Vakantie in Zeeland

Inleiding

Zeeland heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Is het niet door de geschiedenis van de provincie Zeeland dan is het wel door de prachtige natuur, de mooie stranden en duingebieden, de leuke plaatsjes. Zeeland heeft totaal 600 km aan kustlijn. Zeeland staat natuurlijk ook bekend om zijn mosselen. Per jaar wordt er ongeveer honderd miljoen kilo Zeeuwse mosselen verkocht.

Middelburg

De hoofdstad van de provincie Zeeland is Middelburg. Middelburg telt ongeveer 39000 inwoners en Middelburg ligt op het schiereiland Walcheren. Middelburg is niet alleen een leuk plaatsje om te bezoeken met een gezellig centrum en een leuke markt maar er zijn ook nog andere leuke dingen om te bezoeken zoals de Abdijtoren Lange Jan, Koepoort, Antiekspeelgoedmuseum Lientje en Miniatuurpark Walcheren. Middelburg heeft ook een eigen jachthaven met 270 ligplaatsen, in het centrum gelegen.

Domburg

De plaats die ook favoriet is bij veel toeristen is het plaatsje Domburg. Domburg ligt aan de westkust van Walcheren en ligt direct aan de zee. Het is een plaats met een gezellig centrum met restaurantjes, winkeltjes en terrasjes. Omdat Domburg direct aan de zee ligt is het een kwestie van de duinen oversteken en je bent meteen aan de mooie brede schone stranden van Domburg. In de omgeving van Domburg kun je heerlijk wandelen door de bossen en het duingebied.

Zierikzee

Het plaatsje Zierikzee ligt in de gemeente Schouwen-Duiveland en telt ongeveer 11000 inwoners. Zierikzee is een leuk klein plaatsje om te bezichtigen met veel monumenten. Het wordt dan ook wel de monumentenstad van Nederland genoemd. Indien u in Zierikzee bent breng dan een bezoek aan een molen of aan het oude koopmanshuis, oftewel het Tempeliershuis. Dit koopmanshuis is het oudste pand in heel Nederland. Wandel langs de oude haven, bekijk de Sint-Lievensmonstertoren, het stadhuis, de nieuwe kerk, de Noordhavenpoort en de Zuidhavenpoort.

Andere leuke plaatsjes die een bezoek meer dan waard zijn: Vlissingen, Veere, Goes, Haamstede, en Brouwershaven.

Attracties

In Zeeland is genoeg te doen. Naast het zwemmen in de zee en het bouwen van zandkastelen op het strand zijn er nog genoeg andere dingen te doen zoals een bezoek brengen aan onder andere:

  • Themapark het Arsenaal in Vlissingen
  • Waterland Neeltje Jans
  • Reptielenzoo Iguana in Vlissingen
  • Speelcircus Bambini, indoorspeeltuin in Vlissingen
  • Stadsmolen in Axel
  • Zeeuws Maritiem Museum in Vlissingen
  • Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet
  • Zeeuws Museum te Middelburg
  • Voetbal Experience te Midelburg

Wat ook een aanrader is om te bezichtigen is het museum over de watersnoodramp in 1953 in het plaatsje Ouwerkerk. Het gebied waar de ramp destijds afspeelde is nu een prachtig natuurgebied geworden.

Accommodaties in Zeeland

Er zijn genoeg accommodaties om te verblijven in Zeeland. Van chique hotels tot camping en van jeugdherbergen tot bungalowparken. De grote aanbieders zoals Center Parcs (Port Zelande) en Landal GreenParks (o.a. Port Greve, Resort Haamstede) hebben allemaal bungalowparken in Zeeland.

Evenementen in Zeeland

In 2010 zullen de wielrenners van de Tour van Italië, oftewel Tour d'Italië door Zeeland heen fietsen. De derde etappe zal vanaf Goeree-Overflakkee via Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland voeren naar Walcheren. Op Walcheren zal de aankomst van de 3e etappe zijn op 10 mei 2010.

Tot ziens in het zonnige Zeeland!