000 m2. Ook kun je een bezoekje brengen de Vacticaanse museum en zijn tuinen hier kun je ook het Sixtijnse kapel vinden. In het Sixtijnse kapel heeft de beroemde schilder Michelangelo vier jaar gewerkt aan zijn kunstwerk op het plafond.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 07.00 – 18.00 Entreeprijs: Sint Pieterskerk gratis, lift naar de koepel € 5,00, Vaticaanse musea € 12,00.

Nummer 3 Colosseum

Het Colosseum is een erg indrukwekkend gebouw om te zien, het was een Ampitheater van het bekende Romeinse Rijk, er konden wel meer dan 70.000 mensen in. Het Colosseum werd gebouwd in 72 na Christus. Het heeft 8 jaar geduurd voordat het af was, er hebben vele slaven aan gebouwd in opdracht van keizer Vespanianus. Soms hadden de voorstellingen een lugubere tintje, zo werden er echte misdadigers in geplaats die de rol van slachtoffer op zich moesten nemen en vervolgens nog echt gedood werden. Ook werden er wagenraces gehouden en gevechten tussen Gladiotors en wilde dieren. Wil je een bezoekje brengen aan het Colosseum dan is het aan te raden een rondleiding te boeken aangezien het erg druk kan zijn.

Openingstijden en entreeprijzen

Toegangsprijs: diverse toegangsprijzen voor groepen en EinzelgangersOpeningstijden: 09.00 – 1 uur voor zonsondergang

Nummer 4 Forum Romanum

Het forum is èén van de meest bezochte plekken in Rome, de forum speelde een belangrijke rol in de Romijnse gescheidenis. Het forum werd gebouwd op een moeras die tussen drie heuvels lag, het moeras werd droog gelegd door de Etrusken aan het eind van de 7e eeuw. De Entrusken gebruikten het als een begraafplaats, maar de Romeinen maakten er daarna een marktplaats van. Het duurde niet lang voordat de marktplaats omringt werd met allemaal belangrijke gebouwen. Helaas is na de 7e eeuw veel verloren gegaan door o.a aardbevingen. Heden zijn er nog vele ruïnes te bezichtigen. Je komt o.a het volgende tegen:

  • Tempel van Castor en Pollux
  • Senaatsgebouw Curia
  • Tempel van Antoninus en Faustina
  • Twee grootte rechtszalen
  • en nog veel meer

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 09.00 – 1 uur voor zonsondergangEntreeprijs: € 6,00

Nummer 5 Villa Borghese

Villa Borghese is een prachtige villa die aan zijn gelijknamige park ligt. De villa is vernoemd naar de Borghese familie zij waren een machtige familie waarvan één van hun namelijk Camillo Borghese als paus benoemd is. Doordat hij er een gewoonte van maakte om zijn familie voort te trekken is het geen verassing dat de familie steeds machtiger en rijker werd. In de villa kun je vele prachtige schilderijen van de familie Borghese bewonderen ook zijn er schilderijen te bewonderen van de beroemde schilder Leonardo da Vinci. Als je een bezoekje wilt brengen aan de villa dan is het aan te raden of van te voren te boeken, je hebt maar twee uur de tijd om te kijken en er worden elke twee uur maar 360 mensen toegelaten.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden zijn onbekend Entreeprijs: € 8,50 (park: gratis)