Welke bezienswaardigheden zijn er in Barcelona

Inleiding

Barcelona is de hoodstad van Spanje, het is een erg mooie stad om te bezoeken. Mocht je er ooit een bezoekje aan brengen dan mag je de volgende top 5 niet missen.

Nummer 1 Barri Gotic

Barri Gotic is een gotische wijk in Barcelona en tegelijkertijd ook de oudste staddeel. Heel lang terug waren het de Romijnen die zich daar gesetteld hadden, helaas is erg niet veel meer van terug te vinden. Er is wel een museum gesticht genaamd Museu d'Història de la Ciutat dat is een historisch museum waar je de resten van de ruïnes kunt bekijken. Ook kun je er een oude waserette, woohuizen en oude wijnmakerij vinden. Er zijn ook een aantal opgravingen uitgevoerd waarbij ze oude aardewerken hebben gevonden, deze zijn ook allemaal in het museum te vinden. Je zou verwachten dat de Barri Gotic uitsluitend gotische gebouwen heeft, niets is minder waar het zijn er veel wel maar ze zijn niet allemaal in de gothische stijl. Wel kun je er ook nog een gotische kerk vinden genaamd Santa Eulalia deze kerk is tussen de 13e en de 15 eeuw gebouwd. De legende zegt dat de kerk gebouwd is ter ere van een meisje dat zich naakt op een plein vertoonde en waarbij als een wonder opeens sneeuw op haar valde en zo haar naakte figuur verborg. Vervolgens werd het meisje gedood door de Romeinse soldaten.

Openingstijden en entreeprijzen zijn helaas niet bekend.

Nummer 2 La Rambla

De La Rabla is een boulevard die vanaf de haven door de oude stad naar de Placua de Catalunya loopt. De La Rabla is een boulevard met allemaal bomen aan weerskanten wat in de warme zomermaanden een stukje verkoeling geven. De La Ramla is echter geen winkelstraat, de grotere winkels kun je elders in de stad vinden. Aan de La Rambla kun je overigens wel heerlijk een terrasje pikken. Ook kun je er genieten van de muziek die de vele straatmuziekanten daar maken. Aan de La Rabla kun je een leuke theater vinden die uit het jaar 1847 stamt. Er worden daar vele operavoorstellingen gegeven. Wil je graag een operavoorstelling meemaken dan is het wel een aanrader om van te voren even te reserveren.

Waarschuwing vooraf: aangezien de La Ramla nogal een touristische plek is lopen daar ook veel zakkenrollers rond. Pas dus goed op je spullen. Het laatste wat je wilt tijdens je vakantie is dat je bestolen word!

Nummer 3 L'Aquarium de Barcelona

De L'Aquarium is een leuke familieoudje aangezien het interessant is voor jong en oud. De L'Aquarium kun je vinden aan de haven. Je kan er vele verschillende soorten vissen bekijken o.a ook haaien. De aquarium is onderverdeeld in drie verschillende bassins:

  • Oceaanleven: is te vinden in het Oceanarium deze bassins heeft een inhoud van wel 4 miljoen liter water.
  • Tropische wateren: Deze bestaan uit twee bassins die de thema dragen van de Middellandse zee en de tropische vissen.

Je hebt er ook zeer leuke tunnels waar je door heen kan lopen en al de vissen rondom je heen kan zien zwemmen, een erg mooi moment die je zeker niet weer vergeet. Ook is er voor de meer ervaren duikers de kans om met de haaien te zwemmen. Zoals je wel kan voorstellen kan dit niet zomaar en moet je hiervoor eerst een cursus volgen waarin je o.a iets leert over haaiengedrag. Het is trouwens geen koopje je moet hiervoor wel 300 euro betalen.

Ook kun je een rondleiding nemen achter de schermen, hier kun je zien wat de technische snufjes zijn. Ook word er uitgelegt wat er met de vissen gebeurd die pas aankomen.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 09.30 – 21.00 (in juli en augustus tot 23.00)

Entreeprijs: volwassenen € 15,50, kinderen van 4 – 12 jaar € 10,50

Nummer 4 FC Barcelona 

FC Barcelona is het stadion die op je lijste als voetballiefhebber moet staan. Meer dan 1 miljoen mensen bezoeken deze stadion per jaar. Het stadion kan wel 100.000 toeschouwers herbergen. Ook kun je een bezoekje brengen aan het museum die zich in het stadion bevind. Deze herbergd de geschiedenis van de voetbalclub, maar je kan er ook foto´s en trofeeën vinden die ze in de loop der jaren gewonnen hebben. In de museum kun je ook veel Nederlandse beroemdheden tegen komen o.a Johan Cruyff, Johan Neeskens en de gebroeders De Boer.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 10.00 – 19.00 (dinsdag– zaterdag), 10.00 – 14.30 (zondags), maandag geslotenEntreeprijs: museum € 7,00, met rondleiding € 11,00

Nummer 5 Picasso Museum

Het Picasso museum is één van de polulairste bezienswaardigheid in Barcelona en bevind zich wijk La Ribera. Het museum is gevestigd in vijf bijzondere koopmanshuizen. Je kan er veel werken vinden van Picasso en de ontwikkeling van zijn stijl. Je kan er o.a schilderijen vinden uit zijn begin periode maar er zijn ook een aantal uit de allerlaatste periode (1907 – 1937).  Dus de echte topstukken zul je daar eigenlijk niet vinden.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 10.00 – 20.00 (maandag gesloten)Entreeprijs: € 6,00