De beste tips voor een goedkope vakantie in Gozo

Inleiding

Als je een mooie en goedkope vakantie wil beleven moet je zeker eens naar het eiland Gozo gaan. Gozo behoort tot de eilandengroep van Malta samen met het andere kleine eilandje Comino. Hieronder zal ik vertellen wat er zoals te beleven valt tijdens een vakantie op dit mooie en goedkope eiland.

Bezienswaardigheden op het vakantie eiland Gozo

Het eiland Gozo is een ideale vakantiebestemming omdat je er heel veel kan zien ondanks dat het geen groot eiland is. Er zijn veel historische bezienswaardigheden zoals:

  • De citadel in de hoofdstad Victoria

. Deze citadel werd gebouwd in de 15de eeuw op een heuvel midden op Gozo en biedt dan ook een heel mooi uitzicht over het hele eiland. Binnen in de citadel kan je ook in munitiekamers kijken en zijn mooie historische panden te zien.

  • De historische tempels van Ggantija

.Deze tempels lijken op die gevonden in Stonehenge. Ze zouden rond 3000 à 4000 jaar geleden V.C. opgebouwd zijn.

  • Verschillende musea in de hoofdstad Victoria

. In de hoofdstad van Gozo kan je verschillende interessante musea vinden die een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie op Gozo. Zo heb je het Folklore museum, het natrural history museum, het archeological museum en het cathedral museum.

  • Gozo Heritage op de Mgarr road

. Dit is een leuk museum dat de geschiedenis van Gozo uitlegt en is zeker een goeie uitstap om te doen tijdens je vakantie op Gozo. Alles in het museum wordt uitgelegd met levensgrote poppen die ook soms bewegingen.

  • Verschillende grotten in Xaghra

waaronder Calypso's Cave,Ninu's Cave en Xerri's Cave. In de grotten kan je stalagmieten en stalagtieten bekijken en vanuit de Calypso's Cave heb je ook een mooi uitzicht op de Middelandse Zee.

  • De Azure window

. Dit is een rots die voor het eiland Gozo ligt en waarin door de tijd heen een groot gat is ontstaan in de kalksteen. Je hebt er een mooi uitzicht op de omgeving dus ga er zeker heen tijdens je vakantie op Gozo.

  • Xlendi kliffen

. Deze kliffen zijn zeker een bezoekje waard op je vakantie in Gozo omdat je er gewoon een prachtig uitzicht hebt en er ligt ook een mooi strand.

Transport op je vakantie in Gozo

Op Gozo rijden bussen die allemaal vertrekken vanuit Victoria de hoofdstad van Gozo. Ze brengen je naar de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland tijdens je vakantie. Een ticketje op de bus kost 0,47 euro en voor kinderen kost het 0,35 euro voor een enkele rit. Als je een daguitstap naar Malta wil doen kan dit ook altijd vanuit Mgarr op Gozo. Vandaaruit kan je een veerboot nemen die er ongeveer een half uurtje over doet om de kust van Malta te bereiken. Je kan ook altijd een huurauto nemen om Gozo te verkennen tijdens je vakantie, maar dit is wel veel duurder dan een bus nemen en het eiland is toch niet zo groot om ver rond te rijden.

Klimaat op het eiland Gozo

Gozo is natuurlijk ook populair als vakantiebestemming omdat het weer er meestal wel goed is. In de winter is het minimum 10 graden en in de zomer is het al snel 30 graden. In Juli en augustus is het vaakst het warm op Gozo.

Nog een aantal praktische tips voor je vakantie op Gozo

  • In Gozo kan je betalen met de euro.
  • Ze kunnen bijna overal Engels op Gozo.
  • In de lente zijn de temperaturen het aangenaamst op Gozo. Het is dan beter aangeraden om dan je vakantie op Gozo door te brengen als je niet van zwoele hitte houdt.
  • Inentingen voor een vakantie op Gozo zijn niet nodig.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden