Op vakantie in Renesse

Renesse

Renesse is een plaatsje in de provincie Zeeland. Door de vele jongerencampings in de buurt en de uitgaansgelegenheden is Renesse vooral bij jongeren een zeer geliefd vakantieoord. In Renesse is zowel overdag als 's nachts genoeg te beleven. Vooral voor jongeren die van strand en uitgaan houden, is Renesse zeker een aanrader.

Wat kun je doen in Renesse?

Renesse is een plaatsje vlak bij het strand van Zeeland. Renesse is niet erg groot maar daardoor des te gezelliger. Bovendien kun je in Renesse veel leuke dingen doen.

  • Het strand bij Renesse is groot en zeer geschikt om lekker een dagje te zonnen en af en toe een duik te nemen. Ook kun je er op winderige dagen goed vliegeren, surfen of een strandwandeling maken.
  • In de omgeving van Renesse zijn vele jongerencampings. Op jongerencampings is het altijd erg gezellig. Contact met kampeergenoten is snel gelegd. Gezellig een middagje kletsen in de zon met een biertje erbij zit er dus al snel in.
  • Renesse heeft meerdere uitgaansgelegenheden die heel centraal liggen. Het centrum is daarom 's nachts erg gezellig en drukbezocht. Er is een grote verscheidenheid aan bars, cafés en discotheken dus er is voor ieder wat wils. Veel uitgaansgelegenheden liggen dicht bij elkaar. Zint het je niet in de ene plek? Binnen vijf minuten ben je op een plek waar jij het wel naar je zin hebt. Alle gelegenheden zijn tot 03:00 's nachts geopend. Bovendien zijn er veel dag- en nachtbussen vanaf de jongerencampings naar Renesse dus met vervoer zit je altijd goed.
  • Een gezellig dagje shoppen in het oude centrum van Renesse is een leuke bezigheid als het weer wat minder meezit. De winkelstraatjes zijn karakteristiek en zien er gezellig uit. Er zijn veel leuke, kleine winkeltjes waar je originele spullen kunt scoren. Na het shoppen kun je lekker uitrusten op een terrasje of in een kroegje.
  • Doordat Renesse in Zeeland ligt, is er een grote aanvoer van vers vis en zeevruchten. Er zijn dan ook vele restaurants in Renesse waar je heerlijk kunt eten. Ook als je geen fan bent van vis of zeevruchten is er voldoende keus uit allerlei leuke restaurantjes.
  • In en rond Renesse worden de nodige evenementen georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld in het eerste weekend van September het Festival aan Zee. Tijdens het Festival aan Zee komen meer dan achttien muziekbandjes naar Renesse. Het Festival aan Zee vindt plaats in het centrum van Renesse. Overal worden eet- en drinktentjes neergezet en de sfeer is altijd gezellig. Hiernaast zijn er in en rond Renesse nog veel meer evenementen. Kijk voor alle evenementen, data en tijdstippen op de website van Renesse.
  • Wil je het drukke leven even ontvluchten? Renesse heeft een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen of paardrijden. Een goede optie om eens lekker te ontspannen en de vrije natuur op te zoeken.

Tot slot

Door het strand en de vele uitgaansgelegenheden is Renesse een leuke en gezellige vakantieplaats voor jongeren. De zee, strand en natuur in de omgeving trekken ook veel ouderen en gezinnen aan. Renesse beschikt over vele algemene campings en bungalowparken dus ook ouderen en gezinnen kunnen goed in Renesse terecht.