Vakantie aan het Comomeer

Inleiding

Italië kent een aantal meren. Één van deze meren is het Comomeer. Naast het Gardameer en het Lago Maggiore is het Comomeer het grootste meer van Italië. Het landschap rondom het Comomeer spreekt echt tot de verbeelding. Het Comomeer is omgeven door majesteuze bergtoppen. Het meer zelf ligt op een hoogte van 200 meter, terwijl het meer een diepte heeft van 410 meter. Dit meer is dus dieper dan alle andere meren in Europa. Het Comomeer heeft een grote aantrekkingskracht op de Italianen zelf die graag langs het Comomeer verblijven maar het heeft ook zijn aantrekkingskracht op filmsterren, zoals op de Amerikaanse acteur George Clooney die al sinds jaren een villa aan het water bewoont.

Hieronder tref je aan een aantal hoogtepunten van het Comomeer.

Como

Het plaatsje Como is de grootste plaats die aan het Comomeer ligt en vandaar dus ook de naam Comomeer. Como is een aardig stadje met een oud centrum dat voor het grootste gedeelte autovrij is. Het is heerlijk slenteren door de oude straatjes van Como en over de boulevard langs het meer. Er zijn heel wat mooie oude huizen in Como met prachtige oude gevels te bewonderen tijdens een wandeling door de stad. Er zijn veel bezienswaardigen zoals de Dom en de kerk van Sant Agostino, Villa Olmo en verschillende paleizen. Como was ook de geboorteplaats van de beroemde vioolmaker Stradivarius en her en der in de stad zie je ook verwijzingen naar deze man.

Isola Comacina

In het Comomeer ligt één eiland en dat is Isola Comacina. Per boot is het eiland te bezoeken, wat ook veel gedaan wordt door toeristen. Vanaf het eiland en vanaf de boot heb je werkelijk een prachtig uitzicht over de oevers en de bergtoppen rondom het Comomeer. Aangezien het Comomeer een vrij gunstig klimaat heeft zie je een weelderige flora en fauna en zijn er ook veel tropische planten te bewonderen.

Villa Carlotta

Deze villa ligt bij het plaatsje Tremezzo en is door toeristen te bezoeken. Deze villa stamt uit de achttiende eeuw en binnen in de villa is een kunstmuseum gevestigd. De omringende tuin is echt een lust voor het oog met al zijn bloemen en planten. Naast deze villa zijn er nog verscheidene andere villa's die aan het meer gelegen zijn en die door toeristen te bezoeken zijn, te denken valt aan de villa d'Este met zijn prachtige tuin met fonteins in het plaatsje Cernobbio. Cernobbio ligt maar een paar kilometer vanaf Como en is ook echt een toeristenplaats met veel hotels.

Bellaggio

Het plaatsje Bellagio wordt door zijn mooie ligging aan het meer ook wel de parel van het Comomeer genoemd. Vroeger was dit vooral een plek voor de rijken. Het is een oud plaatsje met een rijk historisch verleden en dat kun je goed zien in het oude centrum. Ook hier zijn weer mooie villa's te bezichtigen zoals de Villa Melzi D'Eril met een mooie tuin met weelderige flora en fauna en verschillende beelden. Deze tuin loopt echt door tot aan de oevers van het meer en is dan ook heel mooi gelegen.