Vakantie aan het Lago Maggiore

Inleiding

Wie van sfeer en schoonheid houdt, van mooie flora en fauna en imposante bergketens, moet op vakantie gaan naar het Lago Maggiore in Italië. Het Lago Maggiore is 212 km2. Het noordelijk gedeelte van het meer behoort tot Zwitserland, het zuidelijke gedeelte tot Italië.

Een aantal hoogtepunten van het Lago Maggiore op een rij.

Locarno

Locarno is een plaatsje gelegen in het Zwitserse gedeelte aan het Lago Maggiore. Locarno is vooral bekend om zijn winkelstraten, de prachtige boulevard aan het meer of de goede restaurantjes. Er zijn veel bezienswaardigheden in Locarno zoals het kasteel van Visconti, de San Vitorrekerk en de San Francescokerk.

Borromeïsche eilanden

Deze Borromeïsche eilanden liggen in het Lago Maggiore. Drie van de vier eilanden zijn met de boot te bezoeken. Het eiland dat het meest door toeristen wordt bezocht is Isola Belle. Op dit eiland is een groot paleis gebouwd met een prachtige tuin eromheen. Het andere eiland Isola dei Pescatore en het Isola Madre behoren ook tot de Borromeïsche eilanden. Isola Madra is vooral bekend door een mooie botanische tuin met exotische beplanting.

Stresa

Vanaf het plaatsje Stresa kun je met de boot naar de Borromeïsche eilanden. Het plaatsje zelf heeft mooie oude huizen en mooie romantische tuinen. Stresa heeft vele chique hotels en trekt daarom ook veel sterren aan. Vanuit Stresa kun je de besneeuwde toppen van de Monte Mottarone zien liggen. Met een kabelbaantje kun je deze toppen bezoeken. Van daaruit heb je werkelijk een uniek uitzicht over het meer.

Verbania

Aan de andere kant van het meer ligt het plaatsje Verbania. Het is de grootste stad gelegen aan het Lago Maggiore. Je hebt hier goede winkelgelegenheden en het is omgeven door groen. Er is een hele mooie botanische tuin, welke de grootste en zeker de mooiste is aan het Lago Maggiore. Je kunt hier uitgebreid wandelen en er zijn heel veel verschillende soorten planten. De botanische tuin behoort tot de villa Taranto en deze tuin is door toeristen te bezoeken.

Links