De mooiste rondreis tijdens mijn vakantie in Schotland

Schotland ligt dichtbij Nederland. Het is erg uitgestrekt en veel rustig dan in Nederland. Er wonen in Schotland minder mensen dan in Nederland. Het weer in Schotland is niet mooier dan bij ons. Jaarlijks trekken vele mensen naar Schotland. Net als de Vikingen en Noormannen al vele eeuwen geleden. Wij volgden de Vikingen in hun voetsporen en kwamen er achter waarom Schotland wel de moeite waard is om vakantie te vieren.

Vervoer naar Schotland

Er zijn verschillende manieren om in Schotland te komen vanuit Nederland.

vliegen naar Schotland

De makkelijkste manier om naar Schotland te gaan is per vliegtuig. Vele low cost carriers vliegen op steden zoals Glasgow en Edinburg.

Veerboot Schotland

Vanaf Nederland is er weinig keuze welke veerboot je neemt naar Schotland. Wij namen de boot van Rotterdam naar Hull. Dat is 14 uren varen. Op de boot kan je in de verschillende winkels veel duty free drank en sigaretten kopen. Dat is verstandig om te doen, ook al zou je geheelonthouder zijn en niet-roker. Zodra je in Schotland bent kan je het gemakkelijk verkopen, want in Schotland betaal je veel meer voor alcohol en sigaretten dan in Nederland. Op de boot is daarnaast genoeg vertier, zoals een bioscoop, een cafe met discotheek etc.

Auto huren Schotland

Of je nou met het vliegtuig bent gekomen of met de veerboot, in beide gevallen heb je een huurauto nodig.. Er zijn goede autoverhuur organisaties in alle grote steden in Schotland. Neem wel een goede routeplanner mee, want Schotland is groot. Je kan er uren rijden zonder iemand tegen te komen. Het openbaar vervoer is goed geregeld, maar het blijft beperkt in de steden en tussen de steden. En juist de kleine dorpjes zijn de moeite waard.

Toerisme Schotland

Het zuidelijk gedeelte van de Scottish Highlands wordt gevormd door Argyll en Perthshire. Argyll heeft prachtige uitgestrekte fjorden in het Zuid westen, precies daar waar de meeste wind vandaan komt. Deze wind komt over de zee en kan mist veroorzaken zodra de wind over land gaat waaien. Argyll is ook de streek van het dorp Kintyre. Kintyre wordt zo mooi bezongen in het lied Mull of Kintyre:

Mull of Kintyre

Oh mist rolling in from the sea,

my desire,

is always to be here,

oh Mull of Kintyre…...

Gezongen in 1977 door Paul McCartney.

Het woord Mull schijnt een woord te zijn voor een vlak stuk land zonder bomen... Wij vonden met name dit gedeelte van onze reis erg mooi en bijzonder. Wat ook bijzonder is dat het vanaf hier mogelijk is van de Atlantische oceaan te reizen naar de Noordzee. Als je de Landkaart van Schotland goed bekijkt dan zal je opvallen dat het heel heuvelachtig is. Maar echte bergen zijn er niet. Dat maakt Schotland zeer geschikt voor een wandelvakantie. Ook fietsen is een aanrader. Voordeel daarvan is dat je per dag een grotere afstand kan afleggen.

Cultuur Schotland

Als je de culturele kaart van Schotland goed zou bestuderen, dan kan je niet ontgaan dat er zeer veel whiskey stokerijen opstaan vermeld. Er is een groot verschil tussen Whiskey en Whisky. Elke Schot kan jou vertellen wat precies het verschil is, Wij verklappen het hier niet. Wij raden je wel aan minimaal twee whisky stokerijen van binnen te bekijken. De verschillen zijn enorm, zowel in smaak, als in sensatie.

Klimaat en natuur

Bij het reizen door Schotland moet je er rekening mee houden dat het klimaat erg nat is. Oftewel het regent er nog meer dan in Nederland. Voor de zon liefhebber is dat een nadeel, voor de natuurliefhebber is dat een groot voordeel. Alle natuur is prachtig groen.

Vervolg verhalen...

Op dit moment ontbreekt nog de tijd om te schrijven over onze andere belevenissen tijdens onze rondreizen door Schotland, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het beroemde Meer met de naam Ness. Je weet wel van 'het Monster van Loch Ness'. De vertaling voor Meer is Loch, maar dat heeft natuurlijk geen uitleg nodig...


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden