De voordeligste vakantiehuizen voor een geslaagde vakantie in Luxemburg

Luxemburg is voor Nederlanders en Belgen een zeer aantrekkelijk vakantie land. Door de gunstige ligging ten zuiden van Nederland is het zeer goed bereikbaar. De reistijd per auto vanuit Maastricht bedraagt slechts twee uren. Daarom is Luxemburg ook geschikt voor een weekendje weg. Overnachten kan in hotels, op campings, in vakantiehuizen, jeugdherbergen en in een Bed and Breakfast. Hieronder staat beschreven waarom je het beste een vakantiehuis kan huren in Luxemburg.

Overnachtingen in Luxemburg

Jaarlijks komen grote aantallen toeristen naar Luxemburg. Voor mensen uit het hoge noorden, zoals bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden, ligt Luxemburg op de vakantie route naar het zonnige zuiden in Frankrijk. Veel mensen uit Denemarken en Noorwegen overnachten daarom een of meer nachten in een van de vele goede vakantiehuizen en hotels. Daarom is er een groot aanbod en variëteit in mogelijkheden tot overnachten.

Hotels in Luxemburg

Luxembourg heeft verschillende goede hotels in alle categorieën en vele verschillende prijsklassen. De goedkoopste hotels zijn echter al lang van te voren volgeboekt. Voor een last minute goedkope vakantie aanbieding moet je soms erg goed zoeken.

Campings Luxemburg

De campings in Luxemburg zijn overwegend eenvoudig en verzorgd. Er zijn altijd basis voorzieningen aanwezig. Het is een goed alternatief voor de reiziger met een beperkt budget. Zeker de campings die liggen in de Ardennen van Luxemburg zijn veelal zeer mooi. De gebied in Luxemburg dat heet: De Ardennen, is zeer bosrijk. Nadeel van kamperen is dat je al je eigen spullen vanuit huis mee moet slepen.

Vakantiehuizen in Luxemburg

Met name de vakantiehuizen in Luxemburg zijn ideaal in Luxemburg. De ligging is veelal erg dichtbij een dorpje met alle voorzieningen zoals winkels en een internetcafé. De vakantiehuizen zijn zeer compleet ingericht, met pannen, borden en bestek, extra lakens, dekens en beddengoed. Ideaal dus want je hoeft niets mee te slepen vanuit je eigen huis. Daarbij komt dat de prijs van een vakantiehuis ligt tussen prijzen van de (dure) hotels en de goedkope campings. Bovendien is het aanbod van vakantie woningen in Luxemburg erg groot. Dat maakt vakantiehuizen de ideale overnachtingsplek tijdens een weekendje Luxemburg

Enkele interessante weetjes over Luxemburg

Esch sur Alzette

Het schilderachtige plaatsje Esch sur Alzette ligt vlakbij de grens met Frankrijk. Luxemburg Luxemburg wordt ook wel klein Zwitserland genoemd. Vanwege de mooie heuvels kan je in Luxemburg een goede wandelvakantie organiseren.

Wiltz

Wiltz onder andere staat bekend vanwege het mooie internationale scouting kampeer terrein. Ook mensen die geen lid zijn mogen overnachten op deze camping. Deze camping wordt vaak gebruikt als startpunt voor mooie excursies en fietsvakanties.

Historie en achtergrond info over Luxemburg

Luxemburg is ongeveer zo groot als een gemiddelde provincie in Belgie. Luxemburg is een tweetalig land. Je kan er gemakkelijk terecht met de Frans taal en Duitse taal. De hoogste heuvel heeft een top van 560 meter. De hoofdstad van Luxemburg heet ook Luxemburg. Het Nationaal Museum in de hoofdstad Luxemburg biedt een uitgebreide beschrijving van de historie van Luxemburg. Tevens bevat het museum een groot aantal Gallo-Romeinse sculpturen. Een echte aanrader!

Het klimaat in Luxemburg

Het weer in Luxemburg lijkt veel op het weer beeld in Nederland. De natuur in Luxemburg is mooier dan in Nederland. Minder asfalt en meer bossen maken het een onvergetelijke vakantie.

Het belastingklimaat in Luxemburg

Het belastingklimaat in Luxemburg is aantrekkelijker dan in Nederland. Dat zich o.a. door lagere prijzen voor brandstof zoals Benzine en Diesel. Ook sigaretten en sigaren zijn goedkoper in Luxemburg dan in Nederland. Dus dat maakt Luxemburg extra aantrekkelijk om vakantie te vieren.

Activiteiten tijdens vakantie in Luxemburg

Luxemburg heeft enkele perfecte golfbanen met glooiende heuvels. Erg mooi, maar niet makkelijk om je eigen handicap te slaan. Ook voor je conditie vormen de heuvels een hele uitdaging. Tip: huur een golfkarretje.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden